Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Θαυμασμός για τους νεαρούς αθλητές στο 5ο αναπτυξιακό όπεν της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

XANTH 2020_aponomi_mini_pampaides

XANTH 2020_aponomi_mini_pampaidesΗ Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης βρέθηκε με ιδανικό τρόπο και φέτος στην υπηρεσία των νεαρών αθλητών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τους τίμησε και τους πρόβαλλε δεόντως. Το XANTH open_2020_episimoiκορυφαίο αθλητικό σωματείο πραγματοποίησε αυτό το Σαββατοκύριακο το 5ο αναπτυξιακό τουρνουά του και ενθουσίασε άλλη μια χρονιά τις αποστολές απ’ όλη την Ελλάδα με τις υποδομές, τις συνθήκες και τις παροχές του. Φιλοξένησε τους αγώνες στο εξαιρετικό του γυμναστήριο, το αθλητικό κέντρο Χ.Α.Ν.Θ.-ΗΡΩΝ «Μίμης Τσικίνας» και συγκέντρωσε 244 αγόρια και κορίτσια (έπειτα από 10 απουσίες της τελευταίας στιγμής) σημειώνοντας φετινό ρεκόρ συμμετοχών. Ήταν το 6ο όπεν του προγράμματος στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και όλα κύλησαν καλά και στο οργανωτικό κομμάτι, καθώς υπήρχε η εγγύηση της έμπειρης από τέτοια events Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Την πρωτιά κατέκτησαν ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης στους Νέους άνδρες, ο Γεράσιμος Πετρής στους νέους, η Χρυσή Φωτιάδου στις νεάνιδες, ο Ευστάθιος Μανωλόπουλος στους παίδες, η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις κορασίδες, ο Γιάννη Κούτρα στους παμπαίδες, η Βασιλική Μπουλά στις παγκορασίδες και ο Μάριος Σερίδης στους μίνι παμπαίδες.

Πλούσια αγωνιστική δράση για περίπου 20 ώρες χάρισε δυνατά παιχνίδια και όμορφες εικόνες. Έγιναν μάλιστα, οκτώ ηλικιακές κατηγορίες για δεύτερο συνεχές όπεν. Το πρόγραμμα εξελίχτηκε ομαλά σε 20 τραπέζια και ολοκληρώθηκε σήμερα λίγο πριν από τις 5μ.μ.. Σε όλες τις κατηγορίες επικράτησε το 1ο ή το 2ο φαβορί, αλλά βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι έλειψαν τα απρόβλεπτα αποτελέσματα και το σασπένς. Δυστυχώς καταγράφηκαν και απουσίες λόγω της εποχικής γρίπης, ενώ υπήρχαν παιδιά, που αγωνίστηκαν με πυρετό.

Από την άλλη επειδή στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα δεν έχουν τα μετάλλια τη μεγαλύτερη σημασία αξίζει ειδικής μνείας μία ακόμη κίνηση fair play. Στη Θεσσαλονίκη έγινε από τον παίδα Γιάννη Αναστασιάδη του Α.Ο. Θερμαίος Θέρμης και την προπονήτρια του Αννίτα Χατσατριάν. Στον αγώνα για τις θέσεις 9-12 με τον Ιωσήφ Ελσάμι από τις Σάρισες Φλώρινας ήταν το σκορ 1-1 στα σετ και 7-7 όταν ο δεύτερος έκανε σερβίς κι έστειλε την μπάλα στην άκρη του τραπεζιού (το λεγόμενο «sorry»). Ο διαιτητής δεν το είδε κι έβαλε πόντο στον Αναστασιάδη. Ο αθλητής του Θερμαίου και η προπονήτριά του επέμεναν ότι βρήκε η μπάλα και έπρεπε ο πόντος να πάει στον αντίπαλο, αλλά ο διαιτητής ήταν κατηγορηματικός και δεν τους άφησε περιθώριο. Τότε ο Αναστασιάδης πέταξε την μπάλα έξω στο επόμενο σερβίς. Στο τέλος νίκησε πολύ δύσκολα με 3-1 σετ, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είχε την ίδια αξία η επίδειξη fairplay.

XANTH 2020_Aponomi_Neoi_andresΜετά τα Ταταύλα κατέστη δυνατό να παίξουν και στη Χ.Α.Ν.Θ. οι Νέοι άνδρες. Στον τελικό έφτασαν τα δύο πρώτα φαβορί, ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης και ο Εμμανουήλ Αλαρούπι αντίστοιχα. Ο Λυκοστράτης απέδωσε καλύτερα και επιβλήθηκε με 3-1 σετ (11-6, 11-5, 11-13, 11-8). Ο Αλαρούπι είχε πάει στον τελικό και στο προηγούμενο τουρνουά.

Στους νέους οι φίλοι του αθλήματος είδαν τους δύο Γεράσιμους, τον Πετρή και τον Χατζηλυγερούδη να δίνουν μία ακόμη «μάχη» φέτος για το χρυσό μετάλλιο. Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη μέχρι το τέλος και βρήκε νικητή τον Πετρή με 3-2 σετ (6-11, 11-5, 5-11, 11-5, 11-8).

Και στις νεάνιδες επικράτησε στον τελικό το νούμερο 1 αντί του νούμερο 2 της κατηγορίας. Η Χρυσή Φωτιάδου ξεπέρασε την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου με 3-1 σετ (11-9, 11-7, 9-11, 11-4).

Στους παίδες αποθεώθηκε η… άμυνα, καθώς οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές των μεταλλίων έχουν αυτό το στυλ παιχνιδιού. Οι δύο συναντήθηκαν στον τελικό. Το 1ο φαβορί, ο Ευστάθιος Μανωλόπουλος έκαμψε στα πέντε σετ τον Διονύση Τιμαμόπουλο και πανηγύρισε το πρώτο του τρόπαιο φέτος (5-11, 12-10, 11-8, 6-11, 11-6). Ο Τιμαμόπουλος είχε αγωνιστεί στον τελικό και στη Βέροια, ενώ σήμερα απέκλεισε με 3-0 σετ τον Κίμωνα Μήτκα (2ο φαβορί και μοναδικό επιθετικό της 4άδας).

XANTH 2020_aponomi_korasidesΣτις κορασίδες η Λεμονιά Γκαϊντατζή αύξησε το εντυπωσιακό σερί της. Όπου έχει αγωνιστεί κατακτά την πρωτιά και αυτή στη Θεσσαλονίκη ήταν η 5η φέτος. Η 13χρονη Καβαλιώτισσα ξεπέρασε στον τελικό το 2ο φαβορί, την Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη με 3-1 σετ (15-17, 11-8, 11-5, 11-6). Στα πέντε σετ πήγε ο «μικρός» τελικός με τη Φωτεινή Δημητριάδη να νικά τη Δέσποινα Άμπα (το «κόντρα» σετ έληξε 14-12).

Στους παμπαίδες το κοινό παρακολούθησε έναν ακόμη θαυμάσιο τελικό. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Γιάννη Κούτρα (2ο φαβορί) να λυγίζει τον Πέτρο Λιώτση με 3-2 σετ (11-8, 8-11, 8-11, 14-12, 11-8) και να φτάνει στον δεύτερο τίτλο του, Από την άλλη πλευρά ο αθλητής από τη Χίο (Νο 1) κατάφερε να νικήσει στα ημιτελικά τον φετινό πολυνίκη Γιώργο Κοσμά, αλλά έχει σταθεί άτυχος με τέσσερις ήττες σε ισάριθμους τελικούς.

Στις παγκορασίδες κυριάρχησε η 11χρονη Βασιλική Μπουλά. Στην κατηγορία όπου ανέβηκαν στο βάθρο τρεις Χιώτισσες αθλήτριες, κατέβαλλε στον τελικό με 3-1 σετ τη Γεωργία Σπανού (11-5, 11-5, 10-12, 12-10). Αυτή ήταν η παρθενική πρωτιά της για φέτος. Αξιοσημείωτο ότι η Άντζελα Νουρέ άφησε εκτός 4άδας με 3-1 σετ τη Χρυσούλα Καμπουράκη, η οποία έχει φέτος έναν τίτλο στην αρχή της σειράς και μία ακόμη συμμετοχή σε τελικό τον προηγούμενο μήνα.

Στους μίνι παμπαίδες τέλος, ο κόσμος απόλαυσε το πάθος και το ταλέντο των παιδιών έως 9 ετών. Πρωταγωνίστησε ο Μάριος Σερίδης (Νο 1 στα seeding) και γεύτηκε για πρώτη φορά τη χαρά του χρυσού μεταλλίου. Στον τελικό νίκησε τον Ορέστη Λιναρδάκη-Δαρλάση (πρώτη συμμετοχή σε καθοριστικό ματς για το κύπελλο) με 3-0 σετ. Η εξέλιξη 11-7, 11-6 και 11-3.

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Φοίνικας Πειραιά)

2. Εμμανουήλ Αλαρούπι (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Φώτης Αρβανίτης (ΑΛΦΑ Καλλιθέας)

4. Γιώργος Πασχαλέρης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

XANTH open_2020_aponomi_neoiΝΕΟΙ:

1. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Ο. Ταταύλα)

3. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)

2. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Μαίρη Κουκουτού (Τελαμών Σαλαμίνας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Ευστάθιος Μανωλόπουλος (Α.Σ. Το Γυμνάσιο)

2. Διονύσης Τιμαμόπουλος (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Κίμωνας Μήτκας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

4. Βασίλης Τζιότζιος (Αίας Ευόσμου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

3. Φωτεινή Δημητριάδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

4. Δέσποινα Άμπα (Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Πέτρος Λιώτσης (Γ.Σ. Νηρέας Καρδαμύλων)

3. Γιώργος Κοσμάς (Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

4. Σωτήρης Σωτηρόπουλος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Βασιλική Μπουλά (Πανιώνιος Α.Ο. Χίου)

2. Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας)

3. Άντζελα Νουρέ (Πανιώνιος Α.Ο. Χίου)

4. Φαμπιόλα Νουρέ (Πανιώνιος Α.Ο. Χίου)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Μάριος Σερίδης (Σάρισες Φλώρινας)

2. Ορέστης Λιναρδάκης-Δαρλάσης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

3. Δημήτρης Αλεξανδρίδης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

4. Χρήστος-Βασίλης Τσίγκος (Α.Σ. Ξάνθης Ζευς)

XANTH 2020_oloi_oi_sintelestesΟι άνθρωποι της Χ.Α.Ν.Θ. φρόντισαν για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και μεταξύ άλλων κανόνισαν τα παρακάτω:

* Στους 4 νικητές απ’ όλες τις κατηγορίες δόθηκαν, πέρα από τα έπαθλα, ένα αναμνηστικό t-shirtτης διοργάνωσης, όπως κι ένα ημερολόγιο επιτραπέζιας αντισφαίρισης, το οποίο ήταν προσφορά από την Diana’s collection (της παλιάς πρωταθλήτριας Διάνας Ζέρδιλα).

• Οι προπονητές και οι συνοδοί παρέλαβαν τη δική τους διαπίστευση ώστε να μπορούν να μετακινούνται στους αθλητικούς χώρους.  

• Η προθέρμανση των αθλητών γινόταν όλες τις ώρες στην αίθουσα της ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Χ.Α.Ν.Θ. σε συνολικά 8 τραπέζια.

• Οι αθλητές της κάθε ομάδας παρέλαβαν νερό, φρούτο, συσκευασία με μπισκότα και γιαούρτι με φρούτα.

• Στους προπονητές των ομάδων προσφέρθηκαν νερά και συσκευασία με μπισκότα, φρούτο και γιαούρτι με φρούτα.

• Επίσης στους προπονητές δόθηκε γεύμα το Σάββατο και την Κυριακή και υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος για να το απολαύσουν όποια ώρα ήθελαν.   

• Στους διαιτητές της διοργάνωσης προσφέρθηκαν νερό, σάντουιτς, φρούτο και συσκευασία με μπισκότα.

• Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων βρισκόταν στο γυμναστήριο επιτελείο του Ερυθρού Σταυρού και υπήρχε και το πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, που διαθέτει η Χ.Α.Ν.Θ. εντός του Αθλητικού Κέντρου.

• Η Χ.Α.Ν.Θ. πρόσφερε στους γονείς των αθλητών την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τη σύγχρονη αίθουσα squash στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου ΉΡΩΝ «Μίμης Τσικίνας».

• Για τους συμμετέχοντες αθλητές διεξάγονταν κάθε μία ώρα κληρώσεις με δώρα: ένα γεύμα στο εστιατόριο «Famigliano», ένα γεύμα στο pizza bar «High School», ένα γεύμα στο bar restaurant «Les Zazous», είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης και γυαλιά ηλίου (από τα καταστήματα Optikon Xpress). Τα ονόματα των νικητών αναρτώνταν στον πίνακα ανακοινώσεων στην είσοδο του Αθλητικού Κέντρου.

• Η Χ.Α.Ν.Θ. διέθεσε δωρεάν για 4 ώρες στους αθλητές χτες την κλειστή θερμαινόμενη πισίνα της (25m). Τον απαραίτητο εξοπλισμός απλώς, έπρεπε να τον έχουν τα παιδιά.

• Εντός του Αθλητικού Κέντρου λειτουργούσε διαρκώς το απόλυτα οργανωμένο καφέ – αναψυκτήριο του γυμναστηρίου.

Τέλος, η Χ.Α.Ν.Θ. θέλησε να ευχαριστήσει και πάλι τους 18 χορηγούς του φετινού Πανελληνίου ανοικτού πρωταθλήματος: Την εταιρεία 2G Group, την εταιρεία Dole, το κατάστημα Mia Feta, την εταιρεία Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. – Βιομηχανία Μπισκότων & Ειδών Διατροφής, την εταιρεία Θεόνη, τα καταστήματα με είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης LYNX Sports, e-pingpongshop.com, gpsports, τα καταστήματα coffee food & more Cantina Pit Stop, το εστιατόριο pizza bar «HighSchool», το barrestaurant «Les Zazous», τα καταστήματα e-shop Optikon Xpress, το εστιατόριο Famigliano, το Σύγχρονο Κτηνιατρικό Κέντρο, τη Διάνα Ζέρδιλα με τη Diana’s collection και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και χορηγούς επικοινωνίας της διοργάνωσης Κοσμοράδιο – plusradio και radio More.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ