Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο κυρίως ταμπλό του πορτογαλικού Challenge Plus η Τόλιου

Toliou apo_Evropaiko

Toliou apo_EvropaikoΤην πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του απλού γυναικών, στο Challenge Plus της Πορτογαλίας, που είναι σε εξέλιξη στη Λισαβώνα, πήρε σήμερα η Κατερίνα Τόλιου. Η ελληνική αποστολή είχε τρεις τέτοιες ευκαιρίες κατά τη δεύτερη μέρα των αγώνων και τελικά η 25άχρονη διεθνής πέρασε επιτυχώς την προκριματική διαδικασία, ενώ ο Γιώργος Σταματούρος αποκλείστηκε στον καθοριστικό 2ο προκριματικό γύρο των ανδρών και η Κωνσταντίνα Παρίδη έχασε στο μοναδικό νοκ άουτ ματς των γυναικών. Στις «64» η Τόλιου έχει μπροστά της αύριο εμπόδιο από την Ταϊλάνδη. Στα διπλά ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος κάμφθηκαν στον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ η Τόλιου με την Παρίδη στις γυναίκες και ο Κ. Κωνσταντινόπουλος με την Τόλιου στο μικτό έχασαν στα πρώτα παιχνίδια τους. Στην Τσεχία και το όπεν νέων του Χοντονίν εξάλλου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του απλού νεανίδων.

Στο απλό του πορτογαλικού όπεν μπήκε πρώτη σήμερα στα αγωνιστικά τραπέζια από ελληνικής πλευράς η Παρίδη. Δεν άρχισε καλά απέναντι στη Σρέτζα Ακούλα από την Ινδία κι όταν ανέβασε την απόδοσή της δεν μπόρεσε να πάρει κάποιο σετ και να γίνει πραγματικά απειλητική. Στο τελικό 4-0 η εξέλιξη ήταν 5-11, 5-11, 9-11 και 9-11.

Η Τόλιου ήξερε ότι θα έδινε δύσκολο ματς με τη Μαρία Τσαπτσίνος, όπως είχε γίνει και πριν από δύο χρόνια σε συνάντηση των εθνικών ομάδων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Είχε όμως, ξανά τον πρώτο λόγο με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού της και το επιβεβαίωσε με σκορ 4-2. Έχασε το 1ο σετ, αλλά αντέδρασε εξαιρετικά και πήρε με διαφορά τα επόμενα τρία σετ. Η ελληνικής καταγωγής αθλήτρια της ΑΕΚ μείωσε σε πολύ «κλειστό» σετ και η Τόλιου πήρε με τον ίδιο τρόπο το 6ο σετ για να περάσει στον γύρο των «64» του αγωνίσματος (9-11, 11-2, 11-5, 11-4, 9-11, 11-9). Αργότερα η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη με την Οραβάν Παρανάνγκ από την Ταϊλάνδη, μία από τις 32 αθλήτριες των seeding, που ήταν απευθείας στο ταμπλό. O αγώνας γίνεται στις 14:35 στο τραπέζι 1 και θα έχει ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ (https://tv.ittf.com/livestream/portugal-open-table-1/1906048).

Στο απλό ανδρών και τον 2ο προκριματικό γύρο αποδείχτηκε ότι ο Σταματούρος είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον Σαχίντ Ιντόβου από τη δημοκρατία του Κονγκό. Ίσως τα πράγματα κυλούσαν διαφορετικά αν έπαιρνε το προβάδισμα, όμως έχασε το 1ο σετ στην παράταση και στη συνέχεια τον αγώνα με 4-0. Ουσιαστικό ήταν πάντως, για τον 21χρονο πρωταθλητή, ότι έφτασε στο καθοριστικό ματς για πρόκριση στο ταμπλό (10-12, 7-11, 8-11, 9-11).

Στο διπλό ανδρών οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι ξεπέρασαν στον 1ο προκριματικό γύρο τους Ντοριάν Γκιρό/Μπογκντάν Σινγκεορζάν από την Ελβετία και τη Ρουμανία αντίστοιχα με 3-0 σετ (11-9, 11-4, 11-3). Λίγη ώρα μετά είχαν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας κόντρα στους Ρώσους Σάντι Ισμαΐλοφ/Ντένις Ιβόνιν και υποτάχθηκαν στην ανωτερότητά τους με 3-0 σετ (3-11, 5-11, 6-11).

Στο διπλό γυναικών οι πρωταθλήτριες Ελλάδας είχαν αμφίρροπη αναμέτρηση στον 1ο προκριματικό γύρο με αντιπάλους τις Λίκα Ντοβάλ/Άνα Τοφάντ από τη Νορβηγία και τη Σλοβενία αντίστοιχα. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ δύο φορές, ισοφάρισαν ισάριθμες και τελικά αποκλείστηκαν με 3-2 (6-11, 11-7, 9-11, 11-8, 6-11).

Στο διπλό μικτό ο Κ. Κωνσταντινόπουλος και η Τόλιου έχασαν στον μοναδικό προκριματικό γύρο από τους Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ/Σουντάσινι Σαβέταμπου από την Ταϊλάνδη με 3-1 σετ κι έμειναν εκτός ταμπλό (7-11, 11-9, 4-11, 12-14).

Στο καθιερωμένο όπεν νέων και παίδων στο Χοντονίν της Τσεχίας στο μεταξύ, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αποκλείστηκε σήμερα στον 1ο γύρο του απλού νεανίδων από αθλήτρια, που ήταν απευθείας στα νοκ άουτ. Αντιμετώπισε τη Σουηδέζα Ρεμπέκα Μούσκαντορ, η οποία ήταν νούμερο 12 στα seeding. Κυνήγησε πολύ την πρόκριση στις «32» ακόμη κι όταν βρέθηκε πίσω με 3-0 σετ, αλλά στο τέλος λύγισε με 4-2 (6-11, 7-11, 10-12, 11-5, 11-9, 10-12).

Το τουρνουά συνεχίζεται αύριο για την ελληνική πλευρά με το ομαδικό νεανίδων. Η Παπαδημητρίου και η Χρυσή Φωτιάδου συγκρότησαν μικτή ομάδα με τη Τανγκ Φέιθ από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στην πρώτη φάση σχηματίστηκαν 7 γκρουπ. Η Ελλάδα/Η.Π.Α. βρέθηκε στο 3ο με τη Γαλλία (επικεφαλής) και την Τσεχία 2.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ