Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο World Tour της Ουγγαρίας Γκιώνης, Σγουρόπουλος και Τόλιου

Gionis me_Toliou

Gionis me_ToliouΣυνέχεια από τη Βουδαπέστη στα επαμειβόμενα τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και τις ελληνικές συμμετοχές σε δυνατούς αγώνες εκτός συνόρων. Την περασμένη βδομάδα πέντε διεθνείς πήραν μέρος στο Challenge της Πορτογαλίας και στην τρέχουσα θα υπάρχει τριπλή παρουσία στο I.T.T.F. World Tour Hungarian Open. Γίνεται από αύριο μέχρι την προσεχή Κυριακή στην υπέροχη ουγγρική πρωτεύουσα και θ’ αγωνιστούν τρεις αθλητές της προολυμπιακής ομάδας, ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα και τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπηθούν και στο διπλό γυναικών όπου η Τόλιου θα συνεργαστεί με την Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ, πρώην συμπαίκτριά της στον Δ.Α.Ο. Ταύρου και τη σουηδική Στόρφορς. Για τη Βουδαπέστη αναχώρησε το μεσημέρι και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Το όπεν, που ανήκει στη δεύτερη κατηγορία δυναμικότητας της I.T.T.F., συγκεντρώνει πάνω από 300 άνδρες και γυναίκες και με εξαίρεση την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κίνα όλες τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος. Οι Έλληνες πρωταθλητές περνάνε από τη διαδικασία των προκριματικών.

Στο απλό ανδρών ο Γκιώνης προχωρά χωρίς αγώνα στον 2ο προκριματικό γύρο (σ.σ. των «128») κι εκεί θα συναντήσει αύριο τον νικητή από τον αγώνα Ζουλ Ρολάν (Γαλλία)-Μαουρίτσιο Μπερνάλες (Χιλή).

Ο Σγουρόπουλος έχει επίσης bye στους «256» και μετά θ’ αντιμετωπίσει τον Γκαστόν Άλτο από την Αργεντινή. Συνολικά οι αθλητές πρέπει να περάσουν τέσσερις (4) προκριματικούς γύρους για να μπουν στο ταμπλό ι αυτό μαρτυρά τη μεγάλη δυσκολία.

Στο απλό γυναικών τα προκριματικά αρχίζουν από τις «128» και η Τόλιου κληρώθηκε με τη Σαμπίνα Σουργιάν από τη Σερβία. Αξιοσημείωτο ότι αν νικήσει θα βρει μπροστά της την Ντίνα Μεσρέφ, η οποία ως 1ο φαβορί των προκριματικών τοποθετήθηκε στην κορυφή του ταμπλό.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας και η αριστερόχειρας Αιγύπτια, που πανηγύρισαν πέρσι στον Δ.Α.Ο. Ταύρου την κατάκτηση του πρωταθλήματος, παίζουν μαζί στο διπλό γυναικών. Για τον 1ο προκριματικό γύρο θα κοντραριστούν αύριο με τις Γκαμπριέλα Ντίσκεβιτς/Αγκάτα Ζακρέβσκα από την Πολωνία. Η πρόκριση απαιτεί δύο νίκες.

* Δύο σωματεία από την Περιφέρεια βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες στη δύναμη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Στον Βόλο ιδρύθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κένταυρος κι έχει πρόεδρο τη Σωτηρία-Νεφέλη Τσιτσάνη. Στη Μυτιλήνη είχαμε την επανεγγραφή του Αθλητικού Ομίλου Μυτιλήνης. Είναι παλιό σωματείο, το οποίο είχε διαγραφεί από τα μητρώα της ομοσπονδίας τον Σεπτέμβριο του 2016 λόγω αδράνειας και επαναδραστηριοποιήθηκε με υπεύθυνη την πρώην αθλήτρια Μαρία Λιακοπούλου.

 

* Ο Γκιώνης και η Τόλιου σε προπόνηση στο Σ.Ε.Φ.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ