Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μόνο νίκες για τα ελληνικά χρώματα στην πρώτη μέρα του ουγγρικού όπεν

Hungary 2019_Toliou_odigies

Hungary 2019_Toliou_odigiesΙδανικά κύλησε για την ελληνική αποστολή η σημερινή πρώτη μέρα στο ουγγρικό World Tour επιτραπέζιας, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Τρεις αγώνες στο απλό και έναν στο διπλό περιλάμβανε το πρόγραμμα και οι πρωταθλητές μας είχαν μόνο νίκες. Ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος προχώρησαν στον 3ο προκριματικό γύρο του απλού ανδρών, η Κατερίνα Τόλιου βρίσκεται στον 2ο προκριματικά του απλού γυναικών, ενώ η ίδια αθλήτρια και η Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ είχαν νίκη στο διπλό και βρίσκονται στον καθοριστικό γύρο για την πρόκριση. Στο απλό ανδρών οι αθλητές χρειάζεται να ξεπεράσουν συνολικά τέσσερις γύρους για να μπουν στο κυρίως ταμπλό των «32», ενώ στο απλό γυναικών οι προκριματικοί γύροι είναι τρεις. Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει αύριο στο δυνατό όπεν και κρίνονται σε όλα τα αγωνίσματα τα εισιτήρια για τον 1ο γύρο.

Στο απλό ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης (νούμερο 48 στο παγκόσμιο ranking list Φεβρουαρίου), αφού προχώρησε χωρίς αγώνα στους «128» των προκριματικών, νίκησε τον Γάλλο Ζουλ Ρολάν (Νο 205) με 4-1 σετ (11-7, 11-2, 11-13, 11-7, 11-8). Μπήκε δυνατά στο ματς, πέρασε την τακτική του και δεν συνάντησε μεγάλη πίεση. Στους «64» αντιμετωπίζει αύριο έναν άλλον Γάλλο, τον Αντρέα Λαντριέ.

Λίγες ώρες αργότερα βάδισε στα χνάρια του ο Γιάννης Σγουρόπουλος (Νο 148). Αναδείχτηκε νικητής σε πολύ δύσκολη και συναρπαστική αναμέτρηση με τον Γκαστόν Άλτο από την Αργεντινή. Είχε επίσης bye στους «256» και στους «128» κατέβαλλε τον Νοτιοαμερικανό (Νο 95) με 4-2 σετ και καλή εμφάνιση. Προηγήθηκε με 2-0, δέχτηκε την ισοφάριση, ενώ το 6ο σετ το κατέκτησε στην παράταση (11-5, 11-7, 8-11, 9-11, 11-7, 14-12). Στους «64» ο πρωταθλητής Ευρώπης Νέων ανδρών αντιμετωπίζει αύριο τον Βέλγο Σεντρίκ Νούτινκ, αθλητή της γαλλικής Ενεμπόν, της οποίας τη φανέλα έχουν φορέσει φέτος σε ευρωπαϊκά ματς και ο Γιώργος Σταματούρος με τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη.

Στο απλό γυναικών η Τόλιου (νούμερο 180 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) παρουσιάστηκε σε καλή κατάσταση στην πρεμιέρα και απέκλεισε με 4-1 σετ την αριστερόχειρα Σαμπίνα Σουργιάν από τη Σερβία (Νο 131). Σε αντίθεση με τον αγώνα του 1ου γύρου στο πορτογαλικό Challenge, πριν από λίγες ημέρες, ήταν σταθερή και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της. Ενδεικτικό ότι πήρε τα δύο πρώτα σετ στην παράταση (12-10, 12-10, 6-11, 11-6, 11-9).

Στον 2ο προκριματικό γύρο, στις «64», η πρωταθλήτριά μας με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού συναντά το 1ο φαβορί του συγκεκριμένου ταμπλό, αλλά βασικά την παρτενέρ της στο διπλό και πρώην συμπαίκτριά της σε διασυλλογικό επίπεδο. Βρίσκει αύριομπροστά της την Ντίνα Μεσρέφ, με την οποία πανηγύρισε πέρσι την κατάκτηση της Α1 με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου, ενώ ήταν μαζί της και στη σουηδική Στόρφορς. Ο αγώνας θα γίνει στις 10:00 ώρα Ελλάδας στο τραπέζι 3 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ (https://tv.ittf.com/livestream/hungarian-open-table-3/1905995).

Λίγο αργότερα η πρωταθλήτρια Ελλάδας και η αριστερόχειρας Αιγύπτια θα βρεθούν δίπλα-δίπλα για να κυνηγήσουν την πρόκριση στον 1ο γύρο του διπλού γυναικών! Για τον 1ο προκριματικό γύρο του αγωνίσματος έκαμψαν τις Γκαμπριέλα Ντίσκεβιτς/Αγκάτα Ζακρέβσκα από την Πολωνία με 3-1 σετ (11-4, 6-11, 11-8, 11-7). Την Τετάρτη στις 13:30 θα επιδιώξουν την καθοριστική νίκη απέναντι στις Ντανιέλα Ορτέγκα/Παουλίνα Βέγκα από τη Χιλή. Ο αγώνας γίνεται στο τραπέζι 2 και μεταδίδεται επίσης ζωντανά από το it.TV(https://tv.ittf.com/livestream/hungarian-open-table-2/1905990

* Ελληνική συμμετοχή θα υπάρχει αυτή την εβδομάδα και σε διεθνές τουρνουά αθλητών με αναπηρίες. Αύριο μεταβαίνουν στην Πολωνία οι αθλητές του Π.Α.Σ.Κ.Α. Μάριος Χατζηκυριάκος, Γιώργος Μουχθής (κλάση 6) και Αλέξανδρος Διακουμάκος (κλάση 10, όλες των ορθίων). Τους αθλητές συνοδεύει η προπονήτρια του σωματείου Λίντια Λάζιτς. Το πολωνικό όπεν θα γίνει από τις 20 έως τις 22 του μήνα στο Βλαντισλάβοβο.

 

* Στη φωτό η Κατερίνα Τόλιου δέχεται οδηγίες από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ