Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 13-14 του ομαδικού στο ουγγρικό όπεν οι κορασίδες Τέρπου, Δεβελέκου

Tata 2012_Ter-Dev_4

Tata 2012_Ter-Dev_4Θετική ήταν η παρουσία των κορασίδων Ελισάβετ Τέρπου και Αγγελίνας Δεβελέκου (φωτό) στο ουγγρικό όπεν για ηλικίες έως 13 ετών, που ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Στη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή τους στο ίδιο τουρνουά οι επίλεκτες αθλήτριες του Α.Ο. Διόνυσου μετουσίωσαν τις αξιόλογες εμφανίσεις σε καλά αποτελέσματα τόσο στο ομαδικό, όσο και στο ατομικό, μάλιστα θα μπορούσαν να φτάσουν σε ψηλότερα πλασαρίσματα. Στο ομαδικό τερμάτισαν στις θέσεις 13-14, ενώ στο απλό πέρασαν και οι δύο στο κυρίως ταμπλό. Είχαν και φέτος την καθοδήγηση του προπονητή του σωματείου Αλέξανδρου Μπακόλα και με πορεία σαφέστατα καλύτερη από την περσινή έδειξαν την αγωνιστική βελτίωση που ήθελαν σε τουρνουά με πολλές συμμετοχές και υψηλό επίπεδο.

Στο ομαδικό κοριτσιών έγινε μία ενιαία κατηγορία. Το ελληνικό δίδυμο ήταν στο 4ο προκριματικό γκρουπ και πήρε τη 2η θέση με μία νίκη και μία ήττα. Αρχικά επιβλήθηκε 3-0 της Αυστρίας 2 και ακολούθως κάμφθηκε 3-1 από την Ουγγαρία 1. Απέναντι στην οικοδέσποινα τη μοναδική νίκη σημείωσε η Τέρπου, ενώ πολύ δύσκολα χάθηκε το κρίσιμο ματς του διπλού (σε σύστημα κορμπιγιόν) με 3-2 σετ.

Η ομάδα συνέχισε σε ταμπλό για τις θέσεις 11-20, πέρασε χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο και μετά κατέβαλλε τη Ρουμανία με 3-1. Η Τέρπου πέτυχε δύο ατομικές νίκες και άλλη μία στο διπλό με τη Δεβελέκου. Για τις θέσεις 11-14 ήρθε η ήττα από τη Σλοβακία 2 με 3-0 κι έτσι τα κορίτσια αρκέστηκαν στις θέσεις 13-14 σε σύνολο 34 ομάδων. Πέρσι στο αντίστοιχο αγώνισμα του ουγγρικού όπεν είχαν μείνει στην 28η θέση.

Στο απλό έγιναν δύο ηλικιακές κατηγορίες και οι Ελληνίδες αθλήτριες αγωνίστηκαν στη mini cadet 12-13 ετών. Η Τέρπου μετείχε στο 7ο προκριματικό γκρουπ. Νίκησε με 3-0 σετ την Ουγγαρέζα Κόβατς, με 3-1 τη Γερμανίδα Νόχα και με 3-2 τη Σλοβάκα (επικεφαλής) Πουνσοβάνοβα. Προκρίθηκε στο ταμπλό των «32» ως νικήτρια του γκρουπ και αποκλείστηκε δύσκολα στον 1ο γύρο με 3-1 σετ από την Ουγγαρέζα Κόρντα.   

Η Δεβελέκου βρέθηκε στο 2ο γκρουπ της πρώτης φάσης. Νίκησε την Ουγγαρέζα Σουτς με 3-1 σετ, έχασε με το ίδιο σκορ από τη Λευκορωσίδα Μπαλτουσίτε (επικεφαλής) και προκρίθηκε στο ταμπλό ως 2η. Αξίζει να επισημανθεί η καλή της εμφάνιση απέναντι στη Μπαλτουσίτε διότι η εν λόγω αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα. Στον 1ο γύρο του απλού η Δεβελέκου γνώρισε την ήττα και τον αποκλεισμό με 3-2 σετ από την Προμπέργκερ από την Αυστρία. Στο συνολικό απολογισμό η Τέρπου είχε 7 νίκες και 3 ήττες και η Δεβελέκου 2 νίκες και 5 ήττες. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ