Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Θετικό μήνυμα για το αύριο του αθλήματος στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Vasilo 2013

Vasilo 2013Με θετική σκέψη απέναντι στο δυσοίωνο αύριο η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης υποδέχτηκε χτες βράδυ, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τη νέα χρονιά. Στον φυσικό χώρο του αθλήματος, όπως κάθε χρόνο από το 2011, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της μαζί με τους πρωταγωνιστές της σεζόν 2011-2012, εκπροσώπους απ’ όλες τις εκφάνσεις του αθλήματος και επισήμους από την πολιτική και τον αθλητισμό. Τα βασανιστικά οικονομικά δεδομένα δεν θα μπορούσαν να μην είναι και φέτος βασικό σημείο αναφοράς και το μήνυμα της διοίκησης ήταν ότι «σε πείσμα των καιρών είμαστε ακόμα εδώ και με αξιοπρέπεια, πίστη και θέληση θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για να κρατήσουμε την επιτραπέζια αντισφαίριση ζωντανή, να διατηρήσουμε αξίες και όνειρα εντός κι εκτός συνόρων». Ανάμεσα στους περίπου 250 ανθρώπους του αθλήματος, που τίμησαν τη γιορτή με την παρουσία τους και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) Στέφανο Μπόζι, ο οποίος βραβεύτηκε και άγγιξε το ακροατήριο με τα λόγια του.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. απένειμε τα έπαθλα στα συνολικά 25 διακριθέντα σωματεία των διασυλλογικών πρωταθλημάτων της περασμένης αγωνιστικής περιόδου κι έκανε πέντε ειδικές βραβεύσεις. Τη λαμπρή εκδήλωση παρουσίασε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Μανώλης Κολυμπάδης. Στην ομιλία του υπογράμμισε ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση έμεινε όρθια στις αντιξοότητες του 2012 και με το ίδιο δυναμικό πνεύμα θα βαδίσει και στο εξίσου δύσκολο μέλλον. Αναφέρθηκε στις σημαντικότερες κινήσεις της ομοσπονδίας στη χρονιά που έφυγε (σχεδόν αλώβητο το αγωνιστικό πρόγραμμα, επιμορφωτικά προπονητικά σεμινάρια, υπερψήφιση νέων κανονισμών κ.α.), στις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών (12η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του ομαδικού ανδρών, άνοδοι νεανίδων και κορασίδων στην Α΄ευρωπαϊκή κατηγορία, καλά πλασαρίσματα στα ατομικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων κ.α.), ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την καθοριστική στήριξη σε κρίσιμες στιγμές και φυσικά στάθηκε στην πολύτιμη βοήθεια των Τοπικών Επιτροπών, των σωματείων, των γονέων και γενικά όλων των ανθρώπων του αθλήματος για μία σειρά από πετυχημένες δραστηριότητες στο κομμάτι της ανάπτυξης και όχι μόνο.

241Μ. ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ: «ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ Ν’ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΤΗΝΑ»

«Μία δύσκολη χρονιά πέρασε και αντέξαμε. Μείναμε όρθιοι σε μία χρονιά πιο σκληρή από τις προηγούμενες κύρια στον οικονομικό τομέα, με αγωνία όχι για το αύριο, αλλά για την κάθε ημέρα. Φέτος ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια, με δύναμη και κυρίως με την ίδια θέληση και το ίδιο μεράκι. Ο κόσμος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στάθηκε και στέκεται ενωμένος. Οι συμμετοχές, ο ενθουσιασμός και το αμείωτο ενδιαφέρον αθλητών κι αθλητριών, σωματείων, προπονητών, διοικητικών στελεχών, δίνει κίνηση στη μηχανή. Παρά τις αρνητικές προϋποθέσεις είμαστε ακόμα ζωντανοί και κάνουμε σχέδια για το μέλλον. Είναι τέτοια η αγάπη για το άθλημα που βάζει στην άκρη κάθε τι άλλο. Καλή χρονιά να έχουμε, ν’ αντέχουμε, να χαμογελάμε και ν’ αντιστεκόμαστε στα εύκολα και στα φτηνά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Ακολούθησαν οι ειδικές βραβεύσεις και πρώτα τριών ανθρώπων, που από διαφορετικές θέσεις έδειξαν έμπρακτα την έγνοια τους για το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Αρχικά απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Στέφανο Μπόζι για την αμέριστη βοήθειά του στο ελληνικό πινγκ πονγκ. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τον ευχαρίστησε και με αυτό τον τρόπο για τη συγκινητική κίνηση της οικονομικής προσφοράς (σε συνεργασία με την αυστριακή ομοσπονδία και τους διοργανωτές) προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του Σβέσατ, όπως και για την καθοριστική συνδρομή της E.T.T.U. στο θέμα των προπονητικών σεμιναρίων με ξένους επιμορφωτές. Ο φίλος του, ο «συνοδοιπόρος» του στα κοινά του αθλήματος εδώ και πολλά χρόνια και άλλοτε αντίπαλός του αθλητής με τις εθνικές ομάδες, Μανώλης Κολυμπάδης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «σε μία περίοδο πολύ δύσκολη για την πατρίδα εμείς βρήκαμε τον τρόπο, χάρη στη συμπαράσταση του Στέφανο Μπόζι, χάρη σε αυτή την πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, να στείλουμε τα παιδιά μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας και να έχουμε μάλιστα και πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτή η ενέργεια μάς έκανε να αισθανθούμε ότι δεν είμαστε ολομόναχοι, ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι μεγάλη οικογένεια, που απλώνεται κι εκτός συνόρων».

Vravefsi Bosi_1ΣΤ. ΜΠΟΖΙ: «Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της E.T.T.U., που σπούδασε αρχαία ελληνικά στο λύκειο, ευχαρίστησε για την τιμή και…ενέπλεξε την ελληνική μυθολογία προκειμένου να εξηγήσει με γλαφυρό τρόπο γιατί δεν το σκέφτηκε πολύ μέχρι ν’ αποφασίσει την οικονομική συνδρομή προς της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το περασμένο καλοκαίρι. «Η Ευρώπη γεννήθηκε από Έλληνες! Η Ευρώπη ήταν μία πολύ όμορφη γυναίκα, την οποία ερωτεύτηκε ο Δίας. Μάλιστα, κάποια στιγμή τη μετέφερε στην Κρήτη κι εκεί απέκτησε μαζί της τρεις γιους. Ο ένας ήταν ο μυθικός βασιλιάς Kolimp me_Bosiτης Κρήτης, ο Μίνωας, ο οποίος διέδωσε τον πολιτισμό. Γι’ αυτό λοιπόν, δεν μπορώ να φανταστώ την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα χωρίς τη συμμετοχή των εθνικών σας ομάδων. Έπρεπε να δείξουμε φιλία, αλληλεγγύη, ενότητα και προχωρήσαμε σε αυτή την πρωτοβουλία, ενώ είναι και χαρά μας που βοηθάμε για την επιμόρφωση των Ελλήνων προπονητών», ανέφερε ο Στέφανο Μπόζι για να δεχτεί παρατεταμένα χειροκροτήματα. Επιπλέον, ο επί 16 συναπτά έτη πρόεδρος της E.T.T.U. επιφύλαξε μία ακόμα προσφορά στην ελληνική ομοσπονδία και ανήγγειλε ότι θα στείλει πλήρες υλικό για τρεις αγωνιστικούς χώρους με τραπέζια, φιλέ, τραπεζάκι διαιτητών, παραβάν κ.τ.λ.. Αμέσως μετά τη γιορτή η διοίκηση παρέθεσε δείπνο στον Ιταλό παράγοντα.

Δεύτερος βραβεύτηκε ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής για τη σημαντική βοήθεια, που παρείχε στο άθλημα κατά τη θητεία του και το συνολικό του έργο. «Νοιάστηκε τον ελληνικό αθλητισμό, είχε την έγνοια μας, πράγμα πρωτόγνωρο για τους περισσότερους που θήτευσαν στο πόστο αυτό. Τόλμησε τον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό με την αξιολόγηση των αθλημάτων, έλυσε το πρόβλημα της επέκτασης της στέγης της ομοσπονδίας εδώ στο Σ.Ε.Φ., έλυσε το πρόβλημα της στέγασης του αθλήματος στην Πάτρα, στήριξε κι ενθάρρυνε το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της ομοσπονδίας μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Κολυμπάδης για τον άνθρωπο, στον οποίο είχε αφιερώσει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. την περσινή πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση. Συγκινημένος ευχαρίστησε την ομοσπονδία ο Παναγιώτης Μπιτσαξής κι εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον. «Η πρόκληση για τον ελληνικό αθλητισμό στην πρώτη μεταολυμπιακή χρονιά είναι ν’ αντέξει και δυστυχώς δεν μπορεί να ζητήσει τίποτα παραπάνω από αυτό. Του χρόνου θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και με μεγάλη λύπη βλέπω τις εξελίξεις με το θέμα πώλησης του ΟΠΑΠ. Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν αυτά που ακούγονται ότι θα δοθεί έναντι πινακίου φακής. Αυτό δεν θα είναι λάθος, θα είναι έγκλημα. Όσοι το σχεδιάζουν να προσέξουν πολύ καλά τι πάνε να κάνουν. Πρέπει να σταματήσει αυτό γιατί είναι νάρκη στα θεμέλια του ελληνικού αθλητισμού. Ο ΟΠΑΠ είναι η ατμομηχανή του ελληνικού αθλητισμού».

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Vravefsi SpanouΗ τρίτη ειδική βράβευση ήταν εκείνη που κρατούσε για έκπληξη η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Αφορούσε έναν ακαταπόνητο και αφανή εργάτη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, τον Θεόκλητο Σπανό, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 1982 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 υπηρέτησε πιστά την ομοσπονδία και το άθλημα ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Εκτός από την τιμητική πλακέτα τού δόθηκε μία φόρμα της εθνικής ομάδας, όπου στο πίσω μέρος αναγράφεται το όνομά του. «Τριάντα χρόνια ήταν μαζί μας στη διοίκηση, ήταν δίπλα μας με στήριξη αγνή και άδολη. Χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις με έγνοια του πάντα το πρώτο κύτταρο του αθλητισμού μας, το σωματείο. Ο άνθρωπος που νυχθημερόν έτρεχε για τις μεγάλες του αγάπες, την επιτραπέζια αντισφαίριση, το σκάκι και το σωματείο του, τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά. Ο άνθρωπος που έδωσε στον ελληνικό αθλητισμό και το άθλημά μας δύο θυγατέρες και μία εγγόνα πρωταθλήτριες και βασικά μέλη των εθνικών μας ομάδων», σημείωσε για τον βραβευθέντα ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

94Οι βραβεύσεις έκλεισαν με τους αθλητές του Α.Σ. Πέρα Αθηνών Κώστα Παπαγεωργίου και Λάουρα Νικουλάε. Τιμήθηκαν επειδή την περασμένη σεζόν είχαν τις περισσότερες πρωτιές στους μηνιαίους πίνακες αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα. 
98

Ακολούθησε η απονομή επάθλων στα σωματεία, που διακρίθηκαν πέρσι και μετά κληρώθηκαν δώρα, τα οποία πρόσφεραν η ομοσπονδία και δύο χορηγοί της, η GP Sports του Γιώργου Πετρόχειλου και η LYNX Sports του Γιάννη Καρδιακού.

266Ο Μανώλης Κολυμπάδης περιστοιχισμένος από άλλα διοικητικά στελέχη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και τα δύο φλουριά βρήκαν ο γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κατσιαδάκης και η αθλήτρια του Α.Ο. Καρέα Μαρία Σετιάν. Το κάθε φλουρί αντιστοιχούσε και φέτος σε κόσμημα που ήταν ένα ρακετάκι του πινγκ πονγκ.

Kosmos kopi_2013Δεκάδες επίσημοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο διευθυντής Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Στέλιος Δασκαλάκης, ο Βασίλης Κυριαζής εκπρόσωπος του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο πρόεδρος της ελληνικής κωπηλατικής ομοσπονδίας (Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.) Γιάννης Καρράς, ο γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. και πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας ξιφασκίας (Ε.Ο.Ξ.) Μανώλης Κατσιαδάκης, η πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας αντιπτέρισης (Ε.Ο.Φ.Σ.Α.) Βικτωρία Χατζήνα, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου, το μέλος της Ε.Ο.Ε. Αντώνης Νικολόπουλος, οι βουλευτές Τάσος Νεράντζης, Παναγιώτης Μελάς, οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Καρύδης, Λάμπρος Μίχος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος Γιώργος Λενός, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (Ι.Δ.Ε.Α.Δ), Ανδρέας Μαλάτος, η γενική γραμματέας του Ι.Δ.Ε.Α.Δ. Καλλή Χρονοπούλου, ο ταμίας του Ι.Δ.Ε.Α.Δ. Γιώργος Πρίντεζης, το μέλος του Ι.Δ.Ε.Α.Δ. Χρήστος Πετρέας, ο περιφερειακός σύμβουλος Ιωάννης Αξαρξής εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, ο ειδικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (Π.Σ.Α.Τ.) Γιάννης Κορακής, ο διευθυντής αγωνιστικού τμήματος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Τρύφωνας Ζαχαρόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες Κώστας Σιάχος και άλλοι.

Στη γιορτή παρέστησαν επίσης, όλοι σχεδόν οι αθλητές και οι αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων, παράγοντες, προπονητές, γονείς, ενώ την όμορφη βραδιά κάλυψαν με ρεπορτάζ τρία τηλεοπτικά συνεργεία (MEGA, Novasports, ΤΗΛΕΑΣΤΥ).

108 1ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ

Τα σωματεία που παρέλαβαν τα έπαθλά τους για τις διακρίσεις στην περασμένη σεζόν είναι τα ακόλουθα:

– ΑΟ Ταταύλα για τη 2η θέση στην Α1 κατηγορία ανδρών

– ΑΣ Πέρα Αθηνών για την 1η θέση στην Α1 κατηγορία ανδρών και την 3η στην Α1 κατηγορία γυναικών

117– ΑΟ Πεύκης για την 3η θέση στην Α1 κατηγορία ανδρών και τη 2η στην Α2 γυναικών

– ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου για την 3η θέση στην Α2 κατηγορία ανδρών

– ΠΟΚ Έσπερος για την 3η θέση στη Β΄Εθνική κατηγορία ανδρών Αττικής

– ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου για την 1η θέση στην Α1 κατηγορία γυναικών

– ΑΟ Παγώνα Πάτρας για την 1η θέση στην Α2 κατηγορία ανδρών

– ΑΣΕΑ Καβάλας για την 3η θέση στην Α2 γυναικών

– ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας για τη 2η θέση στην Α1 κατηγορία γυναικών

– ΓΣ Άρης Βούλας για τη 2η θέση στην Α2 κατηγορία ανδρών

– Ρουφ 80 για την 1η θέση στη Β΄Εθνική γυναικών Αττικής

– ΑΕ Ποντίων Μελισσίων για την 1η θέση στη Β΄Εθνική ανδρών Αττικής

– ΑΟ Ελληνικού για την 1η θέση στη Β΄κατηγορία ανδρών Αττικής και την 3η στη Β΄Εθνική γυναικών Αττικής

– ΑΣ Πέρα 2005 για την 1η θέση στην Α2 κατηγορία γυναικών και την 3η στην Α΄Αττικής ανδρών

– ΑΟ Άρης 2006 για τη 2η θέση στη Γ΄Αττικής ανδρών

– ΑΟ Καρέα για τη 2η θέση στη Β΄Εθνική γυναικών Αττικής και την 3η στη Β΄κατηγορία ανδρών Αττικής

– ΑΣ Η Πρόοδος για τη 2η θέση στη Β΄Εθνική ανδρών Αττικής

– ΑΟ Αγίας Βαρβάρας για τον τίτλο στην Α΄κατηγορία Αττικής ανδρών και την 3η θέση στην Α΄ Αττικής γυναικών

– ΑΟ Διόνυσου για τις δύο πρωτιές που κατέκτησε στην Α΄Αττικής γυναικών και τη Γ΄Αττικής ανδρών

– ΑΟ Ανθούπολης για τη 2η θέση στην Α΄Αττικής ανδρών

– ΓΑΣ Αετός για τη 2η θέση στην Α΄Αττικής γυναικών

– ΠΑΟ Φυλής για την 3η θέση στη Γ΄Αττικής ανδρών

– ΑΣ ΕΑ Χίος για την κατάκτηση του τίτλου στη Β΄Εθνική Λοιπής χώρας γυναικών

– ΟΑ Χανίων 2000 για την πρωτιά στη Β΄Εθνική Λοιπής χώρας ανδρών

– ΟΦΝ Ιωνίας για τη 2η θέση στη Β΄Αττικής ανδρών

Στιγμιότυπα από τη γιορτή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, τις βραβεύσεις του Στέφανο Μπόζι, του Θεόκλητου Σπανού, του Κώστα Παπαγεωργίου, της Λάουρας Νικουλάε, της μίας τυχερής της βραδιάς Μαρίας Σετιάν, των πρωταθλητών της περσινής Α1 κατηγορίας Α.Σ. Πέρα Αθηνών και Δ.Α.Ο. Ταύρου κ.α. Φωτογραφίες του Παντελή Θεοδωράκη  

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ