Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην «ουρά» εστιάζεται το ενδιαφέρον το Σαββατοκύριακο στην Α1

Zavitsanou me_Ntemiri

Zavitsanou me_NtemiriΟι αναμετρήσεις για τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αύριο και μεθαύριο στην Α1 εθνική κατηγορία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στο πρώτο αγωνιστικό διήμερο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το νέο έτος. Τα πρωταθλήματα θα συνεχιστούν στην αίθουσα STAGτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στους άνδρες θα διεξαχθούν οι τρεις πρώτες αγωνιστικές του 2ου γύρου (10η, 11η και 12η), ενώ στις γυναίκες η τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου (7η) και η εναρκτήρια του 2ου (8η). Κι ενώ οι πρωτοπόροι αναμένεται να προσθέσουν εύκολα νέες νίκες στο ενεργητικό τους, υπάρχουν και στις δύο περιπτώσεις σημαντικοί βαθμολογικά αγώνες για την «ουρά». Στην Α1 γυναικών ισοβαθμούν πέντε ομάδες στη 4η θέση, ενώ στους άνδρες είναι τελευταίοι Π.Κ.Δ. Ταύρου και Γυμνάσιο και μόλις έναν βαθμό από πάνω τους το Ηράκλειο 2001. Εξάλλου, αυτό το Σαββατοκύριακο θα τελειώσει ο 1ος γύρος και θ’ αρχίσει ο 2ος και στην Α2 κατηγορία των γυναικών. Μάλιστα, οι αγώνες μεταξύ των τριών ομάδων της Βόρειας Ελλάδας (ΧΑΝ Καλαμαριάς, ΑΣΕΑ Καβάλας και Εθνικού Αλεξανδρούπολης) θα φιλοξενηθούν στην Καβάλα (στο γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου, την έδρα του τοπικού σωματείου) και τα υπόλοιπα ματς θα γίνουν στο ΣΕΦ. Αγωνιστική δράση θα υπάρξει και για τα τοπικά πρωταθλήματα.

Στην Α1 ανδρών ο πρωτοπόρος Α.Σ. Πέρα έχει την ευκαιρία να αυξήσει χωρίς πίεση το αήττητο, ενώ ο Α.Ο. Αμφιθέας, που ακολουθεί μ’ έναν βαθμό διαφορά θα χρειαστεί καλή απόδοση τουλάχιστον στα παιχνίδια με την Παγώνα Πάτρας και τα Ταταύλα. Στις χαμηλές θέσεις ξεχωρίζει ο σαββατιάτικος αγώνας του Γυμνασίου με το Ηράκλειο. Το Π.Κ.Δ.Τ. από την πλευρά του φαίνεται ότι μπορεί να παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα μόνο κόντρα στον ΟΑ Χανίων.    

Στην Α1 γυναικών ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών, που έχει το προβάδισμα και ο 2ος της βαθμολογίας Δ.Α.Ο. Ταύρου λογικά δεν θ’ απειληθούν στους προσεχείς δύο αγώνες τους. Στη «μάχη» για την αποφυγή της καταδικαστικής τελευταίας θέσης όμως, όπως και των μπαράζ παραμονής, αναμένονται αμφίρροπες συναντήσεις. Θα τραβήξουν τα βλέμματα λοιπόν, οι αγώνες της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με τον ΑΣ Πέρα 2005 και της Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας με την Αθηνά Μαγκουφάνας. Το Π.Κ.Δ. Ταύρου, η πέμπτη ομάδα, που βρίσκεται στις ισοβαθμίες των επικίνδυνων θέσεων, φαντάζει απίθανο να πετύχει κάτι ουσιαστικό απέναντι σε Πέρα και Δ.Α.Ο.Τ..

Στην Α2 γυναικών υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον και για τα υψηλά και για τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Εξαίρεση οι αγώνες του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, ο οποίος έχει ξεφύγει δύο βαθμούς και είναι ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά. Για τις δύο επόμενες θέσεις όμως, που οδηγούν στα μπαράζ με τις ομάδες της Α1 η κατάσταση είναι ανοιχτή. Ο Τελαμώνας είναι στη 2η θέση, αλλά έχει δώσει έξι αγώνες, όταν ο 3ος ΑΣΕΑ Καβάλας και η 4η Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς έχουν από πέντε. Συνεπώς η προσοχή πέφτει στα δύο εντός έδρας ματς της Καβάλας με τη Χ.Α.Ν.Κ., ενώ η ομάδα της Σαλαμίνας θα δώσει ένα παιχνίδι με την ουραγό Πεύκη. Βαθμούς χρειάζεται και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που είναι επίσης τελευταίος, αλλά με δύο αγώνες λιγότερους από το Ρουφ 80, που βρίσκεται στην 6η θέση. Η αθηναϊκή ομάδα έχει ν’ αγωνιστεί μόνο μία φορά το Σαββατοκύριακο κι αυτή με αντίπαλο τον πανίσχυρο Ολυμπιακό. Ενδιαφέρουσα και η αναμέτρηση της Πεύκης με τα Ταταύλα την Κυριακή. Στους άνδρες το πρωτάθλημα της Α2 θα συνεχιστεί στις 2 και 3 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου στην Α1:

Στους άνδρες:

Το Σάββατο στις 13.00:

ΑΟ Ηράκλειο 2001-Α.Ο. Παγώνα Πάτρας              

ΑΟ Ταταύλα-ΑΟ Αμφιθέας                                 

Π.Κ.Δ. Ταύρου-ΟΑ Χανίων

Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών        

ΑΣ Το Γυμνάσιο-ΑΟ Πεύκης        

 

Το Σάββατο στις 16.00:

ΑΣ Το Γυμνάσιο-ΑΟ Ηράκλειο 2001

ΑΟ Πεύκης-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-ΠΚΔ Ταύρου

ΟΑ Χανίων-Α.Ο. Ταταύλα            

ΑΟ Αμφιθέας-Α.Ο. Παγώνα Πάτρας

 

Την Κυριακή στις 10.00:

ΑΟ Ηράκλειο 2001-ΑΟ Αμφιθέας             

Α.Ο. Παγώνα Πάτρας-ΟΑ Χανίων

ΑΟ Ταταύλα-Α.Σ. Πέρα Αθηνών 

Π.Κ.Δ. Ταύρου-ΑΟ Πεύκης        

Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας-ΑΣ Το Γυμνάσιο

 

Στις γυναίκες:

Το Σάββατο στις 13.00:

ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας-Φοίνικας Αγ. Σοφίας Πειραιά

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-Α.Σ. Πέρα 2005

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Π.Κ.Δ. Ταύρου

 

Το Σάββατο στις 16.00:

ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

 

Την Κυριακή στις 10.00:

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Σ. Πέρα 2005

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-Φοίνικας Αγ. Σοφίας Πειραιά

ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας-ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας

 

Την Κυριακή στις 13.00:

ΑΣ Πέρα Αθηνών-Π.Κ.Δ. Ταύρου

 

Στην Α2 γυναικών τα ζευγάρια και τα ωράρια των αγώνων σε Αθήνα και Καβάλα είναι:

Το Σάββατο στις 16.00:

Ολυμπιακός-ΑΟ Ταταύλα

ΑΟΣ Τελαμών-ΑΟ Πεύκης

 

Το Σάββατο στις 11.00:

ΑΣΕΑ Καβάλας-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

 

Το Σάββατο στις 14.00:

Ακαδημίες ΧΑΝΚ-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

 

Το Σάββατο στις 17.00:

ΑΣΕΑ Καβάλας-Ακαδημίες ΧΑΝΚ

 

Την Κυριακή στις 11.00:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΑΣΕΑ Καβάλας

 

Την Κυριακή στις 14.00:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ακαδημίες ΧΑΝΚ

 

Την Κυριακή στις 17.00:

Ακαδημίες ΧΑΝΚ-ΑΣΕΑ Καβάλας

 

Την Κυριακή στις 13.00:

ΑΟ Πεύκης-ΑΟ Ταταύλα

Ρουφ 80-Ολυμπιακός 

 

Φωτογραφία: Οι Φοίνικες Πάτρας θα χρειαστούν πολύ τη βοήθεια της Γεωργίας Ζαβιτσάνου στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση το Σαββατοκύριακο. Η διεθνής αθλήτρια διακρίνεται σε παλαιότερο αγώνα στο Σ.Ε.Φ. να δέχεται τις οδηγίες του προπονητή του σωματείου Δημήτρη Ντεμίρη. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ