Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η νέα ημερομηνία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού

Budapest Trophy

Budapest TrophyΤο διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) πραγματοποίησε την Παρασκευή την 8η online συνεδρίασή του στην περίοδο της πανδημίας και συζήτησε όλα τα νεότερα με τη σημερινή κατάσταση για το άθλημα. Η σημαντικότερη εξέλιξη είναι ότι έδωσε νέες ημερομηνίες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού 2020 σε άνδρες και γυναίκες, που είναι να γίνει στο Μπουσάν της Κορέας και ήδη έχει αναβληθεί τρεις φορές. Η κορυφαία διοργάνωση ορίστηκε πλέον για το διάστημα από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου, με την ελπίδα πάντα να έχουν ομαλοποιηθεί τα πράγματα στην καταπολέμηση του Covid-19. Είναι αξιοσημείωτο πάντως, ότι στις ανακοινώσεις από την τελευταία συνεδρίαση της ITTF δεν υπάρχει καμία αναφορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών, που τα τελευταία χρόνια γίνεται υπό τη δική της «σκέπη». Μέσα στην εβδομάδα αποφασίστηκε η ακύρωση του αντίστοιχου φετινού πρωταθλήματος των νέων, ο ιός παραμένει… δίπλα μας και σε κάποιες χώρες εφαρμόζονται ταξιδιωτικοί περιορισμοί κι όμως, οι διοργανωτές εξέφρασαν πρόσφατα τη βεβαιότητα σχεδόν ότι θα γίνει κανονικά το event τον Σεπτέμβριο στη Βαρσοβία (15-20/09)…

Η ομοσπονδία της Πολωνίας μάλιστα, μόλις προχτές ανακοίνωσε ότι περιμένει αθλητές κι αθλήτριες από 45 χώρες της ηπείρου και ότι έκλεισε συμφωνία με μεγάλη εταιρεία για να της προωθήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο κομμάτι της επικοινωνίας…

Στο θέμα της συνεδρίασης τώρα, η ITTF αφού έλαβε μία ακόμη ολοκληρωμένη ενημερωτική έκθεση από την Ομάδα Εργασίας COVID-19 κι έκανε νέες συζητήσεις με βασικούς ενδιαφερόμενους, πήρε κάποιες αποφάσεις και τα βασικά αποτελέσματα από τη συνάντηση είναι τα παρακάτω:

* Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού 2020, που μετά την τελευταία αναβολή είχε ανακοινωθεί ότι θα πήγαινε για το 2021, θα διοργανωθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου. Τόπος διεξαγωγής παραμένει φυσικά το Μπουσάν της Κορέας.

* Oι πιθανότητες να διοργανωθούν μεγάλα διεθνή τουρνουά σύμφωνα με το αρχικό (μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού) σχέδιο για το 2020, έχουν μειωθεί κι άλλο. HITTF ήθελε για Αύγουστο ή το πολύ Σεπτέμβριο, αλλά είναι πολύ δύσκολο… Γι’ αυτό ανέφερε ότι για το υπόλοιπο μέρος στο καλεντάρι του 2020 θα προσπαθήσει να προβεί σε μεμονωμένους αγώνες ή σε περιφερειακά events ώστε να βρει λύση και με τους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

* Αναθεωρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα στη διαδικασία υποβολής προσφορών για το σπίτι του πινγκ πονγκ, η οποία είχε αναβληθεί επ’ αόριστον στα τέλη Μαρτίου. Η ομάδα του διαγωνισμού θα προσεγγίσει τις επόμενες ημέρες τις πόλεις, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ώστε να τις ενημερώσει για την αναθεωρημένη διαδικασία.

Το διοικητικό συμβούλιο της ITTF θα συνεδριάσει ξανά την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 και θα συνεχίσει να παρέχει περαιτέρω ενημερώσεις για όλες τις επικείμενες αποφάσεις μπροστά στην πανδημία COVID-19. Για όσους τέλος, θέλουν να διατυπώσουν ερωτήματα θυμίζει ότι μπορούν να το κάνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνσηcovid19updates@ittf.com.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ