Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πετυχημένο από κάθε άποψη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρίες

Panellinio 2020_me_covid-19_se_amaxidio_geniko

Panellinio 2020_me_covid-19_se_amaxidio_genikoΣε ειδικές συνθήκες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά με την αγωνιστική διάθεση να περισσεύει και τους Panellinio 2020_me_covid-19_orthioi_fasiδιοργανωτές να πετυχαίνουν σε μία ακόμη αποστολή τους, πραγματοποιήθηκε το εξ αναβολής Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρίες για το 2020 στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Τόπος διεξαγωγής το Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο και η ευρύχωρη κοινή προπονητική αίθουσα του Α.Ο. Ταταύλα και του Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Πενήντα δύο αθλητές από 11 σωματεία έδωσαν για ένα τριήμερο τον καλύτερο εαυτό τους στα αγωνίσματα του απλού και του ομαδικού κι έχει ξεχωριστή σημασία ν’ αναφερθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς πήραν ξανά μέρος σε επίσημη διοργάνωση ύστερα από περίπου 16 μήνες. Όπως είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση από την υγειονομική κρίση μετακινήθηκαν στην Αθήνα αθλητές από σωματεία της Θεσσαλονίκης, της Χίου και της Βέροιας. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα οργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α.) με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) ν’ αναλαμβάνει και φέτος την τεχνική και γραμματειακή υποστήριξη και βέβαια να εξασφαλίζει τη διαιτησία. Στο κανάλι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο youtube έχει αναρτηθεί ο τελικός της κλάσης 6 ανάμεσα στους δευτεραθλητές Ευρώπης του ομαδικού Χατζηκυριάκο-Μουχθή. Για όσους ενδιαφέρονται το ερασιτεχνικό βίντεο από το ΒΑΚ είναι στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=JZ050ncl_U4&t=17s

Panellinio 2020_me_covid-19_thermometrisiΤο ετήσιο event αποτέλεσε την πρώτη διοργάνωση της οικείας ομοσπονδίας σε κλειστή εγκατάσταση μετά την καραντίνα, καθώς προηγήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου. Τηρήθηκε ευλαβικά το υγειονομικό πρωτόκολλο με θερμομέτρηση, μάσκες, αντισηπτικά και απολυμαντικά, απαγορεύτηκε η παρουσία θεατών και δεν έγιναν απονομές. Χρησιμοποιήθηκαν οκτώ αγωνιστικά τραπέζια (στην αίθουσα του ΑΟ Ταταύλα), υπήρχε πρόβλεψη για προθέρμανση ακριβώς δίπλα (στην αίθουσα του Πέρα) και ο μεγάλος χώρος χάριζε ανέσεις για ν’ απολαύσουν ξανά αγωνιστική δράση δεκάδες αθλητές κι αθλήτριες.  

Το πρόγραμμα άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής με το ομαδικό (έγιναν 4 κατηγορίες, όλες ανδρών) και ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι με όλους Panellinio 2020_me_covid-19_orthioi_genikoτους πανελληνιονίκες στα ατομικά (11 κατηγορίες). Ως επίσημη προσκεκλημένη της Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α. τίμησε τους αγώνες με την παρουσία της η Θεσσαλονικιά Τίνα Κρόττα, η οποία είναι πρόεδρος της Επιτροπής Para Table Tennis της διεθνούς ομοσπονδίας (ITTF). Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α. Γιώργος Φουντουλάκης, ο γενικός γραμματέας της και πρώην διεθνής αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε αμαξίδιο Κώστας Σιάχος, όπως φυσικά και ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρόνης Πολίτσης.   

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία:  

Στο απλό:  

Κλάση 1 ανδρών: 

1. Γρηγόρης Χρυσικός (Π.Α.Σ.Κ.Α.)   

2. Νικόλαος Καπλάνης (Τυρταίος)  

3. Θεοφάνης Παπαδημητρίου (Α.Σ.Α.Χ.)   

Κλάση 2 ανδρών: 

1. Χρήστος Στάμου (Τριπτόλεμος) 

2. Στέφανος Βερύκοκος (Α.Σ.Α.Χ.)

3. Κωνσταντίνος Καραγιάννης (Αετοί Θεσσαλονίκης)  

Κλάση 3 ανδρών: 

1. Παναγιώτης Ζαφείρης  (Π.Α.Σ.Κ.Α.) 

2. Χρήστος Φράγκος (Α.Σ.Α.Χ.)  

3. Χρήστος Καραγιάννης (Αετοί Θεσσαλονίκης) 

Κλάσεις 4-5 ανδρών: 

2. Γιάννης Αποστόλου (Τριπτόλεμος)

3. Χρήστος Μελέτης (Α.Σ.Α.Χ.)

-. Σεργκέι Γκαβρίλιτσα (Τυρταίος)

Κλάση 6 ανδρών: 

1. Μάριος Χατζηκυριάκος (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

2. Γιώργος Μουχθής (Π.Α.Σ.Κ.Α.) 

3. Λευτέρης Μαύρης (Τριπτόλεμος) 

-. Παναγιώτης Ιωάννου (Π.Α.Σ.Κ.Α.)  

Κλάσεις 7-8:   

1. Μεράμπι Τσανάβα (Τριπτόλεμος)

2. Κωνσταντίνος Κάπας (Α.Σ. Α.με,Α. «Εν Σώματι Υγιεί»)

3. Δημήτρης Κοκκινομάτης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

Κλάσεις 9-10: 

1. Αλέξανδρος Διακουμάκος (Π.Α.Σ.Κ.Α.) 

2. Λάζαρος Τέλογλου (Π.Α.Σ.Κ.Α.) 

3. Αλέξανδρος Θεοδωρίδης (Καστελλάνοι)

-. Ευστράτιος Πετρόπουλος (Α.Σ. Α.με,Α. «Εν Σώματι Υγιεί»)

Κλάση 11:  

1. Δημήτρης Αδαμαντίδης (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

2. Γιάννης Τσιάκος (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

3. Δημήτρης Γεωργιάδης (Αετοί Θεσσαλονίκης)  

-. Μιχάλης Σιδέρης (Π.Α.Σ.Κ.Α.) 

Κλάσεις 2-3 γυναικών:  

1. Φωτεινή Μπούσιου (Π.Α.Σ.Κ.Α.)  

2. Ελένη Πρελορέντζου (Νίκη)  

3. Ευανθία Μπουρνιά (Π.Α.Σ.Κ.Α.)  

Κλάσεις 6-10 γυναικών:  

2. Φωτεινή Αντωνιάδου (Αετοί Θεσσαλονίκης)   

Κλάση 11 γυναικών:

1. Νεκταρία Βασιλειάδου (Αετοί Θεσσαλονίκης)

2. Ξάνθη Πόθα (Ν.Α.Σ. Αμε.Α Ίωνες)  

3. Μαρία Κουτσουκώστα (Ελπίδα) 

Στο ομαδικό:  

Κλάσεις 1-5:  

1. Τριπτόλεμος (Χρήστος Στάμου, Εμμανουήλ Κούνενος, Γιάννης Αποστόλου)  

2. Π.Α.Σ.Κ.Α. (Παναγιώτης Ζαφείρης, Γρηγόρης Χρυσικός)   

3. Α.Σ.Α.Χ. (Χρήστος Φράγκος, Στέφανος Βερύκοκος, Χρήστος Μελέτης)   

-. Τυρταίος (Νικόλαος Καπλάνης, Σεργκέι Γκαβρίλιτσα)  

Κλάσεις 6-8:   

1. Π.Α.Σ.Κ.Α. (Γιώργος Μουχθής, Μάριος Χατζηκυριάκος, Παναγιώτης Ιωάννου)  

2. Τριπτόλεμος (Ελευθέριος Μαύρης, Μεράμπι Τσανάβα)  

3. Α.Σ. Α.με,Α. «Εν Σώματι Υγιεί» (Θωμάς-Αριστοτέλης Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Κάπας)  

Κλάση 10:  

1. Π.Α.Σ.Κ.Α. (Αλέξανδρος Διακουμάκος, Λάζαρος Τέλογλου)  

2. Α.Σ. Α.με,Α. «Εν Σώματι Υγιεί» (Θεολόγος Τσιάμης, Ευστράτιος Πετρόπουλος)  

3. Παναθηναϊκός (Πάνος Μιχαλόπουλος, Θέμης Γιαννακάρας, Γιώργος Αθανασόπουλος)  

Κλάση 11:   

1. Π.Α.Σ.Κ.Α. (Γιάννης Τσιάκος, Δημήτρης Αδαμαντίδης, Μιχάλης Σιδέρης)   

2. Αετοί Θεσσαλονίκης (Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευάγγελος Δεμερτζίδης, Θεοδόσης Παππούδης)  

«ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ»

Panellinio 2020_me_covid-19_Krotta_Politsis_Siaxos«Είναι μεγάλη επιτυχία κατ’ αρχήν, η πραγματοποίηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος διότι την τελευταία στιγμή άλλαξε ο τόπος διεξαγωγής λόγω των προβλημάτων στο ΣΕΦ. Βρέθηκε λύση και η ομοσπονδία μας κατάφερε να κλείσει εγκαίρως άλλο ξενοδοχείο εδώ κοντά και να φέρει όλους τους αθλητές με ασφάλεια. Πρέπει να ευχαριστήσουμε επίσης τους προπονητές και τους υπεύθυνους των σωματείων, που σε δύσκολες συνθήκες τήρησαν όλα τα μέτρα προστασίας», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χρόνης Πολίτσης και για τις διαπιστώσεις του στο αγωνιστικό κομμάτι ανέφερε: «Όλα τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν κρατήσει ένα επίπεδο ικανοποιητικό. Αρκετά έκαναν προπονήσεις στα σωματεία τους το καλοκαίρι. Βλέπω και νέο αίμα για την εθνική ομάδα, δηλαδή ορισμένους αθλητές, που έχουν μέλλον και θα τους παρακολουθούμε συχνά σε συνεργασία με τους προπονητές των σωματείων».  

Ο προπονητής της Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α. ευχαρίστησε προσωπικά την Κρόττα για την αποδοχή της πρόσκλησης, ενώ στάθηκε με χαρά και στις καινούργιες συμμετοχές δίνοντας ως πολύ θετικό και το παράδειγμα του Παναθηναϊκού, «ο οποίος οργάνωσε τμήμα ειδικά για τα άτομα με αναπηρίες».  

Εξάλλου, με την εμπειρία και τη γνώση της από τη διεθνή σκηνή η Τίνα Κρόττα εξήρε χτες την προσπάθεια όλων για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε εποχή Covid-19. «Παρά τις αντίξοες συνθήκες το Πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξάγεται κανονικά και για μένα αυτό είναι άθλος. Σκεφτείτε ότι χώρες, που παραδοσιακά είναι πολύ δυνατές στην επιτραπέζια αντισφαίριση, δεν έκαναν καν τα δικά τους πρωταθλήματα για τα άτομα με αναπηρίες. Και να προσθέσω με την ευκαιρία ότι μέχρι το τέλος του 2020 δεν θα γίνει κανένα αξιολογημένο διεθνές τουρνουά Α.με.Α.».   

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ