Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δεύτερη νίκη Παπαγεωργίου στους ελληνικούς «εμφύλιους» στη Γαλλία

Papageo apo_ITTF

Papageo apo_ITTFΜε μία ακόμα γερή «κόντρα» μεταξύ Ελλήνων πρωταθλητών έκλεισε το βράδυ της Τρίτης ο 1ος γύρος στα κορυφαία διασυλλογικά πρωταθλήματα της Γαλλίας. Ήταν η τέταρτη γενικά σε αυτό το χρονικό διάστημα και η τρίτη για το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας, όπου μετέχουν τρεις διεθνείς μας. Ο Κώστας Παπαγεωργίου λοιπόν, ήταν σε καλύτερη μέρα από τον Τάσο Ρηνιώτη κι επικράτησε με 3-1 σετ, μάλιστα βοήθησε καθοριστικά την ομάδα του, τη Φοντενέι, να σημειώσει την πρώτη νίκη της στη φετινή διοργάνωση! Τον περασμένο μήνα ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε επικρατήσει και του Κώστα Λαγογιάννη, ενώ οι Γάλλοι φίλαθλοι απόλαυσαν την έντονη ελληνική παρουσία και μέσα από τις αναμετρήσεις Κρεάνγκα-Γκιώνη και Ρηνιώτη-Λαγογιάννη (νικητές οι πρώτοι). Στην 9η αγωνιστική της 1ης και της 2ης κατηγορίας συμμετείχαν πέντε Έλληνες «ξενιτεμένοι» και απουσίασε μόνο ο Λαγογιάννης, που έχει πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο.

Στη γαλλική Λίγκα η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη ξεπέρασε με 4-1 εκτός έδρας το εμπόδιο της Σεν Λούι και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Εμφανίζει 22 βαθμούς κι έχει διαφορά τριών πόντων από τις πρωτοπόρους Σαρτρ και Ποντουάζ. Ο 1ος Μεσογειονίκης πέτυχε δύσκολη νίκη εναντίον του Ούγγρου Άνταμ Πατάντιους με 3-2 σετ.

Η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα υποδέχτηκε την πρωταθλήτρια Γαλλίας του 2012 Σαρτρ, πάλεψε για το καλύτερο, αλλά στο τέλος δεν απέφυγε την ήττα. Κάμφθηκε με 4-1 και βρέθηκε στην 5η θέση της κατάταξης με 20 βαθμούς. Ο πολύπειρος αθλητής μας υπέστη δύο ήττες στις λεπτομέρειες. Αρχικά με 3-2 σετ από τον Γκάο Νινγκ, τον διεθνή αθλητή από τη Σιγκαπούρη κι αργότερα ξανά με 3-2 από τον Σουηδό δευτεραθλητή Ευρώπης του ομαδικού Παρ Γκέρελ.

Στη Β΄κατηγορία των ανδρών ξεχώρισε η εντός έδρας αναμέτρηση της Μετς του Τάσου Ρηνιώτη με τη Φοντενέι του Κώστα Παπαγεωργίου. Η φιλοξενούμενη ομάδα αναδείχτηκε νικήτρια με 4-1 και οι δύο πρωταθλητές μας συναντήθηκαν στο τέταρτο στη σειρά επί μέρους ματς. Ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους και πρόσφεραν θέαμα στο κοινό. Ο Ρηνιώτης πήρε το 1ο σετ, αλλά ο Παπαγεωργίου κυριάρχησε στα επόμενα (10-12, 11-6, 11-6, 11-5). Νωρίτερα ο Παπαγεωργίου είχε κυριαρχήσει του Τσαν Σουν Χουνγκ με 3-0 σετ, ενώ ο Ρηνιώτης είχε ηττηθεί από τον Ισραηλινό Ομρί Μπεν Αρί με 3-2 σετ.

Η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ έχασε στην έδρα της 4-2 από τη Μορέ χωρίς να έχει στη διάθεσή της τον Κώστα Λαγογιάννη. Μετά την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα η Φοντενέι μετακινήθηκε στην 7η θέση και ισοβαθμεί με την Αμικάλ στους 15 βαθμούς. Η Μετς περιορίζεται στην τελευταία θέση μαζί με τη Μπρουίγ στους 14 βαθμούς και στον 2ο γύρο αναμένεται μεγάλος συναγωνισμός για την παραμονή.

Στη Β΄κατηγορία των γυναικών η Ελανκούρ της Μαρίας Χριστοφοράκη παραχώρησε στην έδρα της ισοπαλία 3-3 στη Σερί. Μόλις τρεις ημέρες μετά τους αγώνες της στη Σουηδία η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών έδωσε δύο ακόμα πολύ δύσκολα παιχνίδια στη Γαλλία χωρίς να είναι στην καλύτερη κατάσταση λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο χέρι. Υπέστη δύο ήττες και στο φινάλε έχασε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα της. Στον πρώτο της αγώνα κάμφθηκε από τη Σέρβα Σίλβια Έρντελι με 3-1 σετ και στο τελευταίο επί μέρους παιχνίδι από τη Γαλλίδα Λάορα Πφιφέ με το ίδιο σκορ. Ύστερα από εννέα αγωνιστικές η Ελανκούρ βρίσκεται τώρα στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς, πέντε λιγότερους από την πρωτοπόρο Κιμπέ.  

Να δούμε τέλος και τον προσωπικό απολογισμό των διεθνών μας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού των δύο πρωταθλημάτων στη Γαλλία. Ο Παναγιώτης Γκιώνης έχει πάρει μέρος σε 8 αγώνες της ομάδας του κι εμφανίζει 7 νίκες-5 ήττες. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα μετείχε σε 7 ματς και είχε 8 νίκες και 5 ήττες. Ο Κώστας Παπαγεωργίου 9 νίκες-5 ήττες σε 7 συμμετοχές, ο Κώστας Λαγογιάννης 5-7 σε 8, ο Τάσος Ρηνιώτης 6-9 σε 8 και η Μαρία Χριστοφοράκη 5-10 επίσης σε 8 συμμετοχές.

 

* Αγωνιστικό στιγμιότυπο του Κώστα Παπαγεωργίου από το photo gallery της I.T.T.F.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ