Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι παίδες και οι κορασίδες δίνουν συνέχεια στο αγωνιστικό πρόγραμμα

Diplo korasidon_2011

Diplo korasidon_2011Η ηλικιακή κατηγορία του παιδικού έρχεται στο αγωνιστικό προσκήνιο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αυτό το Σαββατοκύριακο. Η προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων σε ομαδικό και ατομικό θα καλύψει το δεύτερο αγωνιστικό διήμερο του νέου έτους και θα γίνει σε συνολικά έξι περιοχές της χώρας. Στην Αττική (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), τη Θεσσαλονίκη, την Πελοπόννησο (Πάτρα), τη Θράκη (Ορεστιάδα), την Ανατολική Μακεδονία (Δράμα) και τη Χίο. Οι αγώνες, που αφορούν αγόρια και κορίτσια έως 15 ετών, θα συγκεντρώσουν περισσότερους από 550 αθλητές κι αθλήτριες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 391 παίδες και 166 κορασίδες στο απλό, 73 ομάδες παίδων και 36 κορασίδων. Στο ομαδικό παίδων έχουν δηλώσει 27 σωματεία για την Αττική, 18 για τη Θεσσαλονίκη, 14 για την Πελοπόννησο, 6 για τη Θράκη, 6 για την Ανατολική Μακεδονία και 2 για τη Χίο. Στο ομαδικό κορασίδων είναι αντίστοιχα 17, 5, 4, 5, 3 και 2 σωματεία.

Στο απλό παίδων πρόκειται να μετάσχουν 125 αθλητές στην Αττική, 111 στη Θεσσαλονίκη, 67 στην Πελοπόννησο, 38 στη Θράκη, 36 στην Ανατολική Μακεδονία και 14 στη Χίο. Στο απλό κορασίδων οι αντίστοιχες δηλώσεις είναι 59, 35, 23, 27, 13 και 9. Θυμίζουμε ότι δεν γίνονται αγώνες για το διπλό παίδων και το διπλό κορασίδων και τα ζευγάρια της τελικής φάσης θα προκύψουν μεταξύ των αθλητών/τριών, που θα περάσουν από τα προκριματικά του απλού (μαζί βέβαια με όσους προκρίνονται απευθείας βάσει του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης).

Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει αγώνες ένας προς όλους στο ομαδικό σε ομίλους των 3 ή των 4 ομάδων. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα, που φτάνει πρώτη στις τρεις νίκες των επί μέρους ματς.

Στο απλό οι αθλητές και οι αθλήτριες χωρίζονται αρχικά σε ομίλους των 3 και 4 αθλητών και στη συνέχεια οι νικητές των ομίλων αγωνίζονται μεταξύ τους έτσι ώστε να προκύψει ο απαιτούμενος αριθμός των προκρινόμενων.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 12 Μαΐου στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Τα αποτελέσματα των προκριματικών αγώνων θα δημοσιευτούν την ερχόμενη εβδομάδα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη διεύθυνση www.httf.gr.

* Επίσης στο σάιτ της ομοσπονδίας και στην ενότητα «ανακοινώσεις» έχουν αναρτηθεί οι προκηρύξεις για τις σχολές διαιτησίας, που θα διεξαχθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Στην Κοζάνη από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου, στην Πάτρα και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στην Κομοτηνή, το τριήμερο 22-24 Φεβρουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στις προκηρύξεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις σχολές, καθώς και την αίτηση του υποψήφιου διαιτητή.

         

Στιγμιότυπο από την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων 2011, που είχε γίνει στο Σ.Ε.Φ. (φωτογραφία του Βασίλη Καραουλάνη)                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ