Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η τριάδα της εθνικής γυναικών της Λιθουανίας για τον αγώνα με την Ελλάδα

Misikonyte

MisikonyteΜε τριάδα, που είναι στα μέτρα της εθνικής μας ομάδας γυναικών, θα έρθει στην Αθήνα η Λιθουανία για τη συνάντηση της Τρίτης 29 Ιανουαρίου, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η ομοσπονδία της προσεχούς αντιπάλου του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενημέρωσε την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τα μέλη της αποστολής και η σύνθεση επιτρέπει στις διεθνείς μας να βάλουν στόχο την πρώτη νίκη τους στη φετινή διοργάνωση. Υπενθυμίζουμε ότι το σπουδαίος ματς γίνεται για την 4η αγωνιστική στο γκρουπ Α της 2ης κατηγορίας (Challenge Division) και θ’ αρχίσει στις 7μ.μ. (όπως και των ανδρών με την Κροατία για την 1η κατηγορία στον ίδιο χώρο).

Με την επίσημη ενημέρωση της λιθουανικής ομοσπονδίας επιβεβαιώθηκε πρώτα από όλα ότι παραμένει εκτός ομάδας η πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού γυναικών το 2008 Ρούτα Πασκαουσκιένε, η οποία έχει αφοσιωθεί στα μητρικά της καθήκοντα. Το δεύτερο ουσιαστικό στοιχείο είναι ότι η ομοσπονδιακή προπονήτρια Γιολάντα Προυζιένε δίνει πρώτη φορά στο event την ευκαιρία της συμμετοχής στη 18άχρονη Ινγκρίντα Πρεϊτζιούτε. Αφήνει εκτός αποστολής την Ιέβα Γιουσεβικιούτε και την Ιέβα Βενκλαβικιούτε, που είναι ψηλότερα στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης (νούμερο 249 και 206 αντίστοιχα) και μέχρι τώρα έχουν δύο και μία συμμετοχή αντίστοιχα στα European Championships Qualifications. Από κει και πέρα στην τριάδα θα βρίσκονται επίσης η Λίνα Μισικονίτε και η Έγκλε Στουκίτε, οι οποίες είχαν αγωνιστεί στο Σ.Ε.Φ. και τον Μάιο του 2010 για την 3η κατηγορία του European Nations League τότε. Αυτές οι δύο έμπειρες αθλήτριες κρατάνε ψηλά τον δείκτη δυσκολίας του αγώνα, ωστόσο η εθνική μας ομάδα μπορεί σίγουρα να κυνηγήσει μία νίκη, που εκτός από ψυχολογία πιθανόν να χαρίσει και σημαντικό βαθμολογικό όφελος στην προσπάθεια για παραμονή.

Η Μισικονίτε και η Στουκίτε έχουν πάρει μέρος και στους τρεις έως τώρα αγώνες στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου η Λιθουανία έχει μία νίκη και δύο ήττες. Η πρώτη ωστόσο, είναι έξω από το παγκόσμιο ranking list από τον Απρίλιο του 2012. Ο λόγος είναι ότι η φετινή διοργάνωση δεν αξιολογείται από την I.T.T.F. κι επιπλέον η Μισικονίτε έχει πολύ καιρό ν’ αγωνιστεί σε διεθνές τουρνουά. Η Στουκίτε από την άλλη πλευρά βρίσκεται στο νούμερο 159 της τρέχουσας ευρωπαϊκής κατάταξης και είναι λίγο ψηλότερα απ’ όλες τις Ελληνίδες αθλήτριες. Η νεαρή Πρεϊτζιούτε είναι στο νούμερο 323 της Ευρώπης στις γυναίκες και 74 στον πίνακα αξιολόγησης των νεανίδων. Δύο αθλήτριες και η προπονήτρια θα φτάσουν στην Ελλάδα τη Δευτέρα 28 του μήνα, ενώ η Μισικονίτε θα έρθει μόνη της το μεσημέρι της ημέρας του αγώνα!..

Το συγκρότημα του Γιώργου Καρύτσα είχε δώσει δύο αγώνες με τη Λιθουανία για τη Λίγκα εθνικών ομάδων 2009-2012 και είχε γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Στον 2ο γύρο, στην Αθήνα, είχαν αγωνιστεί δύο από τις αθλήτριες, που είναι και σήμερα στην ομάδα, η Μαρία Χριστοφοράκη και η Φιλαρέτη Εξάρχου. Από τη Λιθουανία είχε λείψει και τότε η Πασκαουσκιένε και είχαν αγωνιστεί η Μισικονίτε και η Στουκίτε. Η εθνική μας είχε ηττηθεί με 3-2, η Χριστοφοράκη και η Εξάρχου είχαν καμφθεί στο απλό από τη Μισικονίτε και τη Στουκίτε αντίστοιχα, ενώ στο διπλό στο τέλος η Στουκίτε ήταν η μία από τις δύο αθλήτριες της Λιθουανίας, τις οποίες αντιμετώπισαν ανεπιτυχώς οι Χριστοφοράκη/Εξάρχου… Την τριάδα συμπλήρωνε τότε η Γιουσεβικιούτε, ενώ στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε σημειώσει δύο νίκες η Κατερίνα Ντουλάκη. Αυτά είναι στοιχεία που μαρτυρούν τη δυσκολία του αγώνα, ωστόσο επαναλαμβάνουμε ότι με τη θερμή συμπαράσταση του κοινού τα κορίτσια έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στη νίκη.

Φωτό: Η Λίνα Μισικονίτε θα βρεθεί γι’ άλλη μία φορά απέναντι στις Ελληνίδες διεθνείς (από το photo gallery της I.T.T.F.) 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ