Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με επικεφαλής τον Ταν Ρούι Βου η Κροατία στην Αθήνα

Tan Rui

Tan RuiΤην ομάδα, που εμπιστεύονται από την αρχή των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα φέρουν στην Αθήνα οι Κροάτες για τον μεγάλο αγώνα με το εθνικό μας συγκρότημα των ανδρών την ερχόμενη Τρίτη, 29 του μήνα, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Για την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής στο γκρουπ Β της 1ης κατηγορίας (Championship Division) η Κροατία θα έρθει με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής Ταν Ρούι Βου, ο οποίος στο απλό ανδρών του περσινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο! Σύμφωνα με την ενημέρωση της κροατικής ομοσπονδίας προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην αποστολή θα είναι ακόμα οι Ρόκο Τόσιτς, Αντρέι Γκάσινα και Τόμισλαβ Κόλαρεκ, οι υπόλοιποι τρεις αθλητές, που έχουν χρησιμοποιηθεί έως τώρα στη διοργάνωση. Παραμένει εκτός δηλαδή, ο βετεράνος Ζόραν Πρίμορατς, ο διαχρονικά κορυφαίος αθλητής της χώρας.

Οι προσεχείς αντίπαλοι της εθνικής μας θα φτάσουν στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας και θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού Ζβόνιμιρ Κόρενιτς. Η Κροατία άρχισε τα προκριματικά με δύο νίκες επί της Αυστρίας και της Λευκορωσίας, αλλά στην 3η αγωνιστική ηττήθηκε εντός έδρας από την Ουγγαρία χωρίς τον Ταν Ρούι Βου. Βρίσκεται στην κορυφή του γκρουπ με 5 βαθμούς μαζί με την Αυστρία και τη Ρωσία, ωστόσο έχει κι αυτή άμεση ανάγκη τη νίκη για να σιγουρέψει την κατηγορία. Έναν βαθμό πιο πίσω (δίπλα σε Λευκορωσία και Ουγγαρία) είναι η ελληνική ομάδα, η οποία περιμένει πλήρης την πρώην δευτεραθλήτρια Ευρώπης και ξέρει ότι με τους δύο βαθμούς της νίκης θα βρεθεί πολύ κοντά στον στόχο της παραμονής.

Θυμίζουμε ότι τόσο ο αγώνας των ανδρών με την Κροατία, όσο και εκείνος των γυναικών με τη Λιθουανία για τα European Championships Qualifications αρχίζουν την ίδια ώρα, στις 7 το απόγευμα και αναμένεται να φέρουν ξανά εκατοντάδες φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην ομοσπονδιακή αίθουσα.  

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΟΠΕΝ

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Τετάρτης στο Βελς κάνουν πρεμιέρα τα ελληνικά χρώματα στα τουρνουά World Tour του 2013. Πρεμιέρα με τους Λευτέρη Μάκρα, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, οι οποίοι αρχίζουν την προσπάθειά τους στο αυστριακό όπεν από τα προκριματικά γκρουπ του απλού. Χτες βράδυ έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοί τους, ενώ ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, που θα μετάσχουν κατευθείαν στο ταμπλό της Παρασκευής, θα πληροφορηθούν μετά τα προκριματικά τους αθλητές, που θα συναντήσουν στον 1ο γύρο. Το καθιερωμένο τουρνουά της Αυστρίας ακολουθεί στο πρόγραμμα αυτό της Ισπανίας. Θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή και θα συγκεντρώσει κάτι λιγότερο από 300 αθλητές κι αθλήτριες από 41 χώρες. 

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 49 προκριματικοί όμιλοι κι εκτός από τους δύο τελευταίους, που έχουν από τέσσερις αθλητές, όλοι οι υπόλοιποι είναι των 3ων.  Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος κληρώθηκε στο 39ο γκρουπ και θα συναντήσει τον Γερμανό Στέφεν Μένγκελ (επικεφαλής) και τον Δανό Κάσπερ Στέρνμπεργκ. Ο αδερφός του Γιώργος είναι στο 44ο γκρουπ μαζί με τους Τσέχο Λούμπομιρ Γιάνκαρικ (επικεφαλής) και τον Ρώσο Βιάτσεσλαβ Μπούροφ. Ο Μάκρας βρίσκεται στο 45ο  γκρουπ κι έχει αντιπάλους τον Πολωνό Ρόμπερτ Φλοράς (επικεφαλής) και τον Ιταλό Νιάγκολ Στογιάνοφ. Όλα τα παιδιά δίνουν αύριο τους αγώνες τους στην πρώτη φάση. Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος αντιμετωπίζει στις 13.10 ώρα Ελλάδας τον Στέρνμπεργκ και στις 18.15 τον Μένγκελ, ο Γ. Κωνσταντινόπουλος στις 13.50 τον Μπούροφ και στις 19.00 τον Γιάνκαρικ και ο Μάκρας στις 13.50 τον Στογιάνοφ και στις 19.00 τον Φλοράς. Και για τους τρεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρουν την πρωτιά και να περάσουν στην επόμενη φάση, ωστόσο υπάρχει καλή ευκαιρία να παίξουν ελεύθερα και ν’ αποδώσουν το πινγκ πονγκ των δυνατοτήτων τους.  

Στο κυρίως ταμπλό του αγωνίσματος έγινε η κλήρωση μεταξύ των 32 αθλητών, που βρίσκονται εκεί βάσει παγκόσμιας κατάταξης. Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές είναι στο κάτω μέρος του ταμπλό, ο Κρεάνγκα αν προκριθεί στον 2ο γύρο θα συναντήσει πιθανότατα τον πολιτογραφημένο Αυστριακό Τσεν Βεσίνγκ και ο Γκιώνης, επίσης αν περάσει από τον 1ο γύρο, τον Κινέζο Ζου Γιου.

Το διπλό ανδρών αρχίζει την Πέμπτη από τον προκριματικό γύρο των «64». Ο Γκιώνης με τον Μάκρα θ’ αναμετρηθούν στις 20.00 με τους Σέρβους Μάρκο Πέτκοφ/Μπόγιαν Κρέπουλα και οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι την ίδια ώρα με τους Γάλλους Ρομέν Λορέντζ/Κουεντέν Ρομπινό.

Τέλος, ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος πληροφορήθηκαν την κλήρωσή τους και για τους αγώνες αθλητών έως 21 ετών. Ο πρώτος βρίσκεται στο 13ο προκριματικό γκρουπ με αντιπάλους τον Τσέχο Νταβίντ Ρίτσπιες, τον Σουηδό Άντονι Τραν και τον Αυστριακό Σιμόν Ομπερφίχτνερ. Αύριο θα κοντραριστεί με τον Ρίτσπιες (20.15) και τον Τραν (21.45) και την Πέμπτη με τον Ομπερφίχτνερ (10.00). Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος είναι στο 5ο γκρουπ των 3ων αθλητών και θ’ αντιμετωπίσει τον Βέλγο Λορίκ Ζαν (αύριο στις 21.15) και τον Ούγγρο Άνταμ Ζούντι (επίσης την Τετάρτη στις 20.15). Πολύ δύσκολο κι εδώ το έργο των δύο νεαρών αθλητών, καθώς στο κυρίως ταμπλό προκρίνονται μόνο οι νικητές από τα συνολικά 16 γκρουπ. 

 

* Ο Ταν Ρούι Βου σε προσπάθειά του στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τον περασμένο Οκτώρβιο στο Χέρνινγκ. Φωτογραφία από το αρχείο της E.T.T.U. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ