Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δυνατοί Ευρωπαίοι απέναντι σε Γκιώνη, Κρεάνγκα στον 1ο γύρο του αυστριακού όπεν

Gerell

GerellΓνωστά και δυνατά ονόματα από την Ευρώπη θα βρουν μπροστά τους αύριο στο Βελς ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στον 1ο γύρο του απλού ανδρών. Ο Γκιώνης κληρώθηκε με τον Πολωνό Ντανιέλ Γκόρακ και ο Κρεάνγκα με τον Σουηδό Παρ Γκέρελ (φωτό) και σίγουρα δεν θα έχουν εύκολο έργο για την πρόκριση στους «32» του αυστριακού όπεν. Οι δύο πρωταθλητές μας θ’ αγωνιστούν την ίδια ώρα, στις 16.15 Ελλάδας (15.15 τοπική). Κατά τα άλλα τα δύο ελληνικά ζευγάρια σταμάτησαν στους προκριματικούς γύρους του διπλού, ενώ ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος αποκλείστηκαν στα γκρουπ των αγώνων U21. Για τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους και τον Λευτέρη Μάκρα το τουρνουά ολοκληρώθηκε και θα φύγουν από το Βελς με την πολύτιμη εμπειρία μίας σειράς πολύ δύσκολων αγώνων.

Στο απλό ανδρών ο Γκιώνης και ο Κρεάνγκα μπήκαν απευθείας στο ταμπλό και θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν όσο γίνεται περισσότερο κάνοντας γερή τελική πρόβα εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Κροατία την ερχόμενη Τρίτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο πρώτος αν αποκλείσει τον πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων το 2001 Ντανιέλ Γκόρακ θα συναντήσει πιθανότατα στον 2ο γύρο τον Κινέζο Ζου Γιου. Ο Κρεάνγκα αν κάνει το ίδιο κόντρα στον σημερινό δευτεραθλητή Ευρώπης του ομαδικού Παρ Γκέρελ, είναι πολύ πιθανό ν’ αντιμετωπίσει τον πολιτογραφημένο Αυστριακό Τσεν Βεσίνγκ.

Απόψε άρχισε και το διπλό ανδρών από τον προκριματικό γύρο των «64». Ο Παναγιώτης Γκιώνης με τον Λευτέρη Μάκρα έκαναν καλή πρεμιέρα κι επιβλήθηκαν με 3-1 σετ των Σέρβων Μάρκο Πέτκοφ/Μπόγιαν Κρέπουλα (11-5, 11-6, 0-11, 11-4). Πιο αργά το βράδυ όμως, συνάντησαν το δεύτερο φαβορί του ταμπλό, τους Αντρέι Γκάσινα/Μάρκο Φρέιτας από την Κροατία και την Πορτογαλία αντίστοιχα. Πάλεψαν, αλλά υστέρησαν στα κρίσιμα σημεία και κάμφθηκαν με 3-0 σετ (8-11, 8-11, 8-11). Θυμίζουμε ότι ο Γκάσινα, φιναλίστ στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009, όπου πρώτευσε ο Γκιώνης, βρίσκεται στην αποστολή της Κροατίας, που θα έρθει την ερχόμενη βδομάδα στην Αθήνα για τον αγώνα με την Ελλάδα.

Οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι είχαν πολύ δύσκολο έργο απέναντι στους Γάλλους πρώην πρωταθλητές Ευρώπης στις μικρές ηλικίες Ρομέν Λορέντζ/Κουεντέν Ρομπινό. Ηττήθηκαν με 3-0 σετ και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια (4-11, 10-12, 4-11).

Στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος πέτυχαν από μία νίκη στα γκρουπ, αλλά δεν τους ήταν αρκετή και αποκλείστηκαν. Ο πρώτος κατέλαβε τη 2η θέση στο 5ο γκρουπ, καθώς σήμερα ο Βέλγος Λορίκ Ζαν (από τον οποίο έχασε 3-1 χτες βράδυ) νίκησε και τον Ούγγρο Άνταμ Ζούντι με 3-1 σετ παίρνοντας την πρόκριση στο ταμπλό.

Ο δεύτερος αγωνίστηκε στο 13ο γκρουπ των τεσσάρων αθλητών. Το πρωί της Πέμπτης σημείωσε τη μοναδική του νίκη απέναντι στον Αυστριακό Σιμόν Ομπερφίχτνερ με 3-0 σετ (11-6, 11-6, 11-8), αλλά το βράδυ της Τετάρτης είχε ηττηθεί από τον Σουηδό Άντονι Τραν με 3-0 σετ (6-11, 5-11, 9-11). Θυμίζουμε ότι αρχικά είχε χάσει πλύ δύσκολα με 3-2 σετ από τον Τσέχο Νταβίντ Ρίτσπιες. Έτσι αρκέστηκε στην 3η θέση του γκρουπ. 

 

* Η φωτογραφία με τον Παρ Γκέρελ είναι από το αρχείο της I.T.T.F.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ