Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλείστηκαν νωρίς Γκιώνης και Κρεάνγκα στο τουρνουά της Αυστρίας

Kre-Gio 1

Kre-Gio 1Μακριά από τη διάκριση έμειναν ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στο αυστριακό World Tour, που είναι σε εξέλιξη στο Βελς. Αμφότεροι αποκλείστηκαν το απόγευμα στον 1ο γύρο του απλού, ολοκλήρωσαν άμεσα την παρουσία τους στο ισχυρό τουρνουά και πήραν…χαμηλό βαθμό στο τελικό τους τεστ εν όψει του εντός έδρας αγώνα της ερχόμενης Τρίτης με την Κροατία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Γκιώνης λύγισε με 4-2 σετ από τον Πολωνό Ντανιέλ Γκόρακ, αν και προηγήθηκε με 2-0, ενώ ο Κρεάνγκα έχασε με 4-1 από τον Σουηδό Παρ Γκέρελ δίνοντας τελικά ένα και μοναδικό ματς στο όπεν. Πάντως, ο αγώνας με τους Κροάτες, στον οποίο πέφτει πια όλη η προσοχή, είναι εντελώς διαφορετικός και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να επηρεάσουν τη θετική σκέψη τα σημερινά αποτελέσματα στο Βελς. Άλλωστε, ήταν δεδομένο ότι θα είχαν πολύ δύσκολο έργο και οι δύο Έλληνες διεθνείς κι αυτό έγινε ξεκάθαρο σε όλους μέσα από τις απευθείας μεταδόσεις του διαδικτυακού προγράμματος i.t.T.V..

Ο Γκιώνης (νούμερο 42 στον κόσμο) ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στους «32» του απλού. Δεν είναι μόνο ότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 σετ, αλλά και ότι ήλεγχε το παιχνίδι έστω και χωρίς να εμφανίζει υψηλά στάνταρ απόδοσης.  Το σκηνικό ανατράπηκε μετά τα μέσα του 3ου σετ. Ο σημερινός 1ος Μεσογειονίκης προηγήθηκε 7-4, όμως είδε τον Γκόρακ (Νο 83) να καλύπτει άμεσα τη διαφορά και να μειώνει σε 2-1.  Κάπου εκεί ο Πολωνός άρχισε να ευνοείται σημαντικά από την τύχη και τα λεγόμενα «σόρι» σε κρίσιμα σημεία ήρθαν σαν…σημάδι ότι γενικά τα πράγματα δεν θα πήγαιναν καλά. Για παράδειγμα, στο 4ο σετ και με το σκορ στο 3-4 ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων πήρε δύο τυχερούς πόντους στη σειρά και ξέφυγε στο 3-6, ενώ στο 5ο σετ έγιναν άλλα δύο απανωτά «σόρι» όταν ο Έλληνας πρωταθλητής είχε κάνει ιδανικό ξεκίνημα με 3-0!  Και το ένα και το άλλο σετ χάθηκαν τελικά με διαφορά, αφού φυσιολογικά ο Γκιώνης έχασε κάποια στιγμή την αυτοσυγκέντρωσή του, εκνευρίστηκε και υπέπεσε σε αρκετά λάθη. Στο 6ο σετ έχανε 3-7, μείωσε σε 6-7 αναγκάζοντας τον Πολωνό να πάρει τάιμ άουτ, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια και κάμφθηκε με 4-2 (13-11, 11-9, 8-11, 5-11, 5-11, 6-11).

Ο Κρεάνγκα (νούμερο 65 στην παγκόσμια κατάταξη) παρουσίασε αρνητική αγωνιστική εικόνα κόντρα στον Παρ Γκέρελ (Νο 100) σε ματς, που θύμισε την ήττα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου από έναν άλλον αριστερόχειρα, τον Μίκαελ Μέιζ. Ο πολύπειρος πρωταθλητής μας έχασε με 4-1 σετ για τον γύρο των «64» και αποκλείστηκε πριν καν προλάβει να…ζεσταθεί με τη συμμετοχή του στο τουρνουά. Σημείο «κλειδί» αποδείχτηκε ο επίλογος του 3ου σετ. Με το σκορ στα σετ στο 1-1 ο Κρεάνγκα προηγείτο  9-7 και είχε και τα σερβίς, αλλά δεν μπόρεσε ν’ αξιοποιήσει την ευκαιρία. Αυτό ίσως επηρέασε και την ψυχολογία του διότι στα επόμενα σετ δεν μπόρεσε να βγάλει καλό ρυθμό και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα (8-11, 11-8, 9-11, 7-11, 7-11). Επίσης, του στοίχησε πολύ η κακή υποδοχή και γενικά φάνηκε ότι το στυλ παιχνιδιού του Σουηδού δευτεραθλητή Ευρώπης του ομαδικού το 2011 δεν τον βολεύει. Να θυμίσουμε ότι οι δύο αθλητές είχαν δώσει πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση και πριν από λίγες ημέρες για τη γαλλική λίγκα και ο Γκέρελ, που αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια Σαρτρ, είχε επικρατήσει με 3-2 σετ. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ