Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γκιώνης: «Πρέπει να πιάσουμε το 100%, οι Κροάτες έχουν πολύ δυνατή ομάδα»

132 national_team

132 national_teamΣτα ύψη το θερμόμετρο λίγα 24ωρα πριν από τον κρίσιμο αγώνα της εθνικής μας ομάδας των ανδρών με την Κροατία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013! Επιστρέφοντας από την Αυστρία ο Παναγιώτης Γκιώνης (φωτό) ομολόγησε σήμερα πως ούτε εκείνος ούτε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα εμφάνισαν υψηλό βαθμό ετοιμότητας στο όπεν του Βελς, ενώ εκθειάζοντας την αγωνιστική κατάσταση των Κροατών, τόνισε ότι για να έρθει την Τρίτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η πολυπόθητη νίκη πρέπει η ομάδα ν’ αποδώσει το 100% των δυνατοτήτων της! Πρόσθεσε μάλιστα, ότι θα γίνει μεγάλο ντέρμπι από αυτά που θέλουν να βλέπουν όλοι οι φίλοι του αθλήματος. Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας για το γκρουπ Β της 1ης κατηγορίας θ’ αρχίσει στις 7μ.μ., όπως και η επίσης πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της εθνικής γυναικών με τη Λιθουανία, στον ίδιο χώρο, για το γκρουπ Α της 2ης κατηγορίας των προκριματικών.

Ο Γκιώνης αναφέρθηκε αρχικά στον πρόωρο αποκλεισμό του και στον αγώνα με τον Ντανιέλ Γκόρακ, όπου δεν εκμεταλλεύτηκε προβάδισμα δύο σετ. Σημειωτέον ότι ήταν η πρώτη ήττα του από τον Πολωνό, τον οποίο είχε νικήσει μία φορά σε ανάλογο τουρνουά και άλλες τέσσερις φορές στη γαλλική λίγκα! «Μέχρι τα μέσα του 3ου σετ έπαιζα καλά, όμως δεν ένιωθα απόλυτα έτοιμος γιατί είχα αυτές τις ημέρες ορισμένες ενοχλήσεις στο ισχίο. Δεν φταίει αυτό βέβαια, για την ήττα, άλλωστε δεν πόνεσα στη διάρκεια του αγώνα κι έβαλα τις βάσεις για τη νίκη. Απλά ήμουν κάπως επιφυλακτικός στις κινήσεις μου, καθώς πλησιάζει και ο αγώνας με την Κροατία, δεν είχα πολύ καλή ψυχολογία κι αυτό μέτρησε καθοριστικά όταν ο αντίπαλος ανέβασε την απόδοσή του», δήλωσε ο 1ος Μεσογειονίκης και συνέχισε: «Είχα προβάδισμα 7-4 και στο 3ο σετ, το ματς πήγαινε τέλεια, αλλά μετά η τύχη…συμμάχησε με τον Γκόρακ. Έκανε «σόρι» στο 7-5, ακολούθως ισοφάρισε και η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο αντίπαλος ανέβηκε αγωνιστικά και ψυχολογικά, αντίθετα εγώ βγήκα τελείως από τον ρυθμό μου και δεν μπόρεσα να δείξω ετοιμότητα στα πιο κρίσιμα σημεία. Επιπλέον, ο Πολωνός πήρε κι άλλους τυχερούς πόντους κι έχασα και την ηρεμία μου».

Η συμμετοχή στο ισχυρό αυστριακό όπεν ήταν πρόβα τζενεράλε για τον αγώνα με τους Κροάτες. Μία αναμέτρηση ομαδικού χαρακτήρα βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική από ατομικό νοκ άουτ παιχνίδι, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής παραδέχεται ότι σαφώς και υπολογίζει το αρνητικό αποτέλεσμα στο Βελς, τουλάχιστον για το ψυχολογικό κομμάτι. «Σίγουρα είναι διαφορετικό ματς αυτό, όμως μετρούν οι εμφανίσεις σου σε τέτοια τεστ. Προσωπικά επηρεάζει την ψυχολογία μου αυτή η ήττα. Αν είχα πάει καλά στην Αυστρία θα ένιωθα διαφορετικά, το ηθικό μου θα είχε τονωθεί. Έχουμε να δώσουμε πολύ δύσκολο ματς την Τρίτη και πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι από κάθε πλευρά. Είδατε ότι και ο Καλλίνικος δεν φάνηκε σε καλή κατάσταση στο όπεν και απέναντι στους Κροάτες θα πρέπει να πιάσουμε εξαιρετική απόδοση για να νικήσουμε».

Στο αυστριακό τουρνουά πήγαν και οι τέσσερις αθλητές, που έχει επιλέξει η Κροατία για τον αγώνα με την Ελλάδα (συν τον βετεράνο Ζόραν Πρίμορατς, που είναι εκτός αποστολής). Ο δευτεραθλητής Ευρώπης Ταν Ρούι Βου μάλιστα (νούμερο 38 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη), είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος που συνεχίζει στο απλό ανδρών, έχει μπει στην 8άδα και το βράδυ παίζει για το μετάλλιο με τον Κινέζο Φανγκ Μπο! Επιπλέον, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του διπλού, ενώ ο Αντρέι Γκάσινα (Νο 36) προχώρησε μέχρι τη 16άδα του απλού και του διπλού. Ο Τόμισλαβ Κόλαρεκ (Νο 143) και ο Ρόκο Τόσιτς (Νο 151) αφού πέρασαν από τα γκρουπ του απλού αποκλείστηκαν στο νοκ άουτ προκριματικό ματς. Ο Γκιώνης σχημάτισε θετική άποψη για την αγωνιστική τους εικόνα. «Διαπίστωσα ότι βρίσκονται όλοι σε καλή κατάσταση. Ο Ταν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μετά εμφανίζεται πολύ δυνατός και το αποδεικνύει και στην Αυστρία. Απέκλεισε διαδοχικά τον Απολόνια και τον Φρέιτας, τους δύο από τους τρεις Πορτογάλους, που το 2011 οδήγησαν τη χώρα τους στο χάλκινο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Γκάσινα επίσης έχει βελτιωθεί πολύ και παράλληλα είναι πιο αποδοτικός απέναντι στο αμυντικό στυλ παιχνιδιού από τον καιρό που τον νίκησα στον τελικό των Μεσογειακών Αγώνων. Μεγάλη προσοχή θέλουν και οι άλλοι δύο παίκτες και πιστεύω ότι την ομάδα θα συμπληρώσει ο Τόσιτς. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ακόμα και χωρίς τον Πρίμορατς οι αντίπαλοί μας έχουν πολύ καλή τριάδα. Υπάρχει παράδοση δυνατών αναμετρήσεων με την Κροατία και περιμένω να είναι συναρπαστικό, θεαματικό και άκρως ενδιαφέρον και αυτό το παιχνίδι. Είναι από τα ντέρμπι που προσφέρουν τις καλύτερες στιγμές στον κόσμο κι ελπίζω με τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων μας να φτάσουμε στη νίκη, που θα μας φέρει μία ανάσα από τον στόχο της παραμονής στη Championship Division».  

 

* Και αυτό το στιγμιότυπο είναι από την προπόνηση της περασμένης Δευτέρας στο Σ.Ε.Φ., όπου η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οργάνωσε τη φωτογράφηση των διεθνών αθλητών. Τη φωτογράφηση ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ στην ομοσπονδία ο επαγγελματίας φωτορεπόρτερ και αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Πέτρος Γιαννακούρης. Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, αλλά και το γραφείο Τύπου τον ευχαριστεί θερμά για τη νέα πολύτιμη βοήθειά του.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ