Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γ. Καρύτσας: «Είμαστε αουτσάιντερ και με τη Λιθουανία, αλλά θα παλέψουμε»

Karitsas Gre-Ukr

Karitsas Gre-UkrΣτην ευρωπαϊκή βραδιά της Τρίτης, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, θα δώσει το δικό του χρώμα ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας των γυναικών κόντρα στη Λιθουανία για τη 2η κατηγορία των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Η αναμέτρηση αρχίζει στις 7μ.μ., ταυτόχρονα μ’ εκείνη των ανδρών απέναντι στην Κροατία για την 1η κατηγορία της ίδιας διοργάνωσης, και σαφώς προκαλεί επίσης το ζωηρό ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. Το ανανεωμένο εθνικό μας συγκρότημα περιορίζεται στην τελευταία θέση του γκρουπ Α μαζί με την Ιταλία. Κυνηγά πάντα την πρώτη του νίκη, έχει πολύ δύσκολο έργο για την παραμονή και στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του χρειάζεται την έντονη συμπαράσταση των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Καρύτσας τονίζει ότι η ομάδα του είναι αουτσάιντερ και σε αυτό το ματς, αλλά θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πιέσει την αντίπαλό της και να εξαντλήσει τις πιθανότητες για το δίποντο.

Στη συνάντηση της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών ο πολύπειρος τεχνικός θα επιλέξει την τριάδα ανάμεσα στις Μαρία Χριστοφοράκη, Κατερίνα Τόλιου, Φιλαρέτη Εξάρχου και Αγγελίνα Παπαδάκη. Η Λιθουανία θα έχει στην αποστολή τη Λίνα Μισικονίτε, την Έγκλε Στουκίτε και την Ινγκρίντα Πρεϊτζιούτε, ενώ εξακολουθεί να μένει εκτός το αστέρι της ομάδας, η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού γυναικών και του διπλού μικτού Ρούτα Πασκαουσκιένε.

«Ακόμα και χωρίς τη Ρούτα η Λιθουανία είναι πολύ δυνατή για την ανανεωμένη εθνική μας ομάδα. Η Μισικονίτε και η Στουκίτε είναι δύο πολύ δύσκολες παίκτριες, με βάση και το στυλ παιχνιδιού τους (σ.σ. έχουν κομπίνα-λάστιχο, το λεγόμενο «δοντάκι»), αγωνίζονται στο εξωτερικό, είναι έμπειρες, συνεπώς είμαστε αουτσάιντερ και σε αυτό το ματς. Επαναλαμβάνω, όπως και στους προηγούμενους αγώνες, ότι αυτά τα παιχνίδια αποτελούν κυρίως πολύτιμες εμπειρίες για τα κορίτσια ώστε να εξελιχθούν και ν’ ανέβουν επίπεδο. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα παλέψουμε για το καλύτερο με όλες μας τις δυνάμεις. Χρειάζεται να νικήσουμε τη νεαρή τρίτη παίκτρια και να κυνηγήσουμε ό,τι μπορούμε παραπάνω με τη Μισικονίτε και τη Στουκίτε, τις οποίες έχουν συναντήσει στο παρελθόν σε ανάλογο ματς και η Μαρία και η Φιλαρέτη. Από κει και πέρα θεωρώ ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοση της Κατερίνας, όπως και από το πώς θα στηθούν οι τριάδες», δήλωσε ο Γιώργος Καρύτσας και συμπλήρωσε: «Ο στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία, φαίνεται ότι θα παλέψουμε γι’ αυτό στο φινάλε με την Ιταλία, αλλά κι αν δεν τα καταφέρουμε θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε στη Challenge Division στο επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η ομάδα έχει αξία, έχει και μέλλον με αθλήτριες που μπορούν να προσφέρουν για αρκετά χρόνια».

Οι τρεις από τις τέσσερις βασικές αθλήτριες της εθνικής ομάδας, οι Χριστοφοράκη, Εξάρχου και Παπαδάκη δοκιμάζουν από φέτος τις δυνάμεις τους σε ομάδες του εξωτερικού. Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της νέας εμπειρίας ο παλιός πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης διαπιστώνει ήδη τα οφέλη και υπογραμμίζει ότι από τη νέα σεζόν τα κορίτσια θα δείξουν αισθητή βελτίωση. «Κατ’ αρχήν αυτό το βήμα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Τους το φώναζα να πάνε να παίξουν έξω ώστε ν’ ανέβουν και ψυχολογικά, να νιώσουν ότι δεν απέχουν από άλλες αθλήτριες. Σε κάποιες βλέπω πολύ θετικό αντίκτυπο κι εννοώ την Αγγελίνα και τη Μαρία και μόνο για τη Φιλαρέτη φάνηκε, ίσως λόγω και των υποχρεώσεων στο Πανεπιστήμιο, ότι δεν είχε την ίδια προσαρμογή στη Σουηδία. Γενικά όμως έχουν βοηθηθεί και οι τρεις και θεωρώ ότι από του χρόνου, εφόσον βέβαια συνεχίσουν στα ευρωπαϊκά κλαμπ, θα φανεί η αισθητή πρόοδος. Υπάρχει σίγουρα κόπωση από τα συχνά ταξίδια, όμως οι αγώνες που δίνουν έξω μεγαλώνουν την αυτοπεποίθησή τους και τις εμπειρίες τους και πιστεύω ότι θ’ αποτελέσουν καταλυτικό παράγοντα, μαζί με τη σωστή προπόνηση που κάνουμε εδώ, για την αγωνιστική τους άνοδο», ανέφερε ο Γιώργος Καρύτσας.

Επί τη ευκαιρία η Χριστοφοράκη και η Εξάρχου είχαν χτες αγωνιστική δραστηριότητα στη Σουηδία και σημείωσαν με τη Στόρφορς την πρώτη νίκη στο νέο γκρουπ των «8» στη σούπερ κατηγορία. Αρχικά η ομάδα τους κάμφθηκε με 6-2 από την Έσλοβς (στην έδρα της οποίας έγιναν οι αγώνες), αλλά στη συνέχεια επικράτησε με 6-4 της Raa BTK. Στην αναμέτρηση με την Έσλοβς η Χριστοφοράκη νίκησε 3-2 σετ τη Σουηδέζα Κάισα Άντερσον κι έχασε 3-0 από τη συμπατριώτισσά της Σάρα Ρασκ και 3-1 από τη Νάομι Όουεν από την Ουαλία. Η Εξάρχου έδωσε δύο ατομικά παιχνίδια, κατέβαλλε με 3-2 την Άντερσον και ηττήθηκε 3-0 από την Όουεν. Χρησιμοποιήθηκε και στο διπλό με παρτενέρ την Αγγλίδα Χάνα Χικς κι έχασαν 3-2 από τις Ρασκ/Όουεν. 

Στον δεύτερο αγώνα απέναντι στη Raa BTK η Χριστοφοράκη νίκησε 3-0 σετ τη Τζούλια Μάγκνουσον, επίσης 3-0 τη Φρίντα Μπένγκτσον και ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Κινέζα Τιαν Γιουάν. Η Εξάρχου έχασε με 3-2 σετ από τη Μπένγκτσον, αλλά αργότερα επικράτησε με 3-2 της Τιαν και με 3-1 της Μάγκνουσον. Έπαιξε ξανά στο διπλό και μαζί με τη Χικς έχασαν 3-2 σετ από τις Μπένγκτσον/Τιαν.

 

* Ο Γιώργος Καρύτσας σε στιγμιότυπο από τον αγώνα με την Ουκρανία τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Σ.Ε.Φ. (φωτογραφία Πέτρος Γιαννακούρης) 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ