Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όλοι οι υποψήφιοι αντίπαλοι για τις Σάρισες Φλώρινας στο Europe Cup γυναικών

Sarises women

Sarises womenΑπό διοργανώσεις στο εξωτερικό, οι οποίες έχουν και ελληνικό ενδιαφέρον, έρχονται και οι τελευταίες ειδήσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Κατ’ αρχάς στο Europe Cup των γυναικών, το δεύτερο διασυλλογικό Κύπελλο της γηραιάς ηπείρου, προέκυψαν οι τελικές συμμετοχές και κατ’ επέκταση όλοι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας. Θυμίζουμε ότι η διοργάνωση πήγε κατευθείαν στο τελικό στάδιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα στο Νόβι Σαντ της Σερβίας από τις 6 μέχρι τις 9 Μαΐου και ακυρώθηκαν τα στάδια των γκρουπ λόγω της αρνητικής πορείας με την πανδημία Covid-19. Επίσης, στο Europe Cup (τέως ETTU Cup) επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της η ιταλική Νορμπέλο της Κατερίνας Τόλιου. Στη Βόρεια Ευρώπη στο μεταξύ, στη σουηδική λίγκα, τελείωσε χτες τους αγώνες της η Φάλκενμπεργκ του Τάσου Ρηνιώτη. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017 επικράτησε στο τελευταίο του ατομικό ματς και γενικά είχε μεγάλη συμβολή στο να εξασφαλίσει η ομάδα του την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία.

Στο μοναδικό στάδιο λοιπόν, του …ταλαιπωρημένου φέτος Europe Cup, ανέρχονται σε 13 τελικά οι συμμετέχουσες ομάδες, σύμφωνα με την ενημέρωση, που έστειλε προχτές στα σωματεία η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU). Φυσιολογικά υπάρχουν ορισμένες απουσίες λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας. Οι Σάρισες θα είναι και φέτος η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στο θεσμό. Επρόκειτο να διοργανώσει όμιλο και να κοντραριστεί αρχικά με ομάδες, που ήταν περισσότερο στα μέτρα της, η ανατροπή των δεδομένων τη στέλνει αυτομάτως σε …βαθιά νερά και την υποχρεώνει σε μετακινήσεις με τη γνωστή δύσκολη κατάσταση του κορωνοϊού, ωστόσο το σωματείο δεν σκέφτηκε στιγμή να αποσύρει τη συμμετοχή του.

Πρώτα θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι, από τους οποίους θα περάσουν οι δύο ομάδες για την 8άδα και στη συνέχεια θα γίνουν νοκ άουτ αγώνες μέχρι τον τελικό. Περισσότερο δυνατές βέβαια, εμφανίζονται οι ομάδες που προέρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ 2020-2021, το οποίο θυμίζουμε ότι είχε γίνει, επίσης σε συνθήκες «φούσκας» τον Δεκέμβριο στην Αυστρία. Η αποστολή της ομάδας της Φλώρινας είναι σαφέστατα πολύ δύσκολη ακόμη και για πρόκριση από τους ομίλους, αλλά σε κάθε περίπτωση η 3η ευρωπαϊκή συμμετοχή αποτελεί τιμή για την ακριτική πόλη και την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας. Δίχως κανένα άγχος το σωματείο θα επιδιώξει ν’ αφήσει καλές εντυπώσεις και ν’ αποκομίσει νέες πολύτιμες εμπειρίες.

Πριν δούμε όλες τις ομάδες, που είναι ν’ αγωνιστούν, να σημειώσουμε ότι ο προπονητής Λίβιου Πρεντόακα αναμένεται να στηριχθεί στις Τζούντιθ Λιου, Χρυσή Φωτιάδου, Μάριον Μπερτό, Ρομάν Λε Σκουρ (που εμφανίζονται και στο σχετικό βιντέακι του σωματείου στα social media και το λινκ https://www.facebook.com/sarises.florinas), πάντως στο ρόστερ έχουν δηλωθεί ακόμη οι: Νέλα Τουσλέκοβα, Μιχαέλ Ντίμοβα, Δέσποινα Άμπα και Αλεξία Μάλο.

Οι ομάδες, που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους, όπως αναφέρονται στο mail της ETTU (οι τέσσερις πρώτες είναι τα φαβορί):

1. SKST STAVOIMPEX Hodonin (CZE)

2. CP Lyssois Lille Metropole (FRA)

3. SH-ITB Budaorsi Sport Club (HUN)

4. TTC Carithia Winds Villach (AUT)

5. Etival Clairefontaine ASRTT (FRA)

6. Tecnigen Linares (ESP)

7. ASD Quattro Mori Cagliari (ITA)

8. Alicante Tennis de Mesa (ESP)

9. TTC Novi Sad (SRB)

10. A.S.D. Tennistavolo Norbello (ITA)

11. D.T. Nidderkaerjeng (LUX)

12. ASEA Sarises Florinas (GRE)

13. Saint-Denis US 93 Tennis de Table (FRA)

Στην 1η εθνική κατηγορία ανδρών της Σουηδίας η χρονιά ολοκληρώθηκε χτες για τη Φάλκενμπεργκ, η οποία τερμάτισε στην 7η θέση και παρέμεινε στην ελίτ των διασυλλογικών πρωταθλημάτων. Στη 14η και τελευταία αγωνιστική κατέβαλλε εντός έδρας τη Σέβλινγκε με 4-1. Στις 8 του μήνα, στην προτελευταία αγωνιστική, υπέστη ήττα ως φιλοξενούμενη με 4-0 από τη Χάλμσταντ, που ήταν 2η στη βαθμολογία.

Η Φάλκενμπεργκ απέφυγε σχετικά εύκολα την καταδικαστική τελευταία θέση κι έφτασε στον στόχο της παραμονής. Συγκέντρωσε 12 βαθμούς και ισοβάθμησε με τη Σέβλινγκε. Ο Τάσος Ρηνιώτης είχε καλή παρουσία στην πρώτη χρονιά του σ’ ένα δυνατό πρωτάθλημα και ο προσωπικός απολογισμός του είναι 13 νίκες και 14 ήττες. Στο φινάλε του πρωταθλήματος έχασε οριακά από τον Βίλχεμ Κίνμπλαντ με 3-2 και νίκησε τον Μάγκνους Λούντεστεντ με 3-0 σετ.

Στην προτελευταία αγωνιστική απέναντι στη Χάλμσταντ ηττήθηκε με 3-0 από τον Φαμπιάν Άκερστρομ και με 3-2 από τον Μπόργκαρ Χάουγκ.

* Στην τελευταία διαδικτυακή συνεδρίαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) οριστικοποιήθηκαν οι νέες ημερομηνίες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων 2021. Θα διεξαχθεί από την Τρίτη 23 έως τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

* Στο Ροζάριο της Αργεντινής αρχίζει σήμερα το Προολυμπιακό τουρνουά της Λατινικής Αμερικής για το απλό και το διπλό μικτό. Θα ολοκληρωθεί στις 17 Απριλίου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ