Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εκπληκτική νίκη Σταματούρου εναντίον του Βανγκ Γιανγκ στη γαλλική Pro A

Stamatouros France_panigrismos

Stamatouros France_panigrismosΕντυπωσιάζει ο Γιώργος Σταματούρος στη γαλλική λίγκα, στο πρωτάθλημα όπου πρωτοεμφανίστηκε ξαφνικά πριν από λίγο καιρό όταν η ομάδα του στερήθηκε για διαφορετικούς λόγους δύο βασικούς αθλητές της. Στη χτεσινοβραδινή εκτός έδρας νίκη της Ενεμπόν επί της Καέν για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο 22άχρονος άσος επιβεβαίωσε με τεράστιο αποτέλεσμα ότι έχει προοδεύσει κι άλλο και μετράει στη διεθνή σκηνή! Συνέτριψε τον γνωστό αμυντικό κινεζικής καταγωγής Βανγκ Γιανγκ με 3-0 σετ και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο γαλλικό κοινό και όχι μόνο! Για να γίνει πιο εύκολα κατανοητό πόσο σπουδαία είναι αυτή η νίκη αρκεί να θυμίσουμε ότι πριν από έναν μήνα, στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του Κατάρ, ο πολιτογραφημένος Σλοβάκος πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες επικρατώντας στον τελικό του σταδίου 1 του κορυφαίου Έλληνα αθλητή Παναγιώτη Γκιώνη! Σημειώστε ακόμη ότι ο Σταματούρος βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο νούμερο 567 της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών όταν ο Βανγκ φιγουράρει στο νούμερο 34!

Στις αρχές Απριλίου είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο κορυφαίο πρωτάθλημα ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών το 2019 και ήταν θετικό. Είχε χάσει στα πέντε σετ από Γάλλο διεθνή, όμως είχε δείξει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παρά τη μεγάλη αγωνιστική απραξία του και ήρθε η ευρεία νίκη κόντρα στον Βανγκ να το πιστοποιήσει. Οι δύο αθλητές συναντήθηκαν στο εναρκτήριο ματς. Ο Σταματούρος είχε την κατάλληλη ψυχολογία, απέδωσε εξαιρετικά, ενώ είχε και άριστη τακτική (προφανέστατα οι προπονήσεις με τον Γκιώνη και τον Αγγελάκη στο ΣΕΦ τον έχουν βοηθήσει και απέναντι στην άμυνα). Επιβλήθηκε με 11-8, 11-9 και 11-8, πανηγύρισε έντονα και ενθουσίασε με το απρόσμενο αποτέλεσμα και τους ανθρώπους της Ενεμπόν. Επιπλέον, έδωσε ώθηση στην ομάδα του, η οποία αργότερα σημείωσε δύο ακόμη δύσκολες νίκες με τον Αιγύπτιο Ομάρ Ασάρ και τον Βέλγο Σεντρίκ Νούτινκ για να φτάσει στο εντυπωσιακό 3-0 κόντρα στην Καέν.

Ο 31χρονος Βανγκ είχε πάρει μέρος στο απλό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 μένοντας στον 2ο γύρο. Πέρσι κατέκτησε την 5η θέση στο Europe Top 16 Cup. Στη βαθμολογία της Pro A και τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος η Ενεμπόν βρίσκεται στην 3η θέση με 32 βαθμούς και είναι ισόβαθμη της Ποντουάζ Σερζί, που έχει έναν αγώνα παραπάνω. Πολύ γρήγορα έρχεται το επόμενο παιχνίδι της και συγκεκριμένα την Παρασκευή ως γηπεδούχος απέναντι στη Βιλνέβ.

Στον λογαριασμό της στα social media η Ενεμπόν δημοσίευσε άμεσα χτες βράδυ την τεράστια νίκη του Σταματούρου κι έβαλε παράλληλα φωτογραφία του με πανηγυρισμό (είναι αυτή που αναρτήσαμε).

Όπως είναι φυσικό τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον Έλληνα πρωταθλητή έπεσαν «βροχή» από τους Γάλλους φιλάθλους και σταχυολογήσαμε ορισμένα:

– «Πολύ έξυπνο παιχνίδι από τον Γιώργο»

– «Ένας παίκτης γεμάτος ευφυία και ηρεμία. Η μεγαλύτερη κορυφή του»

– «Υπέροχη απόδοση»

– «Με αυτή την εμφάνιση δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε ότι είναι για μεγάλα πράγματα»

– «Τεράστια νίκη. Και παράλληλα από ένα παιδί, που είναι μετριόφρων»

– «Αυτό ήταν τρελό. Ήταν καταπληκτικό»

«Απίστευτο. Ο Σαμ Γουόκερ (σ.σ ο Άγγλος διεθνής, που έχει αντικαταστήσει ο Σταματούρος) θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει τέτοια νίκη»

– «Απίστευτο αποτέλεσμα να νικά το νούμερο 34 κόσμο. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν κοντράρει στα ίσια τον Γκιώνη; Θα του έδινε κάποια συμβουλή γι’ αυτό το παιχνίδι; Θα ήταν ενδιαφέρον να το μάθουμε αυτό».

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ