Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Α2 κατηγορία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Σαββατοκύριακο

Kavala women_12-13_apo_Voulgaria

Kavala women_12-13_apo_VoulgariaΤα πρωταθλήματα της Α2 εθνικής κατηγορίας θα τραβήξουν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής αυτό το Σαββατοκύριακο στο αγωνιστικό πρόγραμμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Δεδομένου ότι αυτό το διήμερο δεν υπάρχουν αγώνες για την κορυφαία διασυλλογική κατηγορία, η ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θα συγκεντρώσει τα βλέμματα μόνο για την Α2, όπου έτσι κι αλλιώς το ενδιαφέρον είναι έντονο. Στους άνδρες αρχίζει το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και διεξάγονται η 10η, η 11η και η 12η αγωνιστική. Στις γυναίκες μόλις έχει αρχίσει ο 2ος γύρος και τώρα είναι στο πρόγραμμα η 9η, η 10η και η 11η αγωνιστική. Και στις δύο περιπτώσεις θα γίνουν γερές αναμετρήσεις για τις πρώτες θέσεις, αλλά και για τη «μάχη» της παραμονής. Αγωνιστική δράση υπάρχει αύριο και μεθαύριο και στα πρωταθλήματα των τοπικών κατηγοριών.

Στην Α2 των ανδρών ο Ολυμπιακός προελαύνει αήττητος (18 βαθμοί) και προσπαθεί να εξασφαλίσει την πρωτιά και την άνοδο όσο γίνεται νωρίτερα. Ένα από τα υψηλά εμπόδια, που πρέπει να περάσει τώρα, είναι αύριο αυτό του 3ου της βαθμολογίας Γ.Α.Σ. Ελευσίς (15 βαθμοί). Ο 2ος της βαθμολογίας Άρης Βούλας, προσπαθεί να διατηρήσει την απόσταση αναπνοής από την κορυφή (17 βαθμοί), αλλά και την απόσταση ασφαλείας στις θέσεις των μπαράζ ανόδου. Στην προσπάθειά του να το καταφέρει αυτό θα βρει επίσης μπροστά του τον Γ.Α.Σ. Ελευσίς την Κυριακή. Την προνομιούχο 3η θέση τώρα…ορέγονται και η Ένωση Ποντίων Μελισσίων με  την Πρόοδο, που ακολουθούν στον έναν πόντο διαφορά. Η Πρόοδος μπορεί να κυνηγήσει τρεις νίκες, ενώ η ομάδα των Μελισσίων δεν μπορεί να θέσει ανάλογο πλάνο, καθώς θα συναντήσει και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Για την αποφυγή του υποβιβασμού έχει ζωηρό ενδιαφέρον ο αγώνας του 8ου της κατάταξης Ποσειδώνα Λουτρακίου με τον 7ο Δ.Α.Ο. Ταύρου. Το καλύτερο θα επιδιώξει και ο Παναθηναϊκός, που είναι ισόβαθμος του Ποσειδώνα.

Στην Α2 των γυναικών τίθεται το σοβαρό ερώτημα αν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί η ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Στη βαθμολογία προηγείται ο ΑΣΕΑ Καβάλας μ’ έναν αγώνα περισσότερο, ο Ολυμπιακός είναι ο μόνος αήττητος και οι δυο τους αναμετρώνται στο πρώτο ωράριο του Σαββάτου. Αν οι Πειραιώτισσες επιβεβαιώσουν ξανά ότι είναι ασυναγώνιστες ουσιαστικά θα τελειώσει η υπόθεση τίτλος. Ακόμα και με ήττα μάλιστα, θα είναι λογικά σε θέση ισχύος στην ισοβαθμία, αφού στον 1ο γύρο είχαν νικήσει τη μακεδονική ομάδα με 4-1. Και αξίζει να προστεθεί ότι σε όλο τον 1ο γύρο είχαν το 4-1 για…κλασικό σκορ. Η Καβάλα θα κυνηγήσει χωρίς πίεση τις πιθανότητές της, άλλωστε ο στόχος της είναι να βρεθεί και φέτος στα μπαράζ για την άνοδο.

Βαθμολογική σημασία έχει και ο αγώνας ΧΑΝ Καλαμαριάς-Τελαμών, με το σωματείο της Θεσσαλονίκης να είναι στην 3η θέση με δύο παιχνίδια περισσότερα από την ομάδα της Σαλαμίνας. Τέλος, οι ουραγοί Ρουφ 80 και Πεύκη θα παίξουν ένα ακόμα χαρτί για την αποφυγή των δύο τελευταίων καταδικαστικών θέσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην Α2 κατηγορία:

Στους άνδρες:

Το Σάββατο στις 13.00:

Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου-Α.Σ. Πρόοδος

Ένωση Ποντίων Μελισσίων-Ε.Α. Βόχας

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Α.Κ. Ζωγράφου-Παναθηναϊκός Α.Ο.

Το Σάββατο στις 16:00:

Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Ποσειδών Λουτρακίου

Παναθηναϊκός Α.Ο.-Ένωση Ποντίων Μελισσίων

Ε.Α. Βόχας-Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας

Την Κυριακή στις 10:00:

Γ.Σ. Άρης Βούλας-Γ.Α.Σ. Ελευσίς

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Κ. Ζωγράφου

Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου-Ε.Α. Βόχας

Α.Σ. Πρόοδος-Παναθηναϊκός Α.Ο.

Την Κυριακή στις 13:00:

Ένωση Ποντίων Μελισσίων-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α.Κ. Ζωγράφου-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Στις γυναίκες:

Το Σάββατο στις 13.00:

ΑΣΕΑ Καβάλας-Ολυμπιακός

Ακαδημίες ΧΑΝΚ-Ρουφ 80

ΑΟ Ταταύλα-ΑΟΣ Τελαμών

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΑΟ Πεύκης

Το Σάββατο στις 16.00:

ΑΣΕΑ Καβάλας-Ρουφ 80

Ολυμπιακός-ΑΟΣ Τελαμών

Ακαδημίες ΧΑΝΚ-ΑΟ Πεύκης

ΑΟ Ταταύλα-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Την Κυριακή στις 10.00:

ΑΟΣ Τελαμών-Ακαδημίες ΧΑΝΚ

ΑΟ Ταταύλα-ΑΣΕΑ Καβάλας

ΑΟ Πεύκης-Ολυμπιακός

Την Κυριακή στις 13.00:

ΑΟΣ Τελαμών-Ρουφ 80

 

Φωτογραφία: Τρεις από τις αθλήτριες του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, ο οποίος θα επιδιώξει να φανεί ανταγωνιστικός αύριο στον αγώνα κορυφής με τον Ολυμπιακό. Από αριστερά διακρίνονται οι Χριστιάνα Κανάρη, Άννα Σοφιανού, Γεωργία Χατζηλυγερούδη με το ασημένιο μετάλλιο από το ομαδικό στο τουρνουά νέων της Βουλγαρίας τον περασμένο Αύγουστο

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ