Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αναχωρεί αύριο για την Πολωνία και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η ελληνική αποστολή

2020-EC-logo new-for-2021_apr-2021_88f31_f_550x0_ad3c9_c_452x255

2020-EC-logo new-for-2021_apr-2021_88f31_f_550x0_ad3c9_c_452x255Η ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση μαζί και τα ελληνικά χρώματα επιστρέφουν στις κορυφαίες διοργανώσεις μετά από πολλούς μήνες αναστολής λόγω της πανδημίας covid-19. Από τις 22 έως τις 27 Ιουνίου θα γίνει στη Βαρσοβία το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών, που είχε αναβληθεί την περασμένη χρονιά και σηματοδοτεί την επανεμφάνιση του θεσμού μετά από κοντά δύο χρόνια και το αντίστοιχο eventομαδικού στη Ναντ της Γαλλίας. Θα είναι μάλιστα, το ένα από τα δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του έτους, καθώς τον Σεπτέμβριο θ’ ακολουθήσει εκείνο του ομαδικού, που έτσι κι αλλιώς ήταν προγραμματισμένο για το 2021. Στην πολωνική πρωτεύουσα θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας 4 αθλητές και 3 αθλήτριες και συγκεκριμένα οι Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Κατερίνα Τόλιου, Ελισάβετ Τέρπου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ανδρών Κώστα Βατσακλή και του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής γυναικών Γιώργου Καρύτσα αντίστοιχα. Επίσης, ο Κωνσταντινόπουλος θα είναι παράλληλα ο φυσιοθεραπευτής της αποστολής, ρόλο που είχε τον Απρίλιο στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά. Οι διεθνείς αναχωρούν αύριο το απόγευμα με απευθείας πτήση για τη Βαρσοβία.

Πάνε νωρίς λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, πάντως σίγουρα θα έχουν την ευκαιρία να προσαρμοστούν καλύτερα στις συνθήκες «φούσκας». Το European Individual Championships περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα, δηλαδή το απλό, το διπλό σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και το διπλό μικτό. Τα γαλανόλευκα χρώματα περιμένουν και τις κληρώσεις την Κυριακή, αλλά σίγουρα έχουν άλλη μια φορά υψηλές βλέψεις. Κυρίως με τον Παναγιώτη Γκιώνη, που μετά από την πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες για 5η φορά στην καριέρα του, μπορεί να φτάσει στη διάκριση όχι μόνο στο απλό αλλά και στο διπλό, όπου θ’ αγωνιστεί με τον πολιτογραφημένο Σλοβάκο αμυντικό Βανγκ Γιανγκ.

Επίσης για τα διπλά, θυμίζουμε ότι ο Σγουρόπουλος θα συγκροτήσει δίδυμο με τον Κύπριο Μάριο Γιάνγκου, οι Κωνσταντινόπουλος/Σταματούρος θα παίξουν μαζί, το ίδιο η Τέρπου με την Παπαδημητρίου, ενώ η Τόλιου θα συγκροτήσει ζευγάρι με την Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια. Στο διπλό μικτό θα συνεργαστούν ο Σταματούρος με την Παπαδημητρίου και ο Κωνσταντινόπουλος με την Τέρπου.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ 3ΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Συμπεριλήφθηκε κι επίσημα στο μεταξύ, η επιτραπέζια αντισφαίριση στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν επίσης στην Πολωνία (Κρακοβία) το 2023. «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που το πινγκ-πονγκ θ’ αποτελέσει άλλη μια φορά κύριο μέρος των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε τους καλύτερους αθλητές μας να ανταγωνίζονται στην Πολωνία», δήλωσε μετά την ανακοίνωση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος Ιγκόρ Λεβίτιν. Στο δημοσίευμά της η ETTU φιλοξενεί και δήλωση του Έλληνα νεοεκλεγμένου προέδρου του Eυρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρου Καπράλου. «Είναι το πρώτο άθλημα, που μπορώ να ανακοινώσω από τότε που έγινα πρόεδρος του EOC, κάτι που αποτελεί τεράστια τιμή για μένα. Έχοντας ηγηθεί της Επιτροπής Συντονισμού για τις δύο πρώτες εκδόσεις των Ευρωπαϊκών Αγώνων, μπορώ να πω ότι το πινγκ πονγκ δεν έχει αποδειχθεί μόνο ως ένα εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Είναι σημαντικό ότι η ηγεσία του ETTU μοιράζεται το όραμά μας για το μέλλον των Αγώνων. Προσφέροντας θέσεις Ολυμπιακών προκριματικών, η ETTU δίνει στους καλύτερους αθλητές στην Ευρώπη μια τέλεια πλατφόρμα για να ανταγωνιστεί στην κορυφαία διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων ως αφετηρία στο Παρίσι το 2024».

* Ένα άλλο μέλος της εθνικής μας ομάδας ανδρών εξάλλου, έζησε νέα επιτυχία φέτος σε ξένο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Μιλάμε για τον Τάσο Ρηνιώτη, ο οποίος κατέκτησε με την Αλζίρα, από την Ανδαλουσία, το πρωτάθλημα της 2ης εθνικής κατηγορίας στην Ισπανία. Ο τίτλος μάλιστα, ήρθε με το απόλυτο των νικών και η ομάδα εξασφάλισε πανηγυρικά την άνοδο στη Super Division.

* Θα διεξαχθεί κανονικά φέτος στη Γαλλία το Euro Mini Champs, το πανευρωπαϊκού χαρακτήρα τουρνουά για αθλητές και αθλήτριες έως 12 ετών. Πέρσι είχε ακυρωθεί λόγω του κορωνοϊού, φέτος οι διοργανωτές περίμεναν για μία εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης μέχρι τα μέσα Ιουνίου και μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσαν επίσημα ότι το καθιερωμένο τουρνουά στο Σιλτιγχάιμ της Αλσατίας θα γίνει από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου 2021 στο Nelson Mandela Sports Complex.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ