Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με οκτώ ηλικιακές κατηγορίες το ΤΟΠ 8 το προσεχές Σαββατοκύριακο

Aggelakis 1

Aggelakis 1Στην επανεμφάνισή του ύστερα από τρία χρόνια το πρωτάθλημα ΤΟΠ 8 θα περιλαμβάνει οκτώ ηλικιακές κατηγορίες. Η σημαντική ατομική διοργάνωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που σκοπό έχει να δώσει ένα ακόμα αγωνιστικό κίνητρο στους κορυφαίους αθλητές κι αθλήτριες όλων των ηλικιών, θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 9 και 10 Φεβρουαρίου στην αίθουσα STAGτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Κανονικά αφορά δέκα κατηγορίες, όμως το γεγονός ότι μετά τις κλήσεις της ομοσπονδίας ήταν περιορισμένες οι συμμετοχές σε άνδρες, Νέους άνδρες, γυναίκες και Νέες γυναίκες, οδήγησε στη σύμπτυξη των δύο μεγαλύτερων κατηγοριών. Η σχετική ανακοίνωση από την ομοσπονδία είναι η εξής: «Με απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής οι ηλικιακές κατηγορίες ανδρών-γυναικών και Νέων ανδρών-Νέων γυναικών αντίστοιχα του ΤOΠ 8 θα συμπτυχθούν λόγω του μικρού αριθμού δηλώσεων συμμετοχής: Άνδρες 7 συμμετοχές, Νέοι άνδρες 7, γυναίκες 6 και Νέες γυναίκες 2 (!!!) συμμετοχές». 

Από τους αθλητές, που αγωνίζονται αποκλειστικά σε κλαμπ του εξωτερικού, θα πάρει μέρος μόνο ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Παρόντες θα είναι τρεις ακόμα διεθνείς, που αγωνίζονται σε ελληνική και ξένη ομάδα (Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, Φιλαρέτη Εξάρχου), ενώ δεν δήλωσαν συμμετοχή οι Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Τάσος Ρηνιώτης, Μαρία Χριστοφοράκη, Αγγελίνα Παπαδάκη και Γιώργος Φραγκούλης. Σημαντικές και οι απουσίες των Γιάννη Βλοτινού, Ντανιέλ Τσιόκα, Αλίκης Κιούφη, Ελένης Γεωργιάδου και άλλων. Από την άλλη πλευρά όμως, θα είναι παρόντα και τα οκτώ νούμερο 1 από τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης των κατηγοριών, που θα ισχύσουν κι αυτό κρατά αυξημένο το ενδιαφέρον της διοργάνωσης.

Fiser 2Ο τελικός πίνακας των αθλητών/τριών, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ΤΟΠ 8, έχει αναρτηθεί στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (www.httf.gr), εμείς να σημειώσουμε απλά ότι από τα δηλωθέντα ονόματα βρίσκονται στη θέση 1 ο Κώστας Παπαγεωργίου στους άνδρες, η Λάουρα Νικουλάε στις γυναίκες, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στους νέους (φωτό 1), η Κατερίνα Τόλιου στις νεάνιδες, ο Νίκος Αντωνιάδης στους παίδες, η Κατερίνα Ράπτη στις κορασίδες, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους παμπαίδες και η Έλλη Φίσερ στις παγκορασίδες (φωτό 2). Να σημειωθεί ακόμα ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες που σύμφωνα με τον  ισχύοντα πίνακα αξιολόγησης  της ηλικιακής τους κατηγορίας την ημέρα της πρόσκλησης είναι στις θέσεις 1-16 ανάμεσα στους αθλητές/τριες της κατηγορίας τους και μόνο. 

* Λήγει αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής στο πρώτο σεμινάριο προπονητών της χρονιάς, που θα φιλοξενήσει η Πάτρα το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου. Το σεμινάριο έχει θέμα «Προπόνηση Multi Balls- Αρχές φυσικοθεραπείας και πρόληψη τραυματισμών». Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Ε.π.Α.

* Φυσικά έχει προκηρυχθεί και το δεύτερο θεματικό σεμινάριο, αυτό που θα γίνει στην Αθήνα από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου (επίσης στο σάιτ θα βρουν όλα τα στοιχεία οι ενδιαφερόμενοι). Εκεί θ’ αναλυθούν οι αρχές της ψυχολογίας στα ατομικά αθλήματα και η ψυχολογική προετοιμασία των αθλητών. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

* Το προπονητικό σεμινάριο Γ΄ επιπέδου, που θα λάβει χώρα στην Κομοτηνή και είναι μόνο για τους φοιτητές ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου ορίστηκε για το τριήμερο 1-3 Μαρτίου. Η ημερομηνία θ’ αλλάξει μόνο αν η Γ.Σ. του Πανεπιστημίου αποφασίσει για διαφορετική ημερομηνία ή οι επιμορφωτές της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.) αντιμετωπίσουν πρόβλημα μετακίνησης.

 

Φωτογραφίες Πέτρος Γιαννακούρης (από προπόνηση της εθνικής ομάδας στο ΣΕΦ) και Βασίλης Καραουλάνης (από παλαιότερο τουρνουά μικρών ηλικιών)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ