Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αύριο οι ρεβάνς στην 8άδα του E.T.T.U. Cup για τα κλαμπ του Κρεάνγκα και του Γκιώνη

Kreanga Super_Cup

Kreanga Super_CupΑισθητή την παρουσία τους και στους δεύτερους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) θα προσπαθήσουν να κάνουν αύριο οι κορυφαίοι πρεσβευτές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και παράλληλα να εξαντλήσουν τις πιθανότητες των ομάδων τους για πρόκριση στην 4άδα. Η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα αγωνίζεται στο Γκρούντιαζ της Πολωνίας απέναντι στην τοπική Ολύμπια, ενώ η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη αντιμετωπίζει στη Ρωσία τη UMMCΕκατερίνμπουργκ. Και τα δύο γαλλικά κλαμπ γνώρισαν την ήττα πριν από μία εβδομάδα στην έδρα τους, η Ενεμπόν με 3-2 και η Ανζέ με 3-1. Τί μπορούν να πετύχουν στις ρεβάνς; Θεωρητικά μόνο η πρώτη έχει σοβαρές ελπίδες να κάνει την ανατροπή και να προκριθεί, καθώς η Ανζέ κοντράρεται με πολύ δυνατό αντίπαλο (φιναλίστ στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ομάδων το 2012) και ήταν από την αρχή το αουτσάιντερ.

Σε κάθε  περίπτωση και τα δύο ματς αποτελούν νέα πρόκληση για τους πρωταθλητές μας, οι οποίοι έκαναν γερή πρόβα το βράδυ της Τρίτης στη γαλλική Λίγκα κι έδειξαν σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας άρχισε ο 2ος γύρος με τη διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής. Η Ενεμπόν κατέβαλλε εκτός έδρας τη Σεν Λουί  με 4-2 και ο Κρεάνγκα πέτυχε δύο νίκες. Αρχικά επί του Βέλγου Μπένζαμιν Ρότζιερς με 3-1 σετ και στη συνέχεια επί του Κροάτη Ιβάν Γιούζμπασιτς με 3-0.

Η Ανζέ έχασε στην έδρα της με 4-2 από την πρωτοπόρο (μαζί με τη Σαρτρ) Ποντουάζ Σερζί, όμως ο Γκιώνης ήταν πρωταγωνιστής για την ομάδα του με δύο νίκες εναντίον πολύ αξιόλογων διεθνών αθλητών. Στον πρώτο του αγώνα επικράτησε με 3-2 σετ του Πολωνού Γιάκαμπ Κοζόφσκι, στον δεύτερο ήταν ακόμα καλύτερος και νίκησε εύκολα με 3-0 σετ τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας, νούμερο 25 της τρέχουσας παγκόσμιας κατάταξης. Στη βαθμολογία Ενεμπόν και Ανζέ είναι μαζί στην 4η θέση με 23 βαθμούς.

Το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος άρχισε και στη Β΄κατηγορία της Γαλλίας, όπου αγωνίζονται τέσσερις διεθνείς μας. Στους άνδρες η Φοντενέι του Κώστα Παπαγεωργίου έφερε νέα ισοπαλία (3-3), αυτή τη φορά εκτός έδρας με τη Νις Καβιγκάλ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών επιβλήθηκε πρώτα του Ισπανού Χέσους Καντέρο με 3-1 σετ και μετά κάμφθηκε με 3-2 από τον Βόσνιο Αντμίρ Ντουράνσπαχιτς.

Η Αμικάλ του Κώστα Λαγογιάννη έχασε εντός έδρας από τη Βιλνέβ με 4-0. Ο 32άχρονος αθλητής ηττήθηκε από τον Σκοτσέζο διεθνή Γκέβιν Ράμγκεϊ. Η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη λύγισε με 4-1 από τη Ρουέν. Ο Ρηνιώτης έδωσε δύο ματς και ηττήθηκε με 3-0 από τον νεαρό Γάλλο Καν Ακουζού κι επίσης με 3-0 από τον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς.

Για την παραμονή παίζουν και οι τρεις ομάδες των Ελλήνων αθλητών και βρίσκονται κοντά-κοντά στον βαθμολογικό πίνακα. Η Φοντενέι είναι στην 7η θέση με 17 βαθμούς, η Αμικάλ στην 8η με 16 και η Μετς στη 10η και τελευταία (μαζί με τη Μπρουίγ) με 15 βαθμούς.

Επίσης για τη 10η αγωνιστική της Β΄κατηγορίας γυναικών η Ελανκούρ της Μαρίας Χριστοφοράκη υπέστη εντός έδρας ήττα από τη Σεν Ντενί με 4-2. Στη βαθμολογία πέρασε στην 4η θέση με 21 βαθμούς. Προχτές η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών έχασε από τη Σουηδέζα Σάρα Ρασκ με 3-1 και από την Κινέζα Ξιάο Κιβέν με 3-2 σετ.  

Τέλος, στη Γ΄κατηγορία της Γαλλίας (National 1) η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Γιώργου Φραγκούλη έδωσε πολύ αμφίρροπο ματς στην έδρα της κόντρα στη Λα Ρομάν 2, αλλά τελικά έχασε με 11-9. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών πέτυχε αξιοσημείωτη νίκη εναντίον του Γάλλου Φουνκ, αλλά γνώρισε και δύο ήττες (η μία από τον Σλοβένο διεθνή Λασάν Σας).

 

* Στη φωτογραφία θεαματικό στιγμιότυπο με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, ο οποίος θέλει να ζήσει αύριο με την Ενεμπόν άλλη μία διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ