Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο καλά πλασαρίσματα για τα ελληνικά χρώματα στο όπεν νέων της Τσεχίας

P2031172

P2031172Δύο θετικά πλασαρίσματα απέφερε τελικά για την ελληνική πλευρά η συμμετοχή στο επαμειβόμενο τουρνουά μικρών ηλικιών της Τσεχίας, που τελείωσε σήμερα στην πόλη Χόντονιν και ήταν της σειράς του Global Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ο Νίκος Αντωνιάδης κατ’ αρχάς, σημείωσε νίκη και στο ταμπλό του απλού παίδων κι έφτασε μέχρι τις θέσεις 17-32. Έκανε έτσι ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι όταν στο ίδιο τουρνουά είχε προχωρήσει έως τον 1ο γύρο του αγωνίσματος. Στο διπλό παίδων ο Αντωνιάδης και ο Ανδρέας Τσόπελας προχώρησαν μέχρι τη 16άδα και διεκδίκησαν την είσοδο στα προημιτελικά, με την οποία θα επαναλάμβαναν την περσινή επίδοση. Στο απλό παίδων ο Τσόπελας και στο ομαδικό μαζί οι δύο αθλητές του Δ.Α.Ο. Ταύρου έμειναν μακριά από τη διάκριση, αλλά σε κάθε περίπτωση αποκόμισαν μία ακόμα πολύτιμη διεθνή εμπειρία από ισχυρό τουρνουά.

Ο Αντωνιάδης άρχισε το πρωί το δεύτερο και πιο δύσκολο κομμάτι της προσπάθειάς του στο απλό παίδων. Στο ταμπλό των «64» αντιμετώπισε τον Λευκορώσο Αντρέι Λαμπανάου, ο οποίος βρίσκεται 30 θέσεις ψηλότερα στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη. Είναι στο νούμερο 33 όταν ο Έλληνας διεθνής είναι στο 63. Έγινε αμφίρροπο ματς, όμως ο Αντωνιάδης ήταν τόσο έτοιμος στις κρίσιμες στιγμές που επικράτησε με 3-0 σετ (11-9, 11-8, 12-10). Στους «32» συνάντησε τον Γάλλο Λούκας Ριγκόλ, που λόγω της υψηλής θέσης του στο ευρωπαϊκό ranking list (10η), ήταν ένα από τα 8 φαβορί του αγωνίσματος. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού παίδων κάμφθηκε με 3-1, όμως έπαιξε ελεύθερα, συνέχισε τις αξιόλογες εμφανίσεις και θα μπορούσε τουλάχιστον να στείλει το παιχνίδι στο 5ο σετ. Έχασε εύκολα μόνο το 1ο σετ και μετά απώλεσε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει σε ισάριθμα σετ, που κρίθηκαν στην παράταση (5-11, 12-14, 11-7, 11-13). Να προστεθεί ότι ο Ριγκόλ πήρε χτες το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό παίδων με τη Γαλλία και στον συναρπαστικό τελικό με τη γηπεδούχο Τσεχία (3-2) υπέστη στα ατομικά του παιχνίδια δύο ήττες στα πέντε σετ… Ο Αντωνιάδης, που θα έχει όφελος και στην παγκόσμια κατάταξη με τα αποτελέσματα στο Χόντονιν, είχε συνολικά στο αγώνισμα τρεις νίκες και δύο ήττες.

Ο Τσόπελας τώρα, δεν κατάφερε να επαναλάβει την περσινή του πορεία στο απλό του τσεχικού όπεν όταν είχε προκριθεί κι αυτός στο κυρίως ταμπλό. Μετά τον αποκλεισμό του στα προκριματικά χωρίς νίκη, έχασε άμεσα και στους αγώνες «παρηγοριάς» επηρεασμένος ίσως και από την έλλειψη δυνατού κινήτρου. Στον γύρο των «64» έχασε το πρωί από τον Σλοβένο Τίλεν Σβέτκο με 3-1 σετ (8-11, 12-14, 16-14, 8-11).

Οι επίλεκτοι παίδες, που αγωνίστηκαν υπό την καθοδήγηση του προπονητή του Α.Ο. Ελληνικού Γιάννη Κορδούτη, ολοκλήρωσαν τα παιχνίδια τους το μεσημέρι, παίζοντας στη 16άδα του διπλού παίδων με τους Ρουμάνους Αλεξάντρου Μανόλε/Κριστιάν Πλετέα. Βρέθηκαν πίσω με 2-0 χάνοντας το 1ο σετ στην παράταση, μείωσαν το σκορ, όμως στο τέλος λύγισαν με 3-1 (10-12, 8-11, 11-7, 6-11).

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ 1Η ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ SERIE A Η ΝΟΡΜΠΕΛΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Ισόπαλο 3-3 έληξε ξανά, όπως και στον 1ο γύρο, το ντέρμπι κορυφής στην Α1 κατηγορία γυναικών της Ιταλίας μεταξύ της Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη και της Σαντονατέζε! Έτσι, οι δύο ομάδες εξακολουθούν να οδηγούν χέρι-χέρι την κούρσα του πρωταθλήματος κι έχουν από 13 βαθμούς δύο αγωνιστικές πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής στην έδρα της Σαντονατέζε. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε μία νίκη και μία ήττα, όπως και στον αγώνα του περασμένου Νοεμβρίου, με τη διαφορά όμως ότι με τις ίδιες αντιπάλους έφερε αυτή τη φορά τα…ανάποδα αποτελέσματα. Έτσι, έχασε αρχικά με 3-1 σετ από την πρώην διεθνή Ιταλίδα Λάουρα Νεγκριζόλι (την οποία είχε νικήσει 3-2 στον 1ο γύρο) και αργότερα κατέβαλλε με 3-0 σετ τη διεθνή Λίζα Ριντόλφι (από την οποία είχε χάσει 3-0 στον 1ο γύρο). Με την 9η αγωνιστική στις αρχές Μαρτίου και τη 10η τον Απρίλιο θα ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια στη Serie A και θ’ ακολουθήσουν τα πλέι οφ.

* Στον γύρο των “16” του διπλού παίδων έμειναν τελικά ο Αντωνιάδης και ο Τσόπελας, που στη φωτογραφία διακρίνονται αριστερά από πρόσφατο παιχνίδι τους στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας κόντρα στους Γ. Σγουρόπουλο/Δαμιανή της Ελευσίνας

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ