Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εύκολα η πρώτη νίκη για την εθνική ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, κατέβαλλε 3-0 τη Σλοβενία

Το πρώτο κομμάτι των αγώνων της πέρασε με τον καλύτερο δυνατό απολογισμό και η εθνική μας ομάδα των ανδρών ετοιμάζεται τώρα στο Ντόρτμουντ για τις γερές κόντρες των προσεχών ημερών, που θα κρίνουν την είσοδό της ή όχι στη 12άδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Όσο εύκολα κάμφθηκε από την ασυναγώνιστη Κίνα το βράδυ της Κυριακής, τόσο εύκολα επιβλήθηκε σήμερα το απόγευμα της Σλοβενίας στη 2η αγωνιστική του γκρουπ Α της Championship Division. Το τελικό 3-0 με το απόλυτο στα σετ τα λέει όλα…Η Ελλάδα δίνει αγώνα-πρόκληση αύριο στις 14:00 με το Χονγκ Κονγκ, για να πάει την Τετάρτη στα καθοριστικά ματς απέναντι στη Βόρεια Κορέα και τη Σουηδία.

Η Σλοβενία ήταν έτσι κι αλλιώς η ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, αλλά με απόντα στη διοργάνωση τον κορυφαίο πινγκπονίστα της, τον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης σε απλό και διπλό ανδρών Μπόγιαν Τόκιτς (νούμερο 28 στον κόσμο) εμφανίζεται εντελώς αποδυναμωμένη. Οι διεθνείς μας αγωνίστηκαν με τη δέουσα προσοχή, είχαν ρυθμό κι έκαναν πολύ καλή πρόβα για τη δύσκολη συνέχεια.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής χρησιμοποίησε σήμερα τον Κώστα Λαγογιάννη (νούμερο 283 στον κόσμο) και άφησε εκτός τριάδας τον Κώστα Παπαγεωργίου. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών έπαιξε στο τρίτο στη σειρά ματς κι έκλεισε το σκορ με πολύ καλή απόδοση. Η δική του νίκη μάλιστα, αποκτά ξεχωριστή αξία δεδομένου ότι επικράτησε του Λασάν Σας, ο οποίος βρίσκεται πολλές θέσεις ψηλότερα στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης (Νο 194).

Πρώτος αγωνίστηκε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (Νο 60) και αντιμετώπισε τον Γιαν Ζίμπρατ (Νο 368). Μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά στο παιχνίδι και δεν απειλήθηκε στιγμή.

Το ίδιο άνετα έφτασε στη νίκη και ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 44) με αντίπαλο τον Μίτια Χόρβατ (Νο 299). Δεν χαλάρωσε καθόλου κι έκανε καλή προπόνηση για τα μεγάλα ματς, που τον περιμένουν μέσα στην εβδομάδα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Σλοβενία 3-0:

Καλλίνικος Κρεάνγκα-Γιαν Ζίμπρατ 3-0 (11-7, 11-8, 11-5)

Παναγιώτης Γκιώνης-Μίτια Χόρβατ 3-0 (11-5, 11-1, 11-8)

Κώστας Λαγογιάννης-Λασάν Σας 3-0 (11-6, 11-7, 11-3)

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ