Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και όπεν ανεξαρτήτων προκήρυξε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

images

imagesΗ Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης μπήκε ζωηρά στη φετινή αγωνιστική περίοδο στο κομμάτι των βετεράνων αθλητών. Η νέα διοίκηση, που είχε προκύψει πριν από έναν χρόνο, ενέταξε στο καλεντάρι της Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων, δηλαδή πρώην ή νυν αθλητών, που έχουν περάσει τα 40 χρόνια ζωής, ενώ ως γνωστόν, έχει καταθέσει, εδώ και λίγο καιρό, υποψηφιότητα στην παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος για τη διοργάνωση δύο διεθνών τουρνουά βετεράνων, στην Κρήτη και στο Λουτράκι το 2022. Την Τρίτη 22/3 η ΕΦΟΕπΑ προκήρυξε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων, αλλά επιφύλαξε και μία ακόμα ενδιαφέρουσα είδηση για τους θερμούς φίλους της μικρής ρακέτας. Προκήρυξε ταυτόχρονα και «ανοικτό πρωτάθλημα ανεξαρτήτων ανδρών και γυναικών 2021-2022». Τα δύο πρωταθλήματα θα γίνουν μαζί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ήδη άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής (η προθεσμία θα λήξει στις 31 Μαρτίου). Δικαίωμα ν’ αγωνιστούν έχουν, από τη μια βετεράνοι αθλητές και αθλήτριες με ελληνική υπηκοότητα, που έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ομοσπονδίας κι από την άλλη ανεξάρτητοι αθλητές και αθλήτριες διαμένοντες νόμιμα στην Ελλάδα, οποιασδήποτε ηλικίας, που δεν είχαν ποτέ δελτίο στο άθλημα, δηλαδή δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ομοσπονδίας. Αναλυτικά:

Προκήρυξη Πανελληνίου πρωταθλήματος βετεράνων ανδρών-γυναικών 2021-2022 και ανοικτού πρωταθλήματος ανεξαρτήτων ανδρών-γυναικών 2021-2022

«Βάσει του Κανονισμού Βετεράνων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. προκηρύσσεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων και το Ανοικτό Πρωτάθλημα Ανεξαρτήτων Αθλητών.

1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Βετεράνοι : Αθλητές και αθλήτριες με ελληνική υπηκοότητα που έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της Ομοσπονδίας.

Κατηγορίες

– 40 – 49 χρονών (1973 – 1982)

– 50 – 59 χρονών (1963 – 1972)

– 60 – 69 χρονών (1953 – 1962)

– 70+ χρονών (1952 και πριν)

Ανεξάρτητοι : Αθλητές και αθλήτριες διαμένοντες νόμιμα στην Ελλάδα, οποιασδήποτε ηλικίας που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της Ομοσπονδίας.

Κατηγορίες

– Έως 30 χρονών (1992 και μετά)

– 31 – 39 χρονών (1983 – 1972)

– 40 – 49 χρονών (1973 – 1982)

– 50 – 59 χρονών (1963 – 1972)

– 60 – 69 χρονών (1953 – 1962)

– 70+ χρονών (1952 και πριν)

2. ΧΡΟΝΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 έως Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 στο online σύστημα δηλώσεων στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. http://www.ttscore.io/customer/24. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται με ευθύνη του κάθε αθλητή – αθλήτριας. Στην κατηγορία «Βετεράνων» για την δήλωση συμμετοχής χρειάζεται η συμπλήρωση του αριθμού μητρώου Ε.Φ.Ο.Επ.Α. όπως είναι καταγεγραμμένο στο δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

3. ΚΛΗΡΩΣΗ: Τρίτη 5 Απριλίου 2022 και ώρα 16.00 στα γραφεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

4. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: Απλό Ατομικό

5. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σαββάτο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου 2022

6. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας – Πειραιάς

7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Απλό Ατομικό Βετεράνων

Α΄ φάση: Σε ομίλους των 4ων και κατ’ εξαίρεση των 3ων

Σε κάθε όμιλο τοποθετούνται δύο φαβορί με βάση τον Πίνακα Αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Εάν οι αξιολογημένοι συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες είναι λιγότεροι από τον αριθμό των φαβορί, τοποθετούνται τα φαβορί και οι υπόλοιποι με κλήρωση σύμφωνα με το άρθρο 7.7. του Κ.Ε.Δ. Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Στην κλήρωση των ομίλων ισχύει το κριτήριο του ιδίου σωματείου προέλευσης των αθλητών – αθλητριών μόνο στους αθλητές – αθλήτριες που έχουν ανανεώσει το Δελτίο Αθλητού για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Β΄ φάση: Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου σε ταμπλό με σύστημα απλό knock out σύμφωνα με το άρθρο 7.7. του Κ.Ε.Δ..

Οι 3οι και 4οι κάθε ομίλου συμμετέχουν σε αγώνες παρηγοριάς σε ταμπλό με σύστημα απλό knock out χωρίς τοποθέτηση φαβορί, σύμφωνα με το άρθρο 7.7. του Κ.Ε.Δ..

Στην κλήρωση του ταμπλό Knock out ισχύει το κριτήριο του ιδίου σωματείου προέλευσης των αθλητών-αθλητριών μόνο στους αθλητές – αθλήτριες, που έχουν ανανεώσει το Δελτίο Αθλητού για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Στην Α και Β φάση νικητής είναι ο καλύτερος των πέντε σετ (best of five).

Απλό Ατομικό Ανεξαρτήτων

Α΄ φάση: Σε ομίλους των 4ων και κατ’ εξαίρεση των 3ων.

Η οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήματος μπορεί να χρησιμοποιήσει κριτήρια για την αξιολόγηση φαβορί τα οποία και θα τοποθετηθούν σύμφωνα με το άρθρο 7.7.του Κ.Ε.Δ..

Β΄ φάση: Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου σε ταμπλό με σύστημα απλό knock out σύμφωνα με το άρθρο 7.7. του Κ.Ε.Δ.

Οι 3οι και 4οι κάθε ομίλου συμμετέχουν σε αγώνες παρηγοριάς σε ταμπλό με σύστημα απλό knock out χωρίς τοποθέτηση φαβορί, σύμφωνα με το άρθρο 7.7. του Κ.Ε.Δ.

Στην Α και Β φάση νικητής ο καλύτερος στα πέντε σετ (best of five).

Για τις κληρώσεις των ομίλων και του knock out ισχύει το άρθρο 7.7. του Κ.Ε.Δ. εκτός του κριτηρίου του ίδιου σωματείου προέλευσης των αθλητών – αθλητριών.

8. ΕΠΑΘΛΑ :

Στους Πρωταθλητές όλων των κατηγοριών Κύπελλο. Διπλώματα και μετάλλια στους αθλητές – αθλήτριες 1ης, 2ης και 3ης θέσης.

9. ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ :

9.1. Οι αθλητές – αθλήτριες πρέπει να επιδεικνύουν στον διαιτητή του αγώνα έγγραφο απόδειξης ταυτοπροσωπίας (Α.Τ., Δίπλωμα Αυτοκινήτου, Διαβατήριο), κάρτα υγείας αθλητή και ό,τι ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά covid. Αθλητές – αθλήτριες ξένης υπηκοότητας πρέπει να αποδεικνύουν με σχετικά έγγραφα την νόμιμη διαμονή τους στην Ελλάδα.

9.2. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που δεν έχουν κάρτα υγείας μπορούν να προμηθευτούν το σχετικό έντυπο στο site της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. https://bit.ly/3MlVkRs.

9.3. Οι αγώνες των βετεράνων θα υπολογισθούν στους Πίνακες Αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με συντελεστή νίκης 1 και ήττας 0,5.

9.4. Τα αποτελέσματα των αγώνων των ανεξαρτήτων αθλητών ανά κατηγορία θα χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό των φαβορί σε επόμενες ανάλογες διοργανώσεις Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

9.5. Για να σχηματισθεί κατηγορία όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 1 του παρόντος θα πρέπει να υπάρξει συμμετοχή τουλάχιστον πέντε αθλητών – αθλητριών. Στην περίπτωση που η κατηγορία απαρτίζεται από 5 αθλητές ή 5 αθλήτριες σχηματίζεται ένας όμιλος των 5 (ένας προς όλους) για την ανάδειξη πρωταθλητή της κατηγορίας.

9.6. Στις περιπτώσεις που δεν σχηματίζεται κατηγορία βετεράνων ή ανεξαρτήτων όπως περιγράφεται στο άρθρο 9.5., οι αθλητές – αθλήτριες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην αμέσως προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία.

9.7. Κατηγορίες με αριθμό μικρότερο των πέντε συμμετοχών μπορούν να συγχωνευθούν ή να δημιουργηθεί μία ενιαία κατηγορία με δικαίωμα επιλογής συμμετοχής σε αυτήν των αθλητών – αθλητριών που προέρχονται από τις κατηγορίες που συγχωνεύθηκαν.

9.8. Εάν οι αθλητές – αθλήτριες μετά την λήξη δηλώσεων συμμετοχής δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε άλλη κατηγορία εφόσον αυτή που δηλώσαν δεν συγκεντρώνει τον αριθμό των πέντε συμμετοχών, τους επιστρέφεται το παράβολο.

9.9. Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής μετά την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 τα παράβολα συμμετοχής δεν επιστρέφονται εκτός της περίπτωσης νόσησης covid19 που θα επιβεβαιώνεται με βεβαίωση του ΕΟΔΥ ή αναγκαστικής καραντίνας εξαιτίας στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα συγγενούς 1ου βαθμού.

10.Παράβολο Συμμετοχής

20 € στους συμμετέχοντες που έχουν θεωρημένο δελτίο για την περίοδο 2021-22.

25 € στους συμμετέχοντες χωρίς θεωρημένο δελτίο.

Κατάθεση παραβόλων στον τραπεζικό λογαριασμό Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έως Πέμπτη 30 Μαρτίου 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΒΑΝ: G R 0 7 0 1 1 0 0 8 0 0 0 0 0 0 0 8 0 4 8 0 5 6 3 1 4 ,

Το παραστατικό κατάθεσης πρέπει να αποσταλεί με email που θα αναφέρει το όνομα για το οποίο κατατέθηκε το παράβολο στην διεύθυνση temaked@httf.gr έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2022 για να συμπεριληφθεί ο αθλητής – αθλήτρια στην κλήρωση. Για να γίνει αποδεκτή η δήλωση συμμετοχής πρέπει να έχει κατατεθεί παράβολο.

11. Covid 19. Ισχύουν τα γενικά και ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς και οι ανακοινώσεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/component/content/article/278- covid/2981-covid19-sports».

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ