Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι αθλητές/τριες, που προχώρησαν στα προημιτελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών

Papa-Bloti telikos

Papa-Bloti telikosΧωρίς τη μεγάλη έκπληξη, αλλά με δεδομένα, που προϊδεάζουν τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για συναρπαστική συνέχεια, κύλησε σήμερα, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών. Η κορυφαία διοργάνωση, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του παλιού παράγοντα του Α.Σ. Πέρα Αθηνών και της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δάμωνα Δαμιανίδη, έφτασε και στα τέσσερα αγωνίσματα μέχρι τα προημιτελικά. Τα πρώτα φαβορί προχωρούν και παράλληλα το γεγονός ότι από τα δηλωθέντα πρωτοκλασάτα ονόματα έλειψαν τελικά μόνο δύο ενθαρρύνει τους φιλάθλους για θέαμα και αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Στο απλό ανδρών είχαν δικαίωμα συμμετοχής 49 αθλητές και παρουσιάστηκαν 38. Στο απλό γυναικών ήταν ν’ αγωνιστούν 36 αθλήτριες κι εμφανίστηκαν 29. Στις γνωστές από καιρό σοβαρές απουσίες προστέθηκαν σήμερα οι διεθνείς των μεγάλων κατηγοριών Τάσος Ρηνιώτης, Αγγελίνα Παπαδάκη, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών Σπύρος Κιούφης και ο πρωταθλητής Ελλάδας των τριών προηγούμενων σεζόν στο απλό παίδων  Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Ο τελευταίος ταλαιπωρείται από λοιμώδη μονοπυρήνωση και μπορεί ν’ απουσιάσει καιρό από την ενεργό δράση. Πολύ ευχάριστη εξέλιξη η επανεμφάνιση του Γιάννη Βλοτινού στο απλό! Ο πολυνίκης του θεσμού είχε μετάσχει τελευταία φορά στο αγώνισμα το 2009, όταν και αναδείχτηκε πανελληνιονίκης για 14η φορά! Η παρουσία του αυξάνει το ενδιαφέρον κι από το…πρωί της Κυριακής μάλιστα, με τον σπουδαίο αγώνα κόντρα στον 20άχρονο διεθνή Γιώργο Κωνσταντινόπουλο. Σήμερα ο Βλοτινός κινδύνεψε από τον Παναγιώτη Κούνουπα του Ποσειδώνα Λουτρακίου μέχρι να τον ξεπεράσει με 3-1.

Οι εκπλήξεις έλειψαν, όπως προαναφέραμε, όμως υπήρχαν ορισμένα αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Στο απλό ανδρών, που αρχικά περιλάμβανε γκρουπ, ο «αμυντικός» Χρήστος Τσαρσιταλίδης του Άρη Βούλας απέκλεισε στους «32» με 3-0 σετ τον πρώην νικητή του ΤΟΠ 8 Νέων ανδρών Γιώργο Παντερή (Α.Ο. Ηράκλειο 2001). Ο Γιάννης Γεωργαντάς για να μπει στην 8άδα κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Γιώργο Νταλιάνη. Στο απλό γυναικών η νεαρή Ελένη Γεωργιάδου είναι η μόνη αθλήτρια της εθνικής γυναικών, που έμεινε εκτός προημιτελικών, φυσιολογικά όμως, αφού «έπεσε» πάνω στην κάτοχο του τίτλου Φιλαρέτη Εξάρχου (ήττα με 3-1).

Το αγώνισμα του διπλού άρχισε από τον γύρο των «16». Στους άνδρες οι μικροί Γιάννης Σγουρόπουλος/Στράτος Δαμιανής (πρωταθλητές Ελλάδας παμπαίδων το 2012 και το 2011 αντίστοιχα) απέκλεισαν με 3-2 σετ τους Δημήτρη Γκουτζίδη/Γιάννη Γεωργαντά από τη Φιλία Ορεστιάδας. Ο πρώτος έφτασε και μέχρι τη 16άδα του απλού. Στον 1ο γύρο του διπλού γυναικών αναμετρήθηκαν συμπαίκτριες, καθώς οι Δέσποινα Δάνδουλα/Κωνσταντίνα Παρίδη έκαμψαν με 3-2 σετ τις Διάνα Ζέρδιλα/Θάλεια Κορδούτη. Μάνα και κόρη οι δύο τελευταίες αγωνίζονται φέτος στον Φοίνικα Πειραιά, ενώ από το δίδυμο που νίκησε, η Παρίδη παίζει στον Φοίνικα και η Δάνδουλα ναι μεν ανήκει στον Ολυμπιακό, αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Φοίνικα. Το αυριανό πρόγραμμα αρχίζει στις 10.00 με τα προημιτελικά του διπλού σε άνδρες και γυναίκες. Οι ημιτελικοί υπολογίζεται να γίνουν στις 11.15 των διπλών και στις 11.45 του απλού και οι τελικοί στις 12.30 και στις 13.00 αντίστοιχα. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αγώνων θ’ αναρτηθούν τις προσεχείς ημέρες στο σάιτ της ομοσπονδίας www.httf.gr.

Πριν δούμε όλα τα ζευγάρια των αυριανών προημιτελικών σημειώνουμε ότι δεν αναφέρεται ομάδα για τη Μαρία Χριστοφοράκη επειδή φέτος δεν ανήκει σε ελληνικό σωματείο και αγωνίζεται σε δύο κλαμπ του εξωτερικού:

Στο απλό ανδρών:

Κώστας Παπαγεωργίου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Α.Ο. Πεύκης)

Κώστας Λαγογιάννης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Γιώργος Κανάσης (Α.Ο. Αμφιθέας)

Λευτέρης Μάκρας (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Γιάννης Γεωργαντάς (Φιλία Ορεστιάδας)

Γιάννης Βλοτινός (Γ.Α.Σ. Λέσβου)-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Α.Ο. Αμφιθέας)

Στο απλό γυναικών:

Λάουρα Νικουλάε (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Αλίκη Κιούφη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

Γεωργία Ζαβιτσάνου (Φοίνικες Πάτρας)-Φιλαρέτη Εξάρχου (Ολυμπιακός)

Μαρία Χριστοφοράκη (-)-Όλγα Γεωργοπούλου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Χριστίνα Φίλη (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

Στο διπλό ανδρών:

Κώστας Παπαγεωργίου/Κώστας Λαγογιάννης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Γιώργος Παντερής/Αλέκος Μητρόπουλος (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

Γιάννης Σγουρόπουλος/Στράτος Δαμιανής (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)-Γιώργος Κανάσης/Γιώργος Νταλιάνης (Α.Ο. Αμφιθέας)

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωντσαντινόπουλος (Α.Ο. Αμφιθέας/Α.Ο. Πεύκης)-Νίκος Αντωνιάδης/Ανδρέας Τσόπελας (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

Αναστάσιος Σενσεβέν/Γιώργος Σοφίλας (Παναθηναϊκός/Ο.Α. Χανίων)-Γιάννης Βλοτινός/Λευτέρης Μάκρας (Γ.Α.Σ. Λέσβου/Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

Στο διπλό γυναικών:

Λάουρα Νικουλέ/Χριστίνα Φίλη (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)/Φιλία Εμίρη/Νίκη Μπρισκόλα (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

Δέσποινα Δάνδουλα/Κωνσταντίνα Παρίδη (Ολυμπιακός/Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά)-Ελένη Γεωργιάδου/Αλίκη Κιούφη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

Όλγα Γεωργοπούλου/Γεωργία Ζαβιτσάνου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών/Φοίνικες Πάτρας)-Κατερίνα Τόλιου/Μαρία Αρτσέτου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

Βάνια Ζάνεβα/Ανίτα Χατσατριάν (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης/Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς)-Φιλαρέτη Εξάρχου/Μαρία Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός/-)

                                                

Φωτό: Φάση από τον τελικό του απλού ανδρών το 2009 στον Ταύρο μεταξύ του Γιάννη Βλοτινού (με το κόκκινο μπλουζάκι) και του Κώστα Παπαγεωργίου. Δεύτερο και πρώτο φαβορί αντίστοιχα, οι δύο αθλητές φέτος στο αγώνισμα, αλλά αρκετοί άλλοι θα προσπαθήσουν αύριο να μπουν ανάμεσά τους…   

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ