Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δυνατές πρόβες για τους διεθνείς πριν από τα καθοριστικά ματς των εθνικών μας ομάδων στα E.C.Q.

Xristoforaki me_Lithouania

Xristoforaki me_LithouaniaΑντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τους τελευταίους και καθοριστικούς αγώνες των εθνικών μας ομάδων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (European Championships Qualifications) στις 12 Μαρτίου. Οι άνδρες θα υποδεχτούν στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας την Ουγγαρία και θέλουν μόνο νίκη για να παραμείνουν στην 1η κατηγορία της Ευρώπης (Championship Division), ενώ οι γυναίκες θ’ αντιμετωπίσουν στην Πάρμα την Ιταλία με στόχο επίσης τη νίκη και τη διατήρηση στη 2η κατηγορία (Challenge Division)! Οι διεθνείς μας συνεχίζουν χωρίς απρόοπτα την προετοιμασία τους και το καλό είναι ότι μέσα στην εβδομάδα δίνουν όλοι σχεδόν δυνατά τελικά τεστ παίζοντας με τις ξένες ομάδες τους.  

Αύριο το βράδυ διεξάγεται στη Γαλλία η 12η αγωνιστική στα πρωταθλήματα των δύο κορυφαίων κατηγοριών. Στην Α΄κατηγορία ο Καλλίνικος Κρεάνγκα θα ενισχύσει την Ενεμπόν και ο Παναγιώτης Γκιώνης την Ανζέ στα δύσκολα παιχνίδια με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν και την Ιστρ αντίστοιχα.

Στη Β΄κατηγορία των ανδρών ο Κώστας Λαγογιάννης και ο Τάσος Ρηνιώτης έχουν κρίσιμους αγώνες με τις ομάδες τους στην προσπάθεια για παραμονή. Η Αμικάλ του πρώτου αντιμετωπίζει τη Μπρουίγ και η Μετς του δεύτερου τη Βιλνέβ. Ο Ρηνιώτης θα έχει αγωνιστική δράση και το Σαββατοκύριακο με τον Ολυμπιακό για την Α2 εθνική κατηγορία. Μόνο ο Κώστας Παπαγεωργίου έμεινε στην Αθήνα επειδή είναι γνωστή η συμφωνία του να μη μετέχει σε όλους τους αγώνες. Η ομάδα του, η Φοντενέι, που επίσης θέλει να μείνει στην κατηγορία, αναμετριέται με τη Ρουέν. Για τον Παπαγεωργίου δεν προβλέπεται τελική πρόβα εν όψει Ουγγαρίας ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, τουλάχιστον όμως είχε χτες και προχτές την ευκαιρία για γερές αναμετρήσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου θριάμβευσε με δυο χρυσά μετάλλια.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θ’ αγωνιστεί στη Γερμανία την προσεχή Παρασκευή. Η ομάδα του η Κολωνία θα δώσει ντέρμπι με τη Τζούλιχ για τη 13η αγωνιστική στον βόρειο όμιλο της Μπουντεσλίγκα 2.

Στις γυναίκες η Μαρία Χριστοφοράκη μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα έχει μπροστά της αυτή την εβδομάδα δυνατά παιχνίδια σε δύο ξένα πρωταθλήματα. Αύριο αρχικά, στη Β΄κατηγορία της Γαλλίας, παίζει με την Ελανκούρ κόντρα στη Μποσάμ. Το προσεχές Σάββατο θα έχει δραστηριότητα με τη Στόρφορς στη Σουηδία στα τελευταία ματς της δεύτερης φάσης, που θα κρίνουν αν η ομάδα θα πάει στα πλέι οφ. Τη Στόρφορς θα ενισχύσει και η Φιλαρέτη Εξάρχου, που επίσης είχε τις τελευταίες ημέρες τη δυνατότητα και για ορισμένα γερά ματς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η Αγγελίνα Παπαδάκη έλειψε από την κορυφαία εσωτερική διοργάνωση επειδή είχε αγωνιστική υποχρέωση με τη Νορμπέλο. Για την 9η και προτελευταία αγωνιστική στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 ιταλικής κατηγορίας η ομάδα της Σαρδηνίας παραχώρησε στην έδρα της ισοπαλία 3-3 στη Καρτοματζιόρε. Η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών έκανε πολύ καλή εμφάνιση και πέτυχε δύο νίκες. Αρχικά κατέβαλλε τη Σλοβάκα Όλγα Τζελίνσκα με 3-0 κι αργότερα την Ιταλίδα Τζούλια Καβάλι με 3-1 σετ. Η Νορμπέλο βρίσκεται τώρα στη 2η θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο Σαντονατέζε.

Η μόνη βασική αθλήτρια της εθνικής ομάδας, που περιμένοντας τον μεγάλο αγώνα με την Ιταλία, δεν θα κάνει πρόβα τζενεράλε αυτές τις ημέρες, είναι η Κατερίνα Τόλιου, ωστόσο κι εκείνη είχε την ευκαιρία να τεστάρει την αγωνιστική της κατάσταση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.

 

* Στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Μαρτίου βρίσκεται η εθνική μας ομάδα των ανδρών. Ισοβαθμεί με τη Λευκορωσία, ενώ τον Φεβρουάριο ήταν στη 14η θέση μαζί με τη Βόρεια Κορέα. Στις γυναίκες η Ελλάδα είναι στο νούμερο 42 από το 43 του Φεβρουαρίου.

 

Φωτό: Η Μαρία Χριστοφοράκη σε προσπάθειά της κόντρα στη Λίνα Μισικονίτε από τον τελευταίο αγώνα της Ελλάδας με αντίπαλο τη Λιθουανία στο Σ.Ε.Φ. (φωτό Πέτρος Βήττας)

 

                                    

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ