Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Πάνοπλη» η Ουγγαρία στην Αθήνα για τον αγώνα με την εθνική μας ομάδα ανδρών

Pattantyus

PattantyusΜε όλα της τα «όπλα», αθλητές που έχει χρησιμοποιήσει στην έως τώρα πορεία της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013, θα έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα η Ουγγαρία για τον καθοριστικό αγώνα με την Ελλάδα. Η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της χώρας ενημέρωσε την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ότι την αποστολή θα συγκροτήσουν οι αθλητές Άνταμ Πατάντιους (φωτό), Γιάνος Γιάκαμπ, Ντάνιελ Ζβικλ, Ντάνιελ Κοσίμπα και ο προπονητής Χάρτζι Ζολτ. Η σπουδαία αναμέτρηση θα κρίνει την παραμονή και για τις δύο ομάδες. Θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, στις 7μ.μ., στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και είναι για την 5η και τελευταία αγωνιστική στο γκρουπ Β της 1ης κατηγορίας (Championship Division). Θυμίζουμε ότι για την ίδια ημέρα είναι στο πρόγραμμα το επίσης καθοριστικό, για την υπόθεση «σωτηρία», παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας των γυναικών με την Ιταλία για τη 2η κατηγορία (Challenge Division) των European Championships Qualifications. Ο αγώνας θα γίνει στην Πάρμα κι έχει ώρα έναρξης 7.30μ.μ. Ελλάδας (6.30μ.μ τοπική).

Οι άλλοτε παγκόσμιοι πρωταθλητές Ούγγροι είναι ακριβώς στην ίδια μοίρα με το συγκρότημα του Κώστα Βατσακλή. Οι δύο ομάδες περιορίζονται στην τελευταία θέση του γκρουπ με 5 βαθμούς (1 νίκη και 3 ήττες) κι έχουν από 7 επί μέρους ματς υπέρ και 10 κατά! Όποιος νικήσει στις 12 Μαρτίου αποφεύγει την καταδικαστική 6η θέση και θα μετάσχει στην κορυφαία κατηγορία και στο προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι διεθνείς μας είχαν ηττηθεί τελευταία φορά από την Ουγγαρία με 3-1, σε αγώνα κατάταξης στο Ευρωπαϊκό του 2011, όμως τώρα μπορεί να θεωρηθεί πρόσθετο πλεονέκτημα το γεγονός ότι θ’ αγωνιστούν εντός έδρας και θα έχουν τη θερμή συμπαράσταση του κοινού.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χάρτζι Ζολτ θα στηριχτεί στους τέσσερις από τους πέντε πρώτους Ούγγρους της παγκόσμιας κατάταξης. Στο τρέχον ranking list ο Άνταμ Πατάντιους βρίσκεται στο νούμερο 88, ο Ντάνιελ Ζβικλ στο 117, ο Γιάνος Γιάκαμπ στο 163 και ο Ντάνιελ Κοσίμπα στο 166. Ο αμυντικού στυλ Πατάντιους, που την Κυριακή αναδείχτηκε πρωταθλητής Ουγγαρίας στο απλό ανδρών, έχει πάρει μέρος και στα τέσσερα παιχνίδια του γκρουπ. Ο Κοσίμπα έχει αγωνιστεί στα τρία, ενώ η τριάδα των Πατάντιους, Γιάκαμπ και Ζβικλ χρησιμοποιήθηκε στο εντός έδρας χαμένο ματς με τη Λευκορωσία (3-1) την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική, στις 29 Ιανουαρίου. Σ’ εκείνο το παιχνίδι ο Γιάκαμπ έκανε την πρώτη του παρουσία στη διοργάνωση. Εκτός πλάνων μένει αυτή τη φορά ο Κρίστιαν Νάγκι, που έχει δύο συμμετοχές, ενώ σταθερά εκτός ομάδας είναι εδώ και πολύ καιρό ο 3ος Ούγγρος της διεθνούς κατάταξης, ο Άνταμ Λίντνερ (Νο 133).

* Η φωτογραφία του Άνταμ Πατάντιους είναι από το photo gallery της I.T.T.F.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ