Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γκιώνης: «Είναι απωθημένο να πάρουμε μετάλλιο στο ομαδικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος»!

P3121315

P3121315Χαμόγελα αισιοδοξίας για τη συνέχεια σκόρπισαν οι χτεσινοβραδινές καθοριστικές νίκες των εθνικών μας ομάδων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Βεβαίως, δεν γίνεται να περιορίσουν την ανησυχία για το μέλλον της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης μέσα στην πολύ αρνητική συγκυρία της εποχής, όμως τέτοια ευχάριστα νέα, όπως η παραμονή και των δύο εθνικών συγκροτημάτων στις κατηγορίες τους είναι ενθάρρυνση, είναι λόγος για να κρατάει το άθλημα το κεφάλι ψηλά! Ύστερα από σκληρή προσπάθεια έξι μηνών λοιπόν, και πέντε αγώνες σε δύσκολα γκρουπ, οι άνδρες διατηρήθηκαν στην 1η κατηγορία της Ευρώπης (Championship Division) με την εντός έδρας νίκη επί της Ουγγαρίας (3-1) και οι γυναίκες στη 2η (Challenge Division) με την εκτός έδρας επικράτηση απέναντι στην Ιταλία (3-1). Οι διεθνείς απολαμβάνουν την στιγμή και βλέπουν με καλύτερη διάθεση τους επόμενους στόχους, χωρίς φυσικά να παραβλέπουν τα εμπόδια, που μπαίνουν στο έργο τους από τα οικονομικά προβλήματα. Οι φιλοδοξίες δεν σταματούν και είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Παναγιώτη Γκιώνη ότι ελπίζει φέτος να έρθει ένα μετάλλιο στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Γενικά, η Ελλάδα έχει να επιδείξει πολλά μετάλλια όλων των αποχρώσεων από τα ατομικά αγωνίσματα της κορυφαίας διοργάνωσης της ηπείρου (ένα με τον Τσιόκα κι όλα τα υπόλοιπα με τον Κρεάνγκα), όμως χρόνια τώρα κυνηγά χωρίς επιτυχία κι ένα στο ομαδικό. Ο Γκιώνης, που πρωταγωνίστησε και το βράδυ της Τρίτης με δύο νίκες, ομολογεί ότι αυτό αποτελεί μεγάλο καημό. «Ναι, είναι κάτι σαν απωθημένο! Θέλουμε πολύ ένα μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχουμε φτάσει πολύ κοντά το 2007, θέσαμε τέτοιες προϋποθέσεις το 2011, δείξαμε ικανοί κι άλλες φορές, όμως στεκόμασταν και άτυχοι, όπως πριν από δύο χρόνια όταν στην κλήρωση της 8άδας πέσαμε με την πρωταθλήτρια Γερμανία. Νομίζω ότι με τη συνολική πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια δείξαμε ότι αξίζαμε να πάρουμε ένα μετάλλιο. Ποτέ δεν είναι αργά όμως, θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε στην προσεχή διοργάνωση στο Σβέσατ». Επίσης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Οκτωβρίου ο Καλλίνικος Κρεάνγκα υπογράμμισε ότι «εφόσον παίζουμε ξανά στην κορυφαία κατηγορία οι προσδοκίες είναι υψηλές και θα πάμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό».

papa02Αναφορικά με τον αγώνα κόντρα στην Ουγγαρία ο Γκιώνης παραδέχτηκε ότι η δική του νίκη-ανατροπή στην αρχή «ήταν καθοριστική γιατί τόνωσε το ηθικό μας και την ίδια ώρα πρόσθεσε πίεση στους αντιπάλους». Ο συνήθως ψύχραιμος στις αντιδράσεις του από τον πάγκο Κρεάγνκα έβγαλε πολύ πάθος χτες και στο τέλος του ματς βρήκε και την ευκαιρία ν’ αστειευτεί για τον τρόπο με τον οποίο έχασε ο Παπαγεωργίου. «Ήταν ένα ματς πολύ δύσκολο από ψυχολογικής πλευράς διότι ήταν το τελευταίο κι έκρινε το θέμα της παραμονής και για τις δύο ομάδες, όμως η νίκη του Παναγιώτη μάς έλυσε τα χέρια. Εγώ μπήκα πολύ δυνατά στο επόμενο παιχνίδι, έκανα το 2-0 και θα τελειώναμε στα τρία ματς αν δεν γινόταν το…ατύχημα με τον Κώστα». Λίγο πιο δίπλα ο Κώστας Παπαγεωργίου (φωτό) ήξερε ότι έχασε «δικό» του ματς απέναντι στον Πατάντιους, με τον οποίο προηγήθηκε εύκολα 2-0 σετ, αλλά αφού η ομάδα πέτυχε τον στόχο της μπορούσε να χαμογελά: «Θα ένιωθα τεράστιο βάρος αν είχαμε χάσει. Ευτυχώς νικήσαμε και μπορώ να το ξεχάσω εύκολα», σχολίασε. Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των προκριματικών να συμπληρώσουμε ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής χρησιμοποίησε συνολικά πέντε αθλητές. Ο Κώστας Λαγογιάννης με δύο συμμετοχές και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με μία ήταν οι άλλοι δύο.

Το γκρουπ Β της Championship Division τελείωσε με τη Ρωσία να νικά 3-0 την Κροατία και να παίρνει την πρωτιά και τη Λευκορωσία να επιβάλλεται 3-0 της Αυστρίας στο Μινσκ με πλήρη ομάδα. Στο γκρουπ Α η Πορτογαλία έχασε 3-1 στη Σουηδία, όμως είχε εξασφαλισμένη την 1η θέση και γι’ αυτό άλλωστε ταξίδεψε με νεαρή ομάδα. Η Γαλλία νίκησε 3-1 τη Γερμανία εκτός έδρας, ενώ η Ισπανία κατέβαλλε 3-0 τη Σερβία και την έστειλε στην παρακάτω κατηγορία. Από τη Challenge Division ανέβηκαν στη Championship του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Τσεχία και η Πολωνία. Με το απόλυτο των επιτυχιών σε πέντε αγώνες κατέκτησαν χωρίς μεγάλη πίεση την 1η θέση στα γκρουπ Α και Β αντίστοιχα της 2ης κατηγορίας.

P1291143Στην Ιταλία ξημέρωσε μία πολύ όμορφη ημέρα για τον Γιώργο Καρύτσα και τις αθλήτριές του. Με την καλύτερη διάθεση μάλιστα, βρήκαν και την ευκαιρία για βόλτα και χαλάρωση, αφού αναχώρησαν το απόγευμα από την Πάρμα (με πτήσεις πρώτα από την Μπολόνια και μετά από τη Ρώμη αναμένονται στην Αθήνα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης). Δεν είναι μόνο ότι έδειξαν δυνατό χαρακτήρα στο φινάλε κι έμειναν στην κατηγορία με δύσκολη εκτός έδρας νίκη. Είναι ότι είχαν συνολικά καλή απόδοση, στάθηκαν όλες στο ύψος της περίστασης και επικράτησαν με το καλύτερο σκορ, που θα μπορούσαν να φέρουν! Κεντρικό πρόσωπο η νεαρή Κατερίνα Τόλιου, η οποία πέτυχε δύο νίκες και ειδικά αυτή κόντρα σ’ ένα από τα ισχυρά ονόματα του ευρωπαϊκού πινγκ πονγκ, τη Στεφάνοβα, προκάλεσε αίσθηση. Η 18άχρονη πρωταθλήτρια σημείωσε συνολικά τέσσερις νίκες στη διοργάνωση, ενώ η πέμπτη της εθνικής ήρθε από τη Μαρία Χριστοφοράκη (φωτό) στο καλύτερο σημείο, δηλαδή την αναμέτρηση με την Ιταλία. Στην τριάδα χτες ήταν και η Αγγελίνα Παπαδάκη, ενώ δύο συμμετοχές στα γκρουπ είχε και η Φιλαρέτη Εξάρχου. Μία σύντομη δήλωση για την πορεία της ομάδας και τη δύσκολη συνέχεια έκανε από την Ιταλία η Χριστοφοράκη. «Είναι πολύ σημαντικό που πετύχαμε τον στόχο μας. Θα μπορούσαμε με κάποιες ομάδες να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα γιατί φάνηκε ότι ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί, όμως τέλος καλό όλα καλά. Στην Ιταλία παρουσιαστήκαμε έτοιμες από κάθε άποψη και φτάσαμε στη νίκη. Η παραμονή στη δεύτερη κατηγορία μάς δίνει κίνητρο για περισσότερη δουλειά. Σε αυτή θ’ αγωνιστούμε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κι αν καταφέρουμε να πάμε -το λέω λόγω της γνωστής κατάστασης με τα οικονομικά- σίγουρα θα δώσουμε καλά παιχνίδια που βοηθούν στην εξέλιξή μας».

180 national_teamΗ Ουκρανία πήρε με το απόλυτο των επιτυχιών την πρωτιά στο γκρουπ Α και ανέβηκε πανηγυρικά στη Championship Division. Χτες βράδυ έκαμψε με 3-2 εκτός έδρας τη Λιθουανία. Επίσης, η Σουηδία πέρασε νικηφόρα από τη Σερβία (3-1). Στο γκρουπ Β τελείωσε αήττητη η Τουρκία και θα μετάσχει κι αυτή στην κορυφαία κατηγορία του προσεχούς Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Χτες νίκησε 3-1 εντός έδρας την Πορτογαλία. Το Λουξεμβούργο κατέβαλλε 3-0 τη Σλοβακία, ενώ η Εσθονία έχασε 3-0 και στη Βουλγαρία, έμεινε στην τελευταία θέση και υποβιβάστηκε μαζί με την Ιταλία. Από τη Championship Division υποβιβάστηκαν στη Challenge του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Κροατία και η Αγγλία. Αμφότερες περιορίστηκαν στην 6η και τελευταία θέση των ομίλων τους (Α και Β αντίστοιχα) χωρίς να καταφέρουν νίκη. Ακολουθούν οι βαθμολογίες στα γκρουπ των κατηγοριών, όπου μετείχε η Ελλάδα κι έτσι γίνονται όλες οι ομάδες, που θα έχουν απέναντί τους τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013.  

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ Α ΤΗΣ CHAMPIONSHIP DIVISION ΑΝΔΡΩΝ

ΟΜΑΔΑ                 ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Πορτογαλία          9                  13-6

2. Γαλλία                 9                  13-8

3. Γερμανία              8                  11-7

4. Ισπανία                7                  8-10

5. Σουηδία               7                  7-12

————————————————-

6. Σερβία                 5                  6-15

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ Β ΤΗΣ CHAMPIONSHIP DIVISION ΑΝΔΡΩΝ

ΟΜΑΔΑ              ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Ρωσία                  9                  13-7

2. Κροατία               8                  10-11

3. Λευκορωσία          8                  10-8

4. Αυστρία               7                  10-11

5. Ελλάδα                7                  10-11

————————————————-

6. Ουγγαρία             6                  8-13

 

H ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ Α ΤΗΣ CHALLENGE DIVISION ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΟΜΑΔΑ              ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Ουκρανία             10                15-5

—————————————————-

2. Σουηδία               9                 14-6

3. Σερβία                 8                 11-7

4. Λιθουανία             7                 10-10

5. Ελλάδα                6                  5-13

—————————————————–

6. Ιταλία                  5                  1-15

 

H ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ Β ΤΗΣ CHALLENGE DIVISION ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΟΜΑΔΑ                ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Τουρκία               10                15-5

—————————————————-

2. Λουξεμβούργο      9                  14-5

3. Πορτογαλία          7                  11-10

4. Σλοβακία             7                  8-11

5. Βουλγαρία            6                  5-12

—————————————————–

6. Εσθονία               5                  0-15

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ