Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ρεκόρ συμμετοχών ετοιμάζεται να προσφέρει νέες συναρπαστικές στιγμές το όπεν της Σίνδου!

Aivaliotis rever

Aivaliotis reverΤο καταξιωμένο όπεν μικρών ηλικιών της Σίνδου με την επωνυμία «Ιωάννης Κόκκινος» ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχτεί όλο τον κόσμο Markozaniτης επιτραπέζιας αντισφαίρισης! Όλο τον κόσμο κατά…κυριολεξία θα μπορούσε να πει κάποιος, αφού το φετινό πρωτάθλημα θα συγκεντρώσει πάνω από 200 αθλητές κι αθλήτριες και θα κάνει ρεκόρ συμμετοχών! Έχουν δηλώσει 205 παιδιά από σωματεία όλων σχεδόν των περιοχών, που καλλιεργούν το άθλημα κι όταν καταγράφεται τέτοια ανταπόκριση σε εποχές τόσο δύσκολες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό τότε αυτοί οι αριθμοί αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία! Το ετήσιο αναπτυξιακό τουρνουά της Βόρειας Ελλάδας διεξάγεται αύριο και μεθαύριο και το διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.-Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Δέλτα. Φιλοξενείται για 7η συνεχή χρονιά στη συγκεκριμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού αθλητή του ΜΠΣ Σίνδου Ιωάννη Κόκκινου.

Όπως πάντα οι αγώνες περιλαμβάνουν μόνο το αγώνισμα του απλού και αφορούν στις ηλικίες εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων. Είναι τέτοιο το σύστημα διεξαγωγής όμως, που φέρνει… πανδαισία πινγκ πονγκ στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Σίνδου και προσφέρει σε κάθε παιδί την ευκαιρία για μία σειρά από αγώνες. Πλούσια αγωνιστική δράση, αλλά και ευκαιρία για ιδανική ψυχαγωγία και χαλάρωση δηλαδή, μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Τη μεγαλύτερη συμμετοχή θα έχει η κατηγορία των παίδων, όπου έχουν δηλώσει 74 αθλητές. Στη λίστα των συμμετοχών είναι επίσης 37 έφηβοι, 56 παμπαίδες, 11 νεάνιδες, 13  κορασίδες και 14 παγκορασίδες. Εκτός φυσικά από τη Θεσσαλονίκη, θα έχουν αθλητές σωματεία από τα Γιάννινα, την Έδεσσα, την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Πάτρα, την Κοζάνη, τη Χαλκίδα, τη Βέροια, τις Σέρρες, τη Φλώρινα, τη Δράμα την Κομοτηνή, την Ορεστιάδα και τη Λάρισα! Παρότι υπάρχει παράβολο συμμετοχής στα 20 ευρώ η αύξηση του ενδιαφέροντος σε σχέση με το περσινό τουρνουά είναι αισθητή, καθώς τότε αγωνίστηκαν 143 αγόρια και κορίτσια. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το αξιολογημένο όπεν συγκεντρώνει πάντα και δυνατά ονόματα από τις ηλικίες αυτές, συνεπώς την ώρα που εγγυάται την καλή οργάνωση και τη φιλοξενία ικανοποιεί και στο αγωνιστικό επίπεδο. Φέτος για παράδειγμα, πρόκειται ν’ αγωνιστούν συνολικά εννέα αθλητές από τις πρώτες δέκα θέσεις των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης. Είναι οι παμπαίδες Αλέξης Κουλουριώτης, Γιώργος Πασχαλέρης, Αλκιβιάδης Σταματούρος, Κώστας Στάμου, η παγκορασίδα Ιωάννα Γερασιμάτου, οι νεάνιδες Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Χριστιάνα Κανάρη και οι κορασίδες Αλεξάνδρα Τουντακώβα και Βασιλική Τζίμου.

«Είναι τιμή και χαρά για μας που για μία ακόμη φορά φιλοξενούμε μια τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Οφείλουμε ως Δήμος να τιμήσουμε τη μνήμη του Γιάννη Κόκκινου, ενός διακεκριμένου αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που καταγόταν από τον Εχέδωρο και δυστυχώς έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Επίσης, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεσμευόμαστε ότι θα παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης τόσο για το μαζικό αθλητισμό όσο και για τον αγωνιστικό. Έχουμε χρέος απέναντι στη νεολαία μας, να τις προσφέρουμε δημιουργικές εξόδους στα μεγάλα αδιέξοδα της εποχής μας», ανέφερε στο ειδικό έντυπο των αγώνων ο δήμαρχος δήμου Δέλτα Γεώργιος Γλώσσης, ενώ ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Φέτος, την 7η χρονιά του πρωταθλήματος «Ιωάννης Κόκκινος» η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, από εξωγενείς παράγοντες, βιώνει στιγμές πρωτόγνωρα δύσκολες, αγωνιώδεις και δυσοίωνες. Το άθλημα μας όμως διαθέτει τέτοια δυναμική που πιστεύουμε ότι θα μας δώσει τη δύναμη να περάσουμε με τις λιγότερες απώλειες τις «συμπληγάδες». Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης που συνεχίζουν να υλοποιούν το πρωτάθλημα, ακατάβλητοι, με την εμπειρία των χρόνων σύμμαχο και εγγυητή για το καλό τελικό αποτέλεσμα. Τους ευχαριστούμε όλοι και ευχόμαστε να παραμείνουν κραταιοί».

Τέλος, η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας ευχαρίστησε θερμά στον χαιρετισμό της τα σωματεία για την συμμετοχή τους, το δήμο Δέλτα και τους χορηγούς για την υποστήριξη της προσπάθειάς της να διοργανώσουμε να μεγαλώνει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Στην πρώτη φάση το Πανελλήνιο πρωτάθλημα «Ιωάννης Κόκκινος» προβλέπει σύστημα με γκρουπ και στη δεύτερη νοκ άουτ ματς με διαβάθμιση. Στα κεντρικά ταμπλό θα συνεχίσουν οι δύο πρώτοι από κάθε γκρουπ, ενώ όσοι τερματίσουν πιο πίσω θα πάνε σε αγώνες «παρηγοριάς», που επίσης προβλέπεται να είναι με διαβάθμιση. Η κλήρωση των ομίλων θα λάβει χώρα απόψε στο ξενοδοχείο Σήλια και με κριτήριο τους παρόντες αθλητές κατά δήλωση των προπονητών τους ή των συνοδών τους. Οι αγώνες θ’ αρχίσουν στις 9 το πρωί του Σαββάτου με τα γκρουπ των παίδων και των εφήβων. Στις 11.40 το πρόγραμμα θα διακοπεί για λίγο προκειμένου να γίνει η καθιερωμένη τελετή έναρξης και θα επαναρχίσει στις 12.00. Στα τελευταία ωράρια της ημέρας, από τις 18.00 έως τις 20.00 θα έχει φτάσει έως τη β΄φάση των παγκορασίδων, των κορασίδων και των νεανίδων και τη διαβάθμιση για τους ηττημένους των γκρουπ. Την Κυριακή το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει ξανά στις 9.00 με τον γύρο των «32» στο απλό παμπαίδων και υπολογίζεται να τελειώσει γύρω στις 16.00. Την οργανωτική επιτροπή αποτελούν η Αναστασία Κοκκίνου (πρόεδρος), ο Σωκράτης Παπασάβογλου (διευθυντής αγώνων), η Μαρία Τσίπου (γραμματέας), ο Θανάσης Στάθης και ο Νίκος Οικονόμου.

Δεκαέξι χορηγοί στηρίζουν φέτος το όπεν της Σίνδου και είναι οι ακόλουθοι:

Σήλια Hotel

Αλέξανδρος Hotel

Κορνήλιος Hotel

Πέρινθος Hotel

Στέλλα Family Hotel 

Τσέτης Ελαστικά Αυτοκινήτων

Γιώργος Ψαροταβέρνα

Βασιάδης ψύξη θέρμανση

Yammis Café

Αρτολιχουδιές

Μπαλίτας Σούπερ Μάρκετ

Βιβλιοπωλείο Ντοκούτση

Πτηνοπαραγωγός Πετράκη Ρένα

Γουλάς Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις 

Κατσαντώνης είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Back Office Εκτυπώσεις  

 

Φωτό Βασίλη Καραουλάνη: Το παρόν και το μέλλον του αθλήματος θα προσφέρει και φέτος όμορφες στιγμές στο όπεν της Σίνδου. Διακρίνονται σε προσπάθειές τους στο περσινό πρωτάθλημα ο Γιάννης Αϊβαλιώτης και η Μαρία Μαρκοζάνη, που θα είναι και φέτος στους συμμετέχοντες

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ