Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο πλασαρίσματα στις θέσεις 5-8 του ομαδικού για την ελληνική πλευρά στο Μαλάσκι

2013-03-16 18.38.23

2013-03-16 18.38.23Το καλό πλασάρισμα δύο ομάδων ήταν ο πρώτος απολογισμός της ελληνικής παρουσίας στο όπεν μικρών ηλικιών της Σλοβακίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μαλάσκι. Το κατάφεραν οι αθλήτριες Έλλη Φίσερ, Φοίβη Πεχλιβανίδη στην κατηγορία mini cadet και ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης με Πορτογάλο συμπαίκτη στην κατηγορία mini mini cadet. Αφού πήραν την 1η θέση στους ομίλους τους έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά.

Στο ομαδικό κοριτσιών έως 13 ετών οι 12χρονες αθλήτριες του Άρη Βούλας μετείχαν αρχικά στο γκρουπ Β των προκριματικών. Κατέβαλλαν  3-0 τη Λετονία 1 (από μία νίκη Φίσερ και Πεχλιβανίδη στο απλό και άλλη μία μαζί στο διπλό), 3-1 τη μικτή σλοβακική ομάδα  Μαλάσκι/Λούσενετς (δύο νίκες η Φίσερ και μία στο διπλό  με την Πεχλιβανίδη) και πέρασαν ως νικήτριες του γκρουπ στο ταμπλό των «16». Γι’ αυτόν τον λόγο προχώρησαν χωρίς αγώνα στα προημιτελικά κι εκεί αποκλείστηκαν από τη μικτή ομάδα Νίτρα/ομοσπονδίας Τσεχίας με 3-0.

Στην πιο μικρή ηλικιακή κατηγορία ο Χατζηλυγερούδης και ο Πορτογάλος Λι Τιάγκο, που συνέθεσαν την ομάδα Ελλάδα/Πορτογαλία, αγωνίστηκαν στο γκρουπ Α και πήραν την 1η θέση. Νίκησαν 3-0 τη μικτή Βαλαλίκι/Κάρλοβα από τη Σλοβακία (σημείωσε νίκη σε απλό και διπλό ο Χατζηλυγερούδης) κι επίσης 3-0 τη Τσάντκα/Μαλάσκι από την ίδια χώρα (ξανά νικηφόρα αποτελέσματα ο 11χρονος πρωταθλητής σε απλό και διπλό). Μπήκαν στην τελική 8άδα και κάμφθηκαν πολύ δύσκολα από  τη Σλοβακία με 3-2. O Χατζηλυγερούδης υπέστη δύο ήττες, ενώ είχε θετικό αποτέλεσμα στο διπλό.

Στην κατηγορία mini cadet των αγοριών οι 13χρονοι Πέτρος Παναγόπουλος και Κωνσταντίνος Στεφανίδης περιορίστηκαν στην 3η θέση του γκρουπ C και αποκλείστηκαν στα προκριματικά. Έχασαν από μικτή ομάδα Λευκορωσίας/Σλοβακίας με 3-0 κι αργότερα από το σωματείο Τσάντκα Σλοβακίας με το ίδιο σκορ. Το τουρνουά συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα και ολοκληρώνεται αύριο.

 

Φωτό: Σύσσωμη η ελληνική αποστολή στο Μαλάσκι με τους πέντε αθλητές/τριες και τους δύο προπονητές. Από αριστερά Φοίβη Πεχλιβανίδη, Έλλη Φίσερ, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Κωνσταντίνος Στεφανίδης, Πέτρος Παναγόπουλος και Αθανάσιος Τσοκανάς.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ