Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Ανεβαίνουμε Γολγοθά, αλλά θα παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο Μανώλης Κολυμπάδης στη Σίνδο

Kolimp Sindos

Kolimp SindosΝα μείνουν κοντά στο άθλημα που αγαπούν, αποφασισμένοι να δοκιμάσουν ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις τους και τις αντοχές τους, προέτρεψε ο Μανώλης Κολυμπάδης όλους τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης μιλώντας το μεσημέρι στην τελετή έναρξης του ανοιχτού πρωταθλήματος της Σίνδου με την επωνυμία «Ιωάννης Κόκκινος»! Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τόνισε ότι η νέα (και δραματική αυτή τη φορά) μείωση του προϋπολογισμού όχι απλά διογκώνει τα προβλήματα, αλλά οδηγεί την επιτραπέζια αντισφαίριση σε εξαφάνιση. Την ίδια ώρα όμως, φανέρωσε την πίστη του ότι αν οι δικοί της άνθρωποι συνεχίσουν τα παλεύουν με τον ίδιο ζήλο, όπως κάνουν σταθερά αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, τότε το δημοφιλές άθλημα θα παραμείνει ζωντανό. Καθώς δε, η τεράστια (για τα δεδομένα της εποχής) ανταπόκριση στο καθιερωμένο τουρνουά μικρών ηλικιών δείχνει αυτή ακριβώς την άσβεστη θέληση για στήριξη του αθλήματος, ευχαρίστησε θερμά γονείς, παιδιά, προπονητές, διοργανωτές, σωματεία και χορηγούς. Στο όπεν, που άρχισε το πρωί και ολοκληρώνεται αύριο, παίρνουν τελικά μέρος 200 αθλητές κι αθλήτριες κι αυτός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών στην ιστορία του τουρνουά.

Ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας κήρυξε την έναρξη των αγώνων, που διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον Δήμο Δέλτα και ανέφερε στην ομιλία του:

«Φίλες και φίλοι,

Καλώς ήρθατε και φέτος στη Σίνδο για το 7ο Πρωτάθλημα «Ιωάννης Κόκκινος». Είναι κοινό μυστικό πια, ο Γολγοθάς που υποχρεώνεται το άθλημα ν΄ ανεβαίνει καθημερινά χωρίς να φαίνεται αν και πότε θα τελειώσει το μαρτύριο. Δίπλα στα άλλα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον καθένα ξεχωριστά και τη χώρα μας σαν σύνολο, μαζί με τα  άλλα βάσανα της ζωής έχει προστεθεί και ο βραχνάς της επιβίωσης του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Ελλάδα. Όσο όμως η Πολιτεία περιορίζει τον ορίζοντα και κλείνει την παροχή οξυγόνου τόσο οι άνθρωποι του αθλήματος δηλώνουν με πείσμα τη βούλησή τους να παραμείνουμε όρθιοι και κραταιοί.

Η εμμονή μας στην επιβίωση δεν συνιστά καπρίτσιο μιας μειοψηφίας. Δεν πρόκειται για μια ελίτ που απαιτεί από τους φορολογούμενους πολίτες της χώρας να «σπαταλήσουν» πόρους για πολυτελείς ενασχολήσεις. Πρόκειται για ένα κομμάτι του αθλητισμού και μάλιστα ενός ολυμπιακού αθλήματος που χαίρει σεβασμού από δισεκατομμύρια κατοίκους αυτού του πλανήτη.

Ας μην μπούμε σε αναλύσεις

– για το τι είναι αθλητισμός,

– τι είναι πολιτισμός,

– τι είναι παιδεία,

– πόσο αναγκαία είναι αυτά τα αγαθά για την κοινωνία, για το σήμερα και το αύριο»

Δείτε τα παιδιά μας που λαχταρούν να ορμήξουν στον αγωνιστικό χώρο και

– να αθληθούν,

– να παλέψουν,

– να διασκεδάσουν,

– να νικήσουν

100 0905Προπονητές, γονείς, φίλες και φίλοι,

στερηθήκατε άλλα πράγματα και επιλέξατε να βρεθείτε με τα παιδιά σας αυτό το τριήμερο στη Σίνδο, για να αγωνισθούν στο καθιερωμένο μας ετήσιο πρωτάθλημα. Όχι στο περίσεμα αλλά στο υστέρημα σας οφείλεται η παρουσία σας εδώ, κι αν δεν κάνω λάθος, σαν να έχετε και σεις πεισμώσει, σαν να έχουν οι αθλήτριες και οι αθλητές μας πεισμώσει, και φωνάζουν με τον δικό τους ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο τους τον διακαή τους πόθο να συνεχίσουν ν’ ασχολούνται με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Προχθές μόλις η εθνική μας ομάδα γυναικών νίκησε την Ιταλία στην έδρα της και την οδήγησε σε υποβιβασμό στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Οκτωβρίου και η εθνική μας των ανδρών ομοίως έστειλε στη β΄ κατηγορία της Ευρώπης την μεγάλη εθνική Ουγγαρίας. Μικροί – μεγάλοι,  αθλήτριες και αθλητές, δείχνουν τα δόντια τους στην αδικία.

Δεν ζητάμε πολλά. Σε σχέση με τα όσα γίνονται γύρω μας, σε σχέση με τα όσα συνεχίζουν να γίνονται, με ψίχουλα στην κυριολεξία, εμείς θα καταφέρουμε να μείνουμε όρθιοι. Όμως είναι ανάγκη να αντιληφθούμε ότι περικοπή 62% στον ήδη πετσοκομμένο προϋπολογισμό μας ισοδυναμεί με ακαριαίο θάνατο.

Φίλες και φίλοι,

Να είστε σίγουροι ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Θα παλέψουμε, θ’ αγωνιστούμε και θα νικήσουμε. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης που συνεχίζουν να υλοποιούν το Πρωτάθλημα αυτό στη μνήμη ενός νέου, ενός ταλαντούχου αθλητή που λάτρεψε το άθλημά μας και είχε την ατυχία να φύγει πολύ νωρίς από κοντά μας. Ακατάβλητοι, με την εμπειρία των χρόνων σύμμαχο και εγγυητή για το καλό τελικό αποτέλεσμα.

Τους ευχαριστούμε όλοι και ευχόμαστε να παραμείνουν κραταιοί.

Ευχαριστούμε όλη την Δημοτική Αρχή του Δήμου Δέλτα που κάθε χρόνο είναι κοντά μας αρωγός, συμπαραστάτης και συνδιοργανωτής αυτής της τεράστιας αναπτυξιακής μας προσπάθειας. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που από το υστέρημά τους ενισχύουν την προσπάθειά μας. Καλή επιτυχία στις αθλήτριες και τους αθλητές μας, καλούς αγώνες σε όλες και όλους.

Φίλες και φίλοι,

Σας καλώ και σας παρακαλώ να μείνετε εντός των τειχών του αθλήματος. Μόνο εσείς μπορείτε να το προστατεύσετε με την αγάπη σας και την αγωνιστική σας παρουσία. Διαδώστε παντού πόσο κόπο, πόση προσπάθεια καταβάλετε αλλά και πόση χαρά, πόση δύναμη και αισιοδοξία αντλείτε από την ενασχόλησή σας με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Δηλώστε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά «οξυγόνο» ζωής. Μην μας αφήσετε να το βάλλουμε κάτω και να χάσουμε τον προσανατολισμό μας.

Καλή επιτυχία σε όλους. Σας ευχαριστώ».

Trigonas SindosΣύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του δημάρχου δήμου Δέλτα Γεώργιου Γλώσση, ο υπεύθυνος του τομέα αθλητισμού Δημήτρης Σκουλαριώτης. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είναι τιμή και χαρά για μας που για μία ακόμη φορά φιλοξενούμε μια τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεσμευόμαστε ότι θα παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης τόσο για το μαζικό αθλητισμό όσο και για τον αγωνιστικό. Έχουμε χρέος απέναντι στη νεολαία μας, να τις προσφέρουμε δημιουργικές εξόδους στα μεγάλα αδιέξοδα της εποχής μας».

Στους αγώνες παρέστησαν ακόμα ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου δήμου Δέλτα Νικόλαος Μηλώσης, η κοινοτική σύμβουλος Κλειώ Σταυρίδου, ο πρόεδρος της Τ. Ε. της ομοσπονδίας Χρήστος Τριγωνάς και η γενικής γραμματέας της Τ.Ε. Αναστασία  Κοκκίνου. Έγιναν επίσης δύο βραβεύσεις, του δήμου Δέλτα προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.-Τ.Ε. (παρέλαβε την τιμητική πλακέτα ο Χρήστος Τριγωνάς) και το αντίθετο (ο Μανώλης Κολυμπάδης την απένειμε στον Δημήτρη Σκουλαριώτη) στο πλαίσιο της πολύ αποδοτικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

 

Τρεις φωτογραφίες από το υλικό, που έστειλαν  στο γραφείο Τύπου της ομοσπονδίας, οι διοργανωτές του τουρνουά. Στην πρώτη ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης (δεξιά) βραβεύει τον δήμο Δέλτα στο πρόσωπο του επικεφαλής του τομέα αθλητισμού Δημήτρη Σκουλαριώτη. Στην τρίτη ο Δημήτρης Σκουλαριώτης με τον πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστο Τριγωνά και ενδιάμεσα η εικόνα, που παρουσιάζει από το πρωί το κλειστό γυμναστήριο με τη μεγάλη συμμετοχή των νεαρών αθλητών .

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ