Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιορτή του αθλήματος αποτέλεσε ένα ακόμα αναπτυξιακό τουρνουά της Σίνδου

Elezoglou

ElezoglouΈνα ακόμα όπεν μικρών ηλικιών της Σίνδου με την επωνυμία «Ιωάννης Κόκκινος» πέρασε το απόγευμα της Κυριακής στην ιστορία Chatziligeroudiαφήνοντας γι’ άλλη μία χρονιά τις καλύτερες εντυπώσεις. Μία ακόμα γιορτή του αθλήματος στο φιλόξενο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής ενθουσίασε αθλητές, προπονητές, συνοδούς και φιλάθλους. Μία ακόμα πινγκπονιστική πανδαισία συνδυάστηκε ιδανικά για τα παιδιά με την ευχάριστη διάθεση και τη χαλάρωση, που απαιτεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το 7ο ανοιχτό πρωτάθλημα της Σίνδου συγκέντρωσε 200 αγόρια και κορίτσια, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός για τα δεδομένα της εποχής. Το διοργάνωσε και φέτος με απόλυτη επιτυχία η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον Δήμο Δέλτα και φυσικά ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού αθλητή του ΜΠΣ Σίνδου Ιωάννη Κόκκινου. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γρηγόρης Οικονόμου στους νέους, η Γεωργία Χατζηλυγερούδη στις νεάνιδες (φωτό), ο Μάριος Ελέζογλου στους παίδες (φωτό), η Κυριακή Κουλιούρη στις κορασίδες, ο Κώστας Στάμου στους παμπαίδες και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις παγκορασίδες.

Τη μεγαλύτερη συμμετοχή είχε η κατηγορία των παίδων, όπου πήραν μέρος 70 αθλητές. Αγωνίστηκαν επίσης 36 έφηβοι, 56 παμπαίδες, 11 νεάνιδες, 13  κορασίδες και 14 παγκορασίδες. Είναι σαφές ότι συγκριτικά με τους 143 αθλητές/τριες της περσινής σεζόν, η ανταπόκριση φέτος ήταν αισθητά μεγαλύτερη κι εκτός από τη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν στη διοργάνωση σωματεία από τα Γιάννινα, την Έδεσσα, την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Πάτρα, την Κοζάνη, τη Χαλκίδα, τη Βέροια, τις Σέρρες, τη Φλώρινα, τη Δράμα την Κομοτηνή, την Ορεστιάδα και τη Λάρισα.

Στους εφήβους αναδείχτηκε νικητής ο Γρηγόρης Οικονόμου, που ήταν και πρώτο φαβορί του ταμπλό. Στον τελικό (όπου και τα δύο παιδιά ήταν από τη Βόρεια Ελλάδα) κατέβαλλε τον Ευάγγελο Τσιαλτζούδη με 3-0 σετ (11-7, 11-5, 11-4). Να συμπληρώσουμε ότι ο φιναλίστ σταμάτησε στα ημιτελικά την πορεία του δεύτερου φαβορί, του Χρήστου Ξανθόπουλου.

Το πρώτο φαβορί ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στις νεάνιδες. Ήταν η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων Γεωργία Χατζηλυγερούδη. Στον τελικό επικράτησε της συμπαίκτριάς στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και δεύτερου φαβορί της κατηγορίας Χριστιάνας Κανάρη με 3-1 σετ (8-11, 11-9, 11-8, 11-7).

Στους παίδες πρώτευσε ο Μάριος Ελέζογλου. Στον πολύ αμφίρροπο τελικό έκαμψε την αντίσταση του Ευάγγελου Βασιλείου με 3-2 σετ (11-2, 7-11, 7-11, 11-6, 11-8). Με τη σειρά της τελικής κατάταξης ήταν και τα δύο πρώτα φαβορί του ταμπλό.

Στις κορασίδες ανατράπηκαν τα προγνωστικά και το χρυσό μετάλλιο πήρε η Κυριακή Κουλιούρη. Στον τελικό ξεπέρασε το εμπόδιο της Βασιλικής Τζίμου με 3-1 σετ (11-9, 11-3, 8-11, 11-7). Να σημειωθεί ότι η Χριστίνα Ταουσάνη, που ήρθε 3η, απέκλεισε στην τελική 8άδα την Αλεξάνδρα Τουντακώβα, η οποία ήταν η πρώτη αθλήτρια στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης από τις συμμετέχουσες, ενώ η 4η της κατάταξης Ευαγγελία Κασνάκη νίκησε στα προημιτελικά το πρώτο φαβορί του ταμπλό, την Αργυρή Τουραμανίδου.

Στον τελικό των παμπαίδων συναντήθηκαν οι αθλητές της Ελευσίνας Κώστας Στάμου και Αλέξης Κουλουριώτης. Τέταρτο φαβορί του αγωνίσματος ο Στάμου, πρώτο ο Κουλουριώτης. Ύστερα από όμορφη αναμέτρηση επικράτησε ο Στάμου με 3-1 σετ (12-10, 12-14, 12-10, 11-9).

Στις παγκορασίδες τέλος, κυριάρχησε το πρώτο φαβορί, η Ιωάννα Γερασιμάτου. Στον τελικό επιβλήθηκε της Χριστίνας Κουλίκα με 3-0 σετ (16-14, 11-3, 11-4). Η τελευταία κέρδισε τις εντυπώσεις πάντως, καθώς έφτασε στον τελικό αν και νούμερο 7 στις τοποθετήσεις του αγωνίσματος με βάση την ελληνική κατάταξη της κατηγορίας.

Στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος έγιναν γκρουπ και στη δεύτερη νοκ άουτ ματς με διαβάθμιση για όλους. Όπως κάθε χρόνο έγιναν παιχνίδια και για τις θέσεις 3-4, αλλά δόθηκαν χάλκινα μετάλλια και στους 4ους της κατάταξης. Τις απονομές επάθλων έκαναν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δέλτα Χρυσοβαλάντης Παπαγεωργίου στους νέους, η γενική γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Αναστασία Κοκκίνου στις νεάνιδες, ο πρόεδρος της Τ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρηστάκις Κανάρης στους παίδες, οι αειθαλείς πρωταθλήτριες Δέσποινα Δάνδουλα και Βάνια Στάλεβα στις κορασίδες, ο πρόεδρος της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Τριγωνάς στις παγκορασίδες και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στους παμπαίδες.

Στο τέλος των αγώνων ο Χρυσοβαλάντης Παπαγεωργίου απένειμε τιμητική πλακέτα στον Μανώλη Κολυμπάδη, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για το πρωτάθλημα κι ευχήθηκε να φιλοξενηθεί και την επόμενη χρονιά στη Σίνδο.   

Όλοι οι νικητές σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Γρηγόρης Οικονόμου (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)

2. Ευάγγελος Τσιαλτζούδης (Ο.Ε.Α. Βέροιας)

3. Χρήστος Ξανθόπουλος (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

4. Γιάννης Αϊβαλιώτης (Α.Σ.Ε.Α. Άνοδος Πατρών)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Αναστασία Μπέλλου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

4. Μαρία-Ευαγγελία Μαρκοζάνη (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Μάριος Ελέζογλου (Α.Σ. Πέρα 2005)

2. Ευάγγελος Βασιλείου (Α.Ο. Διόνυσου)

3. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Ξάνθος Παναγόπουλος (Φοίνικας Πειραιά)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Κυριακή Κουλιούρη (Π.Α.Σ. Εχέδωρος)

2. Βασιλική Τζίμου (Ρουφ 80)

3. Χριστίνα Ταουσάνη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

4. Ευαγγελία Κασνάκη (Π.Α.Σ. Εχέδωρος)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κώστας Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Γεώργιος Πασχαλέρης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Χριστίνα Κουλίκα (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

3. Καλλιόπη Πέρτση (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

4. Καλλιόπη Τζουνοπούλου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

Την οργανωτική επιτροπή αποτέλεσαν η Αναστασία Κοκκίνου (πρόεδρος), ο Σωκράτης Παπασάβογλου (διευθυντής αγώνων), η Μαρία Τσίπου (γραμματέας), ο Θανάσης Στάθης και ο Νίκος Οικονόμου. Επιβεβλημένη επίσης, μία ακόμα αναφορά στους δεκαέξι χορηγούς, που συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία του τουρνουά. Είναι οι ακόλουθοι:

Σήλια Hotel

Αλέξανδρος Hotel

Κορνήλιος Hotel

Πέρινθος Hotel

Στέλλα Family Hotel 

Τσέτης Ελαστικά Αυτοκινήτων

Γιώργος Ψαροταβέρνα

Βασιάδης ψύξη θέρμανση

Yammis Café

Αρτολιχουδιές

Μπαλίτας Σούπερ Μάρκετ

Βιβλιοπωλείο Ντοκούτση

Πτηνοπαραγωγός Πετράκη Ρένα

Γουλάς Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις 

Κατσαντώνης είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Back Office Εκτυπώσεις  

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ