Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χάλκινο μετάλλιο ο Χατζηλυγερούδης στο διπλό, 8άδα η Φίσερ στο απλό στο όπεν της Σλοβακίας

IMAG0019

IMAG0019Με την κατάκτηση μεταλλίου ολοκληρώθηκε την Κυριακή η ελληνική συμμετοχή στο 3ο όπεν μικρών ηλικιών του Μαλάσκι! Ήρθε από τον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη, που πήρε την 3η θέση στο διπλό της κατηγορίας mini mini cadet και η επιτυχία του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και απρόσμενη δεδομένου ότι ο 11χρονος αθλητής του Αναγεννησιακού Πατρών μετείχε πρώτη φορά σε διεθνές τουρνουά! Ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τον Πορτογάλο Λι Τιάγκο, με τον οποίο είχε αγωνιστεί την Παρασκευή και στο ομαδικό. Επίσης, η 12χρονη Έλλη Φίσερ κατατάχθηκε στις θέσεις 5-8 του απλού στη mini cadet κάνοντας βήμα παραπάνω συγκριτικά με την προσπάθειά της στο περσινό όπεν της Σλοβακίας, ενώ οι 13χρονοι Πέτρος Παναγόπουλος/Κωνσταντίνος Στεφανίδης έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του διπλού στην ίδια ηλικιακή κατηγορία. Στο πολύ αξιόλογο event αγωνίστηκε και η 12χρονη Φοίβη Πεχλιβανίδη και πέρα από τα θετικά αποτελέσματα ήταν και η συνολική εμφάνιση των παιδιών, που δίνει χαρά και αισιοδοξία για τη συνέχεια!

Εκτός από τη Φίσερ μάλιστα, οι υπόλοιποι αθλητές κι αθλήτριες ήταν άπειροι από τέτοιους αγώνες. Τεχνικά τους καθοδήγησαν ο προπονητής του Άρη Βούλας Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και ο προπονητής του Αναγεννησιακού Πατρών Αθανάσιος Τσοκανάς. Πριν δούμε αναλυτικότερα την πορεία της ελληνικής αποστολής στα ατομικά αγωνίσματα να σημειώσουμε ότι η ιστοσελίδα των αγώνων δημοσίευσε τα αποτελέσματα των σετ μόνο στο διπλό και όχι στο απλό.

Στο απλό κοριτσιών έως 13 ετών η Φίσερ κατέκτησε αρχικά την προνομιούχο 2η θέση στο 9ο προκριματικό γκρουπ, το οποίο είχε τέσσερις αθλήτριες. Η αθλήτρια του Άρη Βούλας νίκησε τη Λετονή Ντιάνα Αφανάσεβα με 3-1 σετ και τη Σλοβάκα Χάνα Πραντλίκοβα με 3-0 κι έχασε από τη Σλοβάκα Νικολέτα Πισχοβάνοβα με 3-0 σετ. Στον 1ο γύρο του αγωνίσματος αντιμετώπισε τη Σλοβάκα Πάουλα Τσερμάκοβα και την ξεπέρασε με 3-0 σετ. Στη 16άδα βρήκε μπροστά της την Ιταλίδα (και 2ο φαβορί του ταμπλό) Μαρτσέλα Ντελάζα και με νέα καλή εμφάνιση την κατέβαλλε με 3-2 σετ. Η πορεία της σταμάτησε στην 8άδα, όπου σε μία ακόμα αναμέτρηση με Σλοβάκα αθλήτρια, στην προκειμένη περίπτωση την Έμα Λαμπόσοβα, βγήκε χαμένη με 3-0 σετ.

Η Πεχλιβανίδη έμεινε στην 3η θέση του 2ου γκρουπ. Ηττήθηκε με 3-1 σετ από την Ιταλίδα Μαρτσέλα Ντελάζα και με 3-0 από τη Σλοβάκα Μόνικα Μαρούσκοβα. Η αθλήτρια του Άρη Βούλας βρέθηκε μετά στο ταμπλό της «παρηγοριάς», όπου προχώρησε μέχρι τα ημιτελικά. Είχε bye στον γύρο των «16», στην 8άδα κατέβαλλε τη Σλοβάκα Γιάνα Μικόντοβα με 3-2 σετ και στην 4άδα έχασε 3-2 από την Αυστριακή Σελίνα Λίτνερ.

Στην κατηγορία mini mini cadet ο Χατζηλυγερούδης αγωνίστηκε στο 5ο γκρουπ και αναδείχτηκε νικητής με δύο θετικά αποτελέσματα σε ισάριθμα παιχνίδια. Είχε Σλοβάκους αντιπάλους κι έκαμψε τον Φέλιξ Ιβάνκο με 3-1 και τον Γιόζεφ Μούσχα με 3-0 σετ. Πέρασε στο ταμπλό των «32», όπου αρχικά είχε byeκαι στον 2ο γύρο (των «16») έχασε 3-1 σετ από τον Βέλγο Όλαβ Κοζολόσκι. Να συμπληρώσουμε ότι πριν από το Μαλάσκι η Φίσερ και ο Χατζηλυγερούδης πήραν μέρος σε προπονητικό καμπ στην Μπρατισλάβα και το θυμίζουμε διότι η συγκεκριμένη εμπειρία μπορεί να έπαιξε ρόλο στα καλά τους αποτελέσματα στο όπεν.  

Στη minicadet των αγοριών ο Στεφανίδης αγωνίστηκε στο 7ο γκρουπ, όπου τελικά πήραν μέρος τελικά δύο αθλητές, καθώς δεν έδωσε τους αγώνες του ο Σλοβάκος Σάμουελ Φέτσο. Ο αθλητής του ΟΕΑ Έδεσσας κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον Σλοβάκο Στεφάν Ρέκο και πέρασε στην τελική φάση ως 2ος. Αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του αγωνίσματος (στους «32») χάνοντας από τον Λευκορώσο Βλάντισλαβ Ρουκλέτσοφ με 3-0 σετ. OΠαναγόπουλος μετείχε στο 9ο γκρουπ κι έμεινες 3ος. Έχασε από τον Σλοβάκο Ράντοβαν Σίπριχ με 3-1 κι από τον συμπατριώτη του Γιάκαμπ Κράκοβιτς με 3-0 σετ. Ο αθλητής του Φοίνικα Πειραιά έπαιξε αργότερα στους αγώνες παρηγοριάς. Στους «16» επικράτησε του Σλοβάκου Μάρτιν Πάπανεκ με 3-2 σετ και στους «8» έχασε εκείνος με αυτό το σκορ από τον επίσης Σλοβάκο Τζον Μάρεκ.

IMAG0015Στο διπλό της μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας και το ταμπλό των «16» ο Χατζηλυγερούδης και ο κινεζικής καταγωγής Λι Τιάγκο ήταν 1ο φαβορί! Αρχικά απέκλεισαν τα αδέρφια Καπίστα από τη Σλοβακία με 3-0 σετ (11-6, 11-5, 11-6) κι έπειτα με το ίδιο σκορ τους επίσης Σλοβάκους Τρούμπασικ/Κλάμπερ (11-7, 11-8, 11-6). Εξασφάλισαν το μετάλλιο και την Κυριακή το πρωί αντιμετώπισαν για την είσοδο στον τελικό τους Κοζολόσκι/Ογιεμπόντε από το Βέλγιο και την Ιταλία αντίστοιχα. Έκαναν καλή προσπάθεια, όμως έχασαν με 3-1 σετ (13-15, 11-9, 4-11, 8-11) από το ζευγάρι, που τελικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στο διπλό κοριτσιών σχηματίστηκε ταμπλό των «32». Οι Φίσερ/Πεχλιβανίδη είχαν byeστον 1ο γύρο και ακολούθως κάμφθηκαν εύκολα από τις δυνατές Ουγγαρέζες Κόρντα/Χαράζοβιτς με 3-0 σετ (8-11, 5-11, 6-11).

Ανάλογο ήταν το ταμπλό και στην κατηγορία minicadetτων αγοριών, όπου επίσης πέρασαν χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο οι Παναγόπουλος/Στεφανίδης. Ακολούθως απέκλεισαν τους Φιλιπένκο/Μακούχ από το Ισραήλ και τη Σλοβακία αντίστοιχα με 3-1 σετ (11-8, 11-5, 10-12, 11-8), ώσπου λύγισαν στα προημιτελικά από τους Ιταλούς Μούτι/Ρόσι με 3-0 (9-11, 10-12, 9-11).

 

Φωτό 1: Ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, δεύτερος από τα δεξιά, στο βάθρο των νικητών στην απονομή του διπλού

Φωτό 2: Οι αθλητές και οι προπονητές της ελληνικής αποστολής ποζάρουν χαμογελαστοί μετά το τέλος των αγώνων  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ