Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέρασε στην 8άδα του αιγυπτιακού όπεν η Παπαδάκη, αύριο διεκδικεί μετάλλιο!

191 national_team

191 national_teamΤην πρόκρισή της στα προημιτελικά του World Tour της Αιγύπτου, που συνεχίζεται στο Κάιρο, πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η Αγγελίνα Παπαδάκη! Με σπουδαίες εμφανίσεις η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών έφτασε στη μεγαλύτερη διάκρισή της σε επαμειβόμενο όπεν ανδρών-γυναικών της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.) και αύριο θα διεκδικήσει την κατάκτηση μεταλλίου! Σ’ ένα τουρνουά, που είναι στα μέτρα της, μπήκε στην 8άδα με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και δείχνει ικανή γι’ ακόμα ψηλότερα. Ο αδερφός της Γιάννης Παπαδάκης δημιούργησε τις προϋποθέσεις για είσοδο στην 8άδα του απλού για αθλητές κάτω των 21 ετών, όμως έμεινε εκτός στο φινάλε. Στο απλό ανδρών δεν πέτυχε κάτι ουσιαστικό, πάντως στο Κάιρο έζησε πολύτιμη εμπειρία με την πρώτη συμμετοχή του σε διεθνές τουρνουά της μεγάλης κατηγορίας.

Στο απλό γυναικών η Παπαδάκη συνάντησε απόψε για τον γύρο των «16» την Αιγύπτια Γκαλίλα Νασέρ, η οποία είχε πάρει την 1η θέση στο 6ο προκριματικό γκρουπ και βρίσκεται στο νούμερο 586 της παγκόσμιας κατάταξης. Η αθλήτρια της ιταλικής Νορμπέλο έχοντας…πάρει από την πρώτη φάση του αγωνίσματος τον αέρα των αθλητριών της οικοδέσποινας χώρας αγωνίστηκε με ιδανική ψυχολογία κι έφτασε στη νίκη με 4-2 σετ. Πήρε τα δύο πρώτα σετ στην παράταση, ακολούθως ισοφαρίστηκε, αλλά στα πιο κρίσιμα σημεία ήταν πολύ δυνατή και κυριάρχησε (12-10, 13-11, 2-11, 6-11, 11-4, 11-4). Αύριο στις 16.30 η Παπαδάκη αντιμετωπίζει τη Ρωσίδα Μαρία Ντόλτζικ κι αν νικήσει σιγουρεύει μία θέση στο βάθρο των νικητών!

Η Παπαδάκη είχε κάνει νωρίτερα το καλύτερο δυνατό στο 3ο προκριματικό γκρουπ. Με σταθερά καλό αγωνιστικό πρόσωπο αναδείχτηκε νικήτρια του γκρουπ με τρία θετικά αποτελέσματα σε ισάριθμα παιχνίδια. Μετά τις δύο νίκες της Πέμπτης, σήμερα το απόγευμα ξεπέρασε και την αντίσταση της Ναντίν Ελ Νταουλατλί με 4-3 σετ (7-11, 11-9, 6-11, 11-5, 9-11, 11-6, 11-4). Η Αιγύπτια αθλήτρια ήταν επικεφαλής του γκρουπ.

Στο απλό ανδρών ο Παπαδάκης γνώρισε και δεύτερη ήττα στο 1ο γκρουπ και αποκλείστηκε ως 3ος από τη συνέχεια. Το απόγευμα έχασε εύκολα 4-0 σετ από τον Αιγύπτιο Ισλάμ Σονμπόλ, που πήρε τελικά την 1η θέση (4-11, 6-11, 7-11, 10-12). Την Πέμπτη είχε χάσει με το ίδιο σκορ και από τον Βέλγο Τζουλιέν Ιντεχέρμπεργκ.

Στους αγώνες U21 ο αθλητής του Α.Ο. Πεύκης, αφού πέρασε με επιτυχία χτες τη διαδικασία των προκριματικών, σήμερα στο ταμπλό κάμφθηκε στις λεπτομέρειες. Για τον γύρο των «16» έχασε με 3-2 και οριακή διαφορά στο κόντρα σετ από τον Αιγύπτιο Αμπντέλ Ραχμάν Μοχάμεντ (8-11, 14-12, 9-11, 11-6, 9-11).

ΣΤΟ Σ.Ε.Φ. ΑΥΡΙΟ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.

Στην αίθουσα Στ΄του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (είσοδος αθλητών) πραγματοποιείται αύριο Σάββατο στις 11.00 η τακτική γενική συνέλευση των σωματείων-μελών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Τα θέματα είναι η έγκριση του ισολογισμού του 2012, του οικονομικού απολογισμού της ίδιας χρονιάς, όπως και ορισμένων τροποποιήσεων σε κανονισμούς. Η Γ.Σ. θα είχε άλλη βαρύτητα αν ήταν ξεκάθαρο τι θα ισχύσει με την επιχορήγηση του 2013, όμως επειδή τα πράγματα παραμένουν ρευστά δεν μπορεί να παρθεί καμία απόφαση. Βέβαια, με δεδομένο ότι ο οικονομικός βραχνάς αποτελεί κυρίαρχο πρόβλημα για το άθλημα, οι εκπρόσωποι των σωματείων θα συζητήσουν σχετικά και θ’ ανταλλάξουν απόψεις. Οι σημαντικές εξελίξεις όμως, πρέπει να περιμένουν, από τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει επίσημα κανένα νεότερο στη γνωστή δέσμευση του υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη για επιπλέον χρήματα προς τις ομοσπονδίες. Όταν το υπουργείο ανακοινώσει αν και πόσα παραπάνω χρήματα θα πάρουν οι ομοσπονδίες (σ.σ. θυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. υπέστη φέτος δραματική μείωση και πήγε στις 200.000 ευρώ), τότε οι διοικούντες θα συνεδριάσουν ξανά για να δουν πώς θ’ αντιμετωπίσουν την έτσι κι αλλιώς ζοφερή κατάσταση… Στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (www.httf.gr) και την ενότητα «ανακοινώσεις» έχουν αναρτηθεί όλες οι πληροφορίες για την αυριανή γενική συνέλευση.

* Στην Ελευσίνα έχουν δώσει το νέο αγωνιστικό ραντεβού τους βετεράνοι και ανεξάρτητοι αθλητές. Στο γυμναστήριο στην Ελαιουργική (Ιερά Οδός 130) διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο το 1ο ατομικό Εαρινό τουρνουά με την επωνυμία «Όπεν Ελευσίνας 2013» και το διοργανώνει ο τοπικός Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α.) και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.).

                                                         

Φωτό: Η Αγγελίνα Παπαδάκη σε στιγμιότυπο από προπόνηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (φωτό Πέτρου Γιαννακούρη).

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ