Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλείστηκε στα προημιτελικά του απλού η Παπαδάκη στο Κάιρο

Papadaki profil

Papadaki profilΟλοκληρώθηκε το απόγευμα η πετυχημένη πορεία της Αγγελίνας Παπαδάκη στο World Tour της Αιγύπτου, που διεξάγεται στο Κάιρο. Η αθλήτρια της ιταλικής Νορμπέλο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη δυνατή Ρωσίδα Μαρία Ντόλτζικ-Ζελένοβα και αποκλείστηκε στον προημιτελικό γύρο του απλού γυναικών. Στην επιστροφή της πάντως, σε επαμειβόμενο όπεν της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) ύστερα από περίπου 2,5 χρόνια, έδειξε σε θαυμάσια κατάσταση κι έφερε το καλύτερο πλασάρισμα Ελληνίδας διεθνούς στο συγκεκριμένο αγώνισμα σε ανάλογο event της μεγάλης ηλικιακής κατηγορίας! Επιπλέον, τα αποτελέσματά της θα τη βοηθήσουν βαθμολογικά στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης όπου θα επανέλθει τον Απρίλιο. Ο αδερφός της Γιάννης Παπαδάκης τελείωσε τα παιχνίδια του παίζοντας τελικά και στον 1ο γύρο του απλού ανδρών, καθώς ήταν από τους τέσσερις τυχερούς ουραγούς των συνολικά οκτώ γκρουπ, που οι διοργανωτές πέρασαν για να συμπληρώσουν όλες τις θέσεις στο ταμπλό των «32». 

 Στο απλό γυναικών η Παπαδάκη, αφού πέρασε τα εμπόδια των συνολικά τεσσάρων αθλητριών από την Αίγυπτο, που συνάντησε στον δρόμο της, στην 8άδα αντιμετώπισε τη Μαρία Ντόλτζικ-Ζελένοβα και αμέσως ο βαθμός δυσκολίας μεγάλωσε. Η Ρωσίδα είναι τον Μάρτιο νούμερο 200 στο παγκόσμιο rankinglist, ενώ τον Δεκέμβριο του 2008 είχε φτάσει έως και το 125. Στο Κάιρο ήταν 4ο φαβορί του αγωνίσματος και βρέθηκε απευθείας στον 1ο γύρο. Η 24χρονη πρωταθλήτριά μας διεκδίκησε γερά δύο σετ, αλλά στο τέλος λύγισε με 4-0 (6-11, 8-11, 8-11, 5-11). Έτσι έμεινε εκτός μεταλλίων, πάντως έκλεισε την προσπάθειά της με τέσσερις νίκες και μία ήττα έχοντας την ευκαιρία για γερό αγωνιστικό τεστ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι η ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας (www.ittf.com) στο ρεπορτάζ της μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης την παρουσίασε ως μία από τις εκπλήξεις με την πρωτιά που πήρε στο 3ο γκρουπ.

Όπως προαναφέραμε, η Παπαδάκη γίνεται η πρώτη Ελληνίδα, που μπαίνει στην 8άδα του απλού γυναικών σε τουρνουά WorldTour(πρώην ProTour), ενώ να σημειωθεί ότι στο αντίστοιχο όπεν του Καΐρου το 2002 η Αρχοντούλα Βολακάκη και η Λάουρα Νικουλάε είχαν φτάσει στα προημιτελικά του διπλού γυναικών.

Για τη Ντόλτζικ-Ζελένοβα να προσθέσουμε ότι έκανε ένα βήμα παραπάνω μετά το όπεν της Λευκορωσίας, το 2012 στο Μινσκ και την είσοδο στις θέσεις 5-8 του απλού κι εξασφάλισε το πρώτο της μετάλλιο σε WorldTour. Επίσης, είχε αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο απλό κορασίδων το 2001 στο Τέρνι της Ιταλίας, ενώ το 2004 ήταν 3η στο απλό νεανίδων στο πολωνικό όπεν του Τσέτνιεβο, που ήταν της σειράς του WorldJuniorCircuit της I.T.T.F.. Με την εθνική γυναικών της Ρωσίας έχει συμμετοχές και στο αγώνισμα του ομαδικού.

Ο Γιάννης Παπαδάκης είχε την ευκαιρία να δώσει άλλο ένα παιχνίδι και μάλιστα για το κυρίως ταμπλό των ανδρών, όπου βρέθηκε με τη βοήθεια της τύχης, παρά την τελευταία θέση στο 1ο προκριματικό γκρουπ. Αυτή τη φορά μάλιστα, αναμετρήθηκε με εγνωσμένης αξίας Ευρωπαίο αθλητή (εννοούμε μετά τα συνεχόμενα ματς με Αιγύπτιους) και αυτό αποτέλεσε ξεχωριστή εμπειρία. Συνάντησε τον Γάλλο Αμπντέλ-Καντέρ Σαλιφού, έκανε καλή προσπάθεια κατακτώντας και το 1ο σετ, ώσπου κάμφθηκε φυσιολογικά με 4-1 (13-11, 7-11, 2-11, 6-11, 4-11). Στην πρώτη του παρουσία σε ανάλογο eventτης μεγάλης κατηγορίας ο αθλητής του Α.Ο. Πεύκης έπαιξε συνολικά έξι αγώνες και είχε μία νίκη και πέντε ήττες. Δοκίμασε τις δυνάμεις του, μεγάλωσε τις παραστάσεις του και σίγουρα είχε οφέλη, άσχετα αν μπορούσε να πάει καλύτερα.

Με το νούμερο 154 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη (όταν ο Παπαδάκης είναι στο 1.012) ο Σαλιφού βρισκόταν απευθείας στο κυρίως ταμπλό ως 3ο φαβορί του αγωνίσματος. Έχει αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης από μία φορά στο ομαδικό παίδων, το ομαδικό νέων και το διπλό νέων, αλλά και νικητής παλαιότερα στο απλό σε δύο τουρνουά της σειράς του World Junior Circuit.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στη Γαλλία στο μεταξύ, οι Έλληνες «ξενιτεμένοι» συνέχισαν αυτή την εβδομάδα την αγωνιστική τους δραστηριότητα. Για τη 13η ημέρα της Α΄κατηγορίας ανδρών η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα νίκησε άνετα εντός έδρας 4-0 τη Σεν Μορ και ο πρωταθλητής μας στο μοναδικό του παιχνίδι κατέβαλλε τον Γάλλο Βικτοριέν Λε Γκουέν. Η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη έχασε εκτός έδρας από την πρωταθλήτρια Γαλλίας και πρωτοπόρο και στη φετινή λίγκα, Σαρτρ, με 4-0. Ο 1ος Μεσογειονίκης κάμφθηκε σε δύο πολύ δύσκολα ματς, πρώτα από τον Γκάο Νινγκ, διεθνή αθλητή της Σιγκαπούρης κι έπειτα από τον Σουηδό πρωταθλητή Παρ Γκέρελ. Στη βαθμολογία η Ενεμπόν βρίσκεται στην 3η θέση με 32 βαθμούς, η Ανζέ στην 5η με 28 και στην επόμενη αγωνιστική, στις 26 Μαρτίου, θα κοντραριστούν μεταξύ τους τα κλαμπ των δύο Ελλήνων πρωταθλητών.

Στη 13η αγωνιστική της Β΄κατηγορίας ανδρών έφτασε στη νίκη μόνο η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη, η οποία πάντως, εξακολουθεί να κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό, όπως και η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ του Κώστα Λαγογιάννη. Η Μετς ξεπέρασε εκτός έδρας τη Σεν Ντενί με 4-1. Ο Ρηνιώτης έδωσε ένα ματς κι έχασε από τον πρώην Γάλλο διεθνή Σεμπαστιάν Γιοβέ. Η Φοντενέι του Κώστα Παπαγεωργίου ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Μορέ με 4-0. Στο μοναδικό του παιχνίδι ο πρωταθλητής Ελλάδας λύγισε από τον γερμανικής καταγωγής Σλοβάκο Τόμας Κέινατ. Η ΑμικάΛ υπέστη άλλη μία ήττα, 4-1 από την Καέν εντός έδρας. Ο Λαγογιάννης πάντως, ήταν εκείνος που έφερε το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του, νικώντας τον Τσέχο διεθνή Γιάκαμπ Κλέπρλικ. Στην κατάταξη του πρωταθλήματος η Φοντενέι βρίσκεται στην 7η θέση με 22 βαθμούς, ενώ η Αμικάλ και η Μετς συγκατοικούν στην τελευταία θέση με 20. Στη 14η αγωνιστική, την προσεχή Τρίτη, θα έρθει η πρώτη ελληνική «κόντρα» για τον 2ο γύρο, στην αναμέτρηση της Μετς με την Αμικάλ.

Για τη 13η αγωνιστική της Β΄κατηγορίας γυναικών η Ελανκούρ έχασε στην έδρα της 4-2 από την Κιμπέρ με τη Μαρία Χριστοφοράκη να γνωρίζει και αυτή τη φορά δύο ήττες. Πρώτα από την Εμανουέλ Λενόν και μετά από την Κινέζα Τιαν Γιουάν. Η Ελανκούρ είναι αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς κι έχει μαζί της την Ετιβάλ.

Τέλος, στη Γ΄κατηγορία ανδρών της Γαλλίας η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Γιώργου Φραγκούλη έκανε στους πιο πρόσφατους αγώνες της μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής. Για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος νίκησε στις αρχές Μαρτίου 11-4 εκτός έδρας τη Σεν Λουί 2 και το περασμένο Σάββατο κατέβαλλε εντός έδρας 11-5 τη Μονφόρ. Ο πρώην δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών σημείωσε δύο νίκες απέναντι στη Σεν Λουί 2 και δύο νίκες και μία ήττα κόντρα στη Μονφόρ. Βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης με 9 βαθμούς και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Και σε αυτή τη φάση οι οκτώ ομάδες παίζουν «πουλ» σ’ έναν γύρο και απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ