Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έναν μήνα ακόμα περιμένει το άθλημα για να πάρει τις αποφάσεις του…

Simata EFOEpA

Simata EFOEpAΠερίοδο αναμονής, που πολύ δύσκολα αντέχεται, περνάει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και κατ’ επέκταση όλα τα σωματεία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης τον τελευταίο μήνα. Την ανακοίνωση για την οδυνηρή περικοπή των τακτικών επιχορηγήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες διαδέχτηκε, ως γνωστόν, στις 27 Φεβρουαρίου, η διαβεβαίωση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη ότι θα δοθούν από το κράτος επιπλέον 11 εκατομμύρια. Από τότε όμως, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή εξέλιξη και τα αθλήματα πρέπει στο μεταξύ να δουν πώς μπορούν να πορευτούν! Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να περιμένει τα νεότερα, αλλά φυσικά αυτό δεν γίνεται να το κάνει εσαεί… Η θέση της ομοσπονδίας, όπως εκφράστηκε στη γενική συνέλευση των σωματείων-μελών της, που έγινε χτες το μεσημέρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, είναι ότι θα συνεχίσει τη στάση αναμονής έως κι έναν μήνα ακόμα και μετά θα πάρει τις αποφάσεις της για το πώς θα λειτουργήσει το άθλημα μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά αρνητικές συνθήκες.

Στο διαδικαστικό κομμάτι ο ισολογισμός του 2012 και ο οικονομικός απολογισμός της ίδιας χρονιάς εγκρίθηκαν ομόφωνα, ενώ έγινε δεκτή η εισήγηση της Εξελεγκτικής Επιτροπής υπό τον Αλέξανδρο Κωνσταντινόπουλο ν’ απαλλαγεί το διοικητικό συμβούλιο για τη διαχείριση του 2012. Ομόφωνα πέρασαν επίσης οι τροποποιήσεις, που έγιναν σε ορισμένους κανονισμούς. Παρέστησαν εκπρόσωποι από 23 σωματεία.

Από κει και πέρα, φυσιολογικά οι παράγοντες είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις όποιες εξελίξεις στο μείζον οικονομικό ζήτημα. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης τούς περιέγραψε την κατάσταση με μελανά χρώματα κι επισήμανε ξανά τον κίνδυνο δραματικής συρρίκνωσης του αθλήματος με τις 200.000 ευρώ του φετινού προϋπολογισμού. Οι εκπρόσωποι των σωματείων αντάλλαξαν απόψεις και κατέθεσαν και κάποιες προτάσεις, τις οποίες θα εξετάσει η διοίκηση της ομοσπονδίας υπολογίζοντας πρώτα απ’ όλα τα κόστη.

Το πλέον ουσιαστικό είναι ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. επιφυλάχθηκε να συγκαλέσει νέα Γενική Συνέλευση μέσα στον επόμενο μήνα για να δρομολογηθούν οι κινήσεις του αθλήματος. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα περιμένει τα νεότερα από το υπουργείο κι αν δεν φανεί κάτι ενθαρρυντικό θ’ αναγκαστεί να πάρει επώδυνες αποφάσεις. Αν προκύψουν ευχάριστες ειδήσεις, όπως όλος ο κόσμος του πινγκ πονγκ εύχεται, τότε οι περιοριστικοί όροι στη συνολική δραστηριότητα θα είναι μικρότεροι. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει μέχρι το τέλος Απριλίου να δει πώς θα συνεχίσει, καθώς η σεζόν προχωρά, η έλλειψη χρημάτων έχει πλήξει ήδη το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα και τα περιθώρια έχουν στενέψει…   

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ