Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Ρεβάνς» Γκιώνη από Κρεάνγκα στη νέα…κόντρα τους στη Γαλλία

130 national_team

130 national_teamΔεν ήταν η πρώτη μεταξύ τους…κόντρα, πιθανότατα δεν θα είναι ούτε η τελευταία, αλλά πάντοτε οι αναμετρήσεις του Παναγιώτη Γκιώνη με 19national pre_Olympicsτον Καλλίνικο Κρεάνγκα προκαλούν ξεχωριστό ενδιαφέρον στη γαλλική λίγκα. Πρόκειται βλέπετε για τους δύο κορυφαίους αθλητές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που εκτός του ότι συμβάλλουν με τη γενικότερη παρουσία τους στο να έχουν οι Γάλλοι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα, δίνουν κάθε χρόνο σχεδόν από δύο γερούς «εμφύλιους» με τις ομάδες τους και προσφέρουν διαφορετικές συγκινήσεις. Το βράδυ της Τρίτης και στο πλαίσιο της αναμέτρησης Ανζέ-Ενεμπόν εκείνος που χαμογέλασε ήταν ο Γκιώνης, ο οποίος με σκορ 3-1 πήρε…ρεβάνς από τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα για την ήττα του στον 1ο γύρο…Η δεύτερη ελληνική «διαμάχη» της ημέρας στη Γαλλία…αποτράπηκε διότι για να συναντηθούν ο Τάσος Ρηνιώτης της Μετς με τον Κώστα Λαγογιάννη της Αμικάλ θα ‘πρεπε να φτάσει ο αγώνας στο έκτο επί μέρους ματς κάτι που δεν έγινε…

Για την Α΄κατηγορία της Γαλλίας διεξήχθη η 14η αγωνιστική. Το παιχνίδι της Ανζέ με την Ενεμπόν, στην έδρα της πρώτης, ήταν το σημαντικότερο της ημέρας. Η εξέλιξη το επιβεβαίωσε και οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 3-3, όπως και τον περασμένο Νοέμβριο για την 5η αγωνιστική. Οι Έλληνες διεθνείς τέθηκαν αντιμέτωποι στο τέταρτο στη σειρά ατομικό ματς. Σε μία όμορφη παράσταση για το γαλλικό κοινό ο Γκιώνης έχασε το 1ο σετ στην παράταση, όμως είχε τον έλεγχο στα επόμενα κι έφτασε στην επικράτηση με 3-1 (11-13, 11-7, 11-8, 11-9). Να θυμίσουμε ότι στον αντίστοιχο αγώνα του 1ου γύρου είχε πάρει τη νίκη ο Κρεάνγκα με 3-2 σετ. Χτες ο Κρεάνγκα αγωνίστηκε και στο εναρκτήριο παιχνίδι κι εκεί γνώρισε την ήττα από τον πρώην διεθνή Γάλλο Μισέλ Μαρτίνεζ με 3-2 σετ.

Αντίθετα ο Γκιώνης, που επίσης τοποθετήθηκε στη θέση 1 της ομάδας του, ήταν πολύ αποτελεσματικός από την αρχή και επικράτησε του σπουδαίου Τσέχου διεθνή Ντιμίτρι Προκόπκοφ. Ύστερα από σκληρή αναμέτρηση ο 33χρονος αθλητής επικράτησε με 3-1 σετ χάνοντας ξανά το 1ο σετ… Στη βαθμολογία η Ενεμπόν βρίσκεται στη 2η θέση με 34 βαθμούς, ισοβαθμεί με την Ποντουάζ έχοντας όμως, έναν αγώνα περισσότερο, ενώ η Ανζέ είναι στην 5η θέση με 30 βαθμούς.

Στη 14η ημέρα της Β΄κατηγορίας ανδρών το ελληνικό ενδιαφέρον πήγαινε αποκλειστικά στον αγώνα όπου για δεύτερη φορά στη σεζόν θα…διασταύρωναν τα ξίφη τους ο Τάσος Ρηνιώτης με τον Κώστα Λαγογιάννη. Με βάση το στήσιμο των τριάδων οι συμπαίκτες στην εθνική ομάδα θα συναντιόντουσαν στο έκτο και τελευταίο ματς, όμως το παιχνίδι δεν έφτασε ως εκεί γιατί η Μετς ήταν ανώτερη και επιβλήθηκε της Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ με 4-0. Ο Ρηνιώτης κατέβαλλε τον Κινέζο Τανγκ Σι με 3-0 σετ, ενώ ο Κώστας Λαγογιάννης κάμφθηκε με 3-2 σετ από τον Τσανγκ Σουν Χουνγκ από την Κινεζική Ταϊπέι. Στην ελληνική «μονομαχία» του 1ου γύρου είχε αναδειχτεί νικητής ο Ρηνιώτης με 3-0 σετ. Εξάλλου, η Φοντενέι αντιμετώπισε την πρωτοπόρο Βιλνέβ χωρίς τον Κώστα Παπαγεωργίου και κάμφθηκε εντός έδρας με 4-1.

Στη βαθμολογία η Μετς έπιασε στην 7η θέση και τους 23 βαθμούς τη Φοντενέι, ενώ η Αμικάλ περιορίζεται στην τελευταία θέση μαζί με τη Μπρουίγ στους 21 βαθμούς.

Για την αντίστοιχη αγωνιστική της Β΄κατηγορίας γυναικών η Ελανκούρ της Μαρίας Χριστοφοράκη απέσπασε ισοπαλία 3-3 εκτός έδρας από την Ετσιρόλς Εϊμπέν και μετά από 14 αγώνες είναι στην 6η θέση της κατάταξης με 27 βαθμούς. Δυστυχώς, η περσινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε σε αυτό το παιχνίδι την ομάδα της, καθώς υπέστη δύο ήττες από την Αντζέλικα Τίκου και τη Μαρίν Ζανάρντι.

* Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των προμπαράζ της Β΄Εθνικής για τη Βόρεια Ελλάδα, που θα γίνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο στο ομοσπονδιακό κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης (περίπτερο 1 της ΔΕΘ). Στους άνδρες ο ΑΟ Νέμεσις θ’ αντιμετωπίσει τον ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης και ο ΑΟ Πολύγυρου τον ΑΠΣ Αίας Ευόσμου το Σάββατο στις 10, ενώ την ίδια ώρα θ’ αναμετρηθούν στις γυναίκες ο ΠΑΣ Εχέδωρος Σίνδου με τον ΑΣ Δύναμη Λάρισας.    

                                                          

Αριστερά ο Παναγιώτης Γκιώνης, δεξιά ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στις φωτογραφίες του Πέτρου Γιαννακούρη από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ