Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νίκησε 3-1 τη Μαλαισία η εθνική γυναικών, όλα για όλα αύριο με τη Βουλγαρία

Νέα χαρμόσυνη είδηση έφερε από το Ντόρτμουντ η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των γυναικών. Ξεπέρασε με 3-1 το εμπόδιο της Μαλαισίας, σημείωσε την τρίτη νίκη της σε τέσσερις αγώνες για το γκρουπ F και αύριο κόντρα στη Βουλγαρία θα κριθεί το αν θα περάσει στην πρώτη 12άδα της Second Division του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή προπορεύεται μαζί με τη Σλοβακία και την Ταϊλάνδη στους 7 βαθμούς, αλλά τα πράγματα είναι τόσο μπλεγμένα στο γκρουπ, που χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη εναντίον της Βουλγαρίας αύριο στις 11:00 για να σιγουρέψει, έστω ως 3η, την πρόκριση στις θέσεις 25-36 και κατ’ επέκταση την παραμονή στην κατηγορία. Η Βουλγαρία ακολουθεί με 6 βαθμούς κι αν νικήσει την εθνική μας θα ευνοείται σε διπλή ισοβαθμία…

Η ομάδα του Γιώργου Καρύτσα επικράτησε χάρη σε δύο νίκες της Κατερίνας Τόλιου και μία της Μαρίας Χριστοφοράκη στο πολύ κρίσιμο τρίτο ματς. Οι νέες ελπιδοφόρες εμφανίσεις της νεαρής Τόλιου είναι το σημείο, στο οποίο πρέπει να σταθεί κάποιος πέρα από τη νίκη. Χαρακτηριστικό της προόδου της μάλιστα, είναι ότι έγινε υπεύθυνη για την παρθενική, σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα από ελληνικής πλευράς, νίκη εναντίον της πρώτης αθλήτριας της εκάστοτε αντιπάλου. Το αρνητικό στοιχείο διεκόπη κόντρα στη Εν Σοκ Κιμ (νούμερο 212 στον κόσμο), η οποία κατέβαλλε αρχικά τη Φιλαρέτη Εξάρχου, πήρε και το 1ο σετ απέναντι στην Τόλιου, αλλά ως εκεί…Η 17χρονη αθλήτρια με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού «κλείδωσε» στη συνέχεια την κορυφαία παίκτρια της Μαλαισίας και με πολύ σταθερή απόδοση επικράτησε με 3-1 σετ. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα πέρα από την κρισιμότητά του, είχε ξεχωριστή αξία διότι επετεύχθη με αντίπαλο, που βρίσκεται 373 θέσεις πιο ψηλά από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην παγκόσμια κατάταξη!

Αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση του αγώνα ήταν και η νίκη της Μαρίας Χριστοφοράκη (Νο 390) κόντρα στη Τσιου Σου Τζιν (Νο 351) στο τρίτο στη σειρά ματς. Με το σκορ των ομάδων στο 1-1 ήταν απολύτως απαραίτητο –και για λόγους ψυχολογίας- να δώσει το προβάδισμα η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών. Τα κατάφερε με αποφασιστικότητα και σωστές επιθετικές επιλογές παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ…Επρόκειτο για νίκη-κλειδί διότι ακόμα και σε περίπτωση ήττας της Τόλιου η Εξάρχου θα είχε ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο στον πέμπτο αγώνα…

Χωρίς ν’ απειληθεί ουσιαστικά, η Τόλιου (Νο 585), στην οποία ο ομοσπονδιακός τεχνικός εμπιστεύτηκε ξανά τη θέση 1, είχε επιβληθεί στο εναρκτήριο ματς της Λι Ρου Γιου (Νο 727) με 3-1 σετ.

Στη συνέχεια η Φιλαρέτη Εξάρχου (Νο 439) δεν μπόρεσε να παρουσιάσει το καλύτερο αγωνιστικό της πρόσωπο και κάμφθηκε από την Εν Σοκ Κιμ με 3-0 σετ για να έρθουν οι καθοριστικές νίκες στα δύο επόμενα παιχνίδια. Πέρα από κάθε αμφιβολία η ανανεωμένη ελληνική ομάδα έχει κάνει σαφές με τις εμφανίσεις της στη Γερμανία ότι αξίζει την παρουσία στην πρώτη 12άδα της 2ης κατηγορίας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Μαλαισία 3-1:

Κατερίνα Τόλιου-Λι Ρου Γιου 3-1 (11-7, 11-6, 5-11, 11-3)

Φιλαρέτη Εξάρχου-Εν Σοκ Κιμ 0-3 (9-11, 6-11, 7-11)

Μαρία Χριστοφοράκη-Τσιου Σου Τζιν 3-2 (8-11, 11-8, 10-12, 11-7, 11-9)

Τόλιου-Εν Σοκ Κιμ 3-1 (10-12, 11-6, 11-8, 11-7)

Στα δύο υπόλοιπα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής του γκρουπ η Σλοβακία κατέβαλλε την Ταϊλάνδη με 3-0 και η Βουλγαρία τη Νέα Ζηλανδία με 3-2. Στη βαθμολογία Σλοβακία, Ταϊλάνδη και Ελλάδα έχουν από 7 βαθμούς, η Βουλγαρία είναι 4η με 6 και έπονται η Μαλαισία με 5 και η Νέα Ζηλανδία με 4 βαθμούς. 

* Αξιοσημείωτη αλλαγή για το Ευρωπαϊκό ΤΟΠ 12 αποφασίστηκε στο Ντόρτμουντ στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.), όπου παρέστη και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Ψηφίστηκε να έχουν από τη νέα χρονιά συμμετοχή στη διοργάνωση της μεγάλης κατηγορίας και τρεις αθλητές έως 21 ετών. Έτσι, θα επιλέγονται επτά αθλητές από τον τελευταίο, πριν από την ημερομηνία των αγώνων, ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης των ανδρών, οι τρεις πρώτοι αθλητές από τον αντίστοιχο πίνακα Under 21 και δύο αθλητές με wildcard. Ανάλογες αλλαγές θα έχει και το Ευρωπαϊκό ΤΟΠ 10 των νέων.

 

                                     

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ