Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Από αύριο στο Λινιάνο για το ιταλικό όπεν Αγγελάκης, Ζώνιος, Κανάρη και Χατζηλυγερούδη

Ώρα αγωνιστικής δράσης στο εξωτερικό και πάλι για επίλεκτους Έλληνες αθλητές των μικρών ηλικιών. Μετά τη συμμετοχή στο όπεν της Τσεχίας και στο Eurokids camp της Ρουμανίας τον Φεβρουάριο, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει αυτή την εβδομάδα παρουσία στο ιταλικό όπεν νέων και παίδων, που θα γίνει στο Λινιάνο από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου. Στη γειτονική χώρα μεταβαίνουν αύριο οι παίδες Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος και οι κορασίδες Χριστιάνα Κανάρη και Γεωργία Χατζηλυγερούδη. Τα παιδιά θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες των προπονητών Λουίτζι Σκέμπρη και Γιάννη Σταύρου. Εκπροσώπηση για την Ελλάδα όμως, θα υπάρξει και σε οργανωτικό επίπεδο, καθώς ο Δημοσθένης Μεσσήνης θα είναι ο Assigned Competition Manager (εγκεκριμένος διευθυντής αθλήματος) των αγώνων. Ο τέως γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βρίσκεται ήδη στην ιταλική πόλη.

Το όπεν της Ιταλίας εντάσσεται στα τζούνιορ σιρκουί της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.) και περιλαμβάνει τρία αγωνίσματα: Το ομαδικό, το απλό και το διπλό. Η αρχή γίνεται με το ομαδικό όπου εφαρμόζεται το σύστημα «κορμπιγιόν»  και η κάθε ομάδα μπορεί να παίξει ακόμα και με δύο αθλητές/τριες. Τα δύο αγόρια και τα δύο κορίτσια, που θα πάρουν μέρος από ελληνικής πλευράς στο τουρνουά, άγουν το 15ο έτος της ηλικίας τους και είχαν τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον μία ακόμα συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες. Μεγαλύτερη εμπειρία έχει ο Αγγελάκης, που είχε αγωνιστεί  και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του 2010. Επίσης και τα τέσσερα παιδιά βρίσκονται μέσα στην πρώτη 10άδα των ηλικιακών κατηγοριών τους στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης. Ο Αγγελάκης είναι νούμερο 1 στους παίδες και αγωνίζεται στον Α.Σ. Η Πρόοδος. Τόσο το 2010 όσο και το 2011 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παίδων. Στον Α.Σ. Η Πρόοδος βρίσκεται φέτος και ο Ζώνιος, απλά προέρχεται από τον ΑΣΦΕΑ Ιωαννίνων. Είναι νούμερο 10 στο ranking list, ενώ το 2011 είχε πάρει τη 2η  θέση στους παίδες στο ανοιχτό πρωτάθλημα του Πέρα Αθηνών. Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2011 οι δύο συμπαίκτες είχαν αγωνιστεί με επιτυχία στο όπεν της Σερβίας στη Βριάνκα Μπάνια. Ο Αγγελάκης είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο απλό παίδων, ενώ μαζί με τον Ζώνιο είχαν πάρει την 3η θέση στο διπλό. Όπως στη Σερβία, έτσι και στην Ιταλία, οι δύο αθλητές θα έχουν την τεχνική καθοδήγηση του προπονητή του Α.Σ. Η Πρόοδος Λουίτζι Σκέμπρη.

Η Κανάρη ανήκει στον ΑΣΕΑ Καβάλας και το 2011 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο απλό κορασίδων του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Η Πατρινιά Χατζηλυγερούδη, που αγωνίζεται στον ΑΣ Πέρα 2005, ήταν στην ίδια διοργάνωση 2η στο διπλό κορασίδων.  Στον πίνακα αξιολόγησης βρίσκονται στην 4η και την 3η θέση αντίστοιχα. Τα κορίτσια θα κοουτσάρει ο προπονητής του ΑΣΕΑ Καβάλας Γιάννης Σταύρου.

Στο εξωαγωνιστικό κομμάτι ο Δημοσθένης Μεσσήνης μόλις άρχισε τη  νέα εμπειρία του ως διευθυντής αθλήματος σε διεθνείς διοργανώσεις. Ο παλιός αθλητής του Πέρα Αθηνών πήρε αυτό το χρίσμα ύστερα από εξετάσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Βιέννη και τώρα επιλέχθηκε από την I.T.T.F. να κάνει πρεμιέρα στο ιταλικό όπεν νέων και παίδων. Εκεί θα βοηθήσει τον Αυστριακό διευθυντή αθλήματος Καρλ Γίντρακ προκειμένου στο επόμενο τουρνουά, που θα του ανατεθεί, να είναι ο ίδιος επικεφαλής στον συγκεκριμένο τομέα.

Είναι σημαντικό τέλος, να τονιστεί, τόσο για την προσπάθεια των αθλητών μας ν’ αφήσουν καλές εντυπώσεις, όσο και για την εμπιστοσύνη της διεθνούς ομοσπονδίας στο πρόσωπο του Δημοσθένη Μεσσήνη, ότι από τη σειρά των Global Junior Events το ιταλικό όπεν είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα σε συμμετοχές κι έχει χαρακτηριστεί ως premium event, δηλαδή τουρνουά 1ης κατηγορίας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ