Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στέφεται πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στην Α2 κατηγορία σε άνδρες και γυναίκες

Andriopoulos

AndriopoulosΚλείνει και τυπικά την υπόθεση του τίτλου ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στην Α2 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας Dandoula 1αντισφαίρισης. Στο τελευταίο αγωνιστικό διήμερο, αύριο και μεθαύριο στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, οι αήττητες ομάδα του Πειραιά θέλουν απλά από μία νίκη σε τρεις αγώνες για να κατακτήσουν τις δύο πρωτιές και να επιστρέψουν στη φυσική τους θέση στην Α1 κατηγορία. Εκεί απ’ όπου η γυναικεία ομάδα έπεσε πέρσι και η ανδρική το 2011. Από κει και πέρα οι κάτοχοι για τις θέσεις των μπαράζ ανόδου έχουν ξεκαθαρίσει στις γυναίκες και κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στους άνδρες, ενώ απομένει να κριθεί ποιες θα είναι οι ομάδες που θ’ ακολουθήσουν το Ρουφ 80 και το Α.Κ. Ζωγράφου αντίστοιχα στον υποβιβασμό. Φινάλε έχουμε το Σαββατοκύριακο και σε τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη γίνονται τα προμπαράζ της Βόρειας Ελλάδας για τη Β΄Εθνική. Εξάλλου, στη Βέροια θα λάβει χώρα το 2ο ατομικό αναπτυξιακό τουρνουά Βόρειας Ελλάδας, το οποίο έχει ρεκόρ δηλώσεων συμμετοχής με 176 αθλητές/τριες!

Στην Α2 ανδρών το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη 16η, τη 17η και τη 18η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός προπορεύεται με το απόλυτο των επιτυχιών, έχει δύο βαθμούς απόσταση από τον Άρη Βούλας και θεωρείται τυπικό να σημειώσει τουλάχιστον μία νίκη ακόμα και να σιγουρέψει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Η Βούλα θα βρίσκεται στα μπαράζ, ενώ την άλλη θέση θα καλύψει λογικά η Ελευσίνα. Η τελευταία έχει έναν βαθμό πίσω της την Πρόοδο, την οποία αντιμετωπίζει κιόλας αύριο το μεσημέρι, όμως η ομάδα της Ραφήνας έχει εντελώς ανέτοιμο, λόγω ασθένειας, τον πρώτο της παίκτη, τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη.  Πιθανότατα ο νεαρός διεθνής θα μείνει εκτός και από αυτά τα παιχνίδια, αφού έχει προπονηθεί μόλις δύο φορές και για λίγη ώρα.

Έτσι, η προσοχή των φιλάθλων πέφτει κυρίως στη «μάχη» της παραμονής με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου, τον Ποσειδώνα Λουτρακίου και τον Παναθηναϊκό να παλεύουν για την αποφυγή της καταδικαστικής 9ης θέσης. Αυτή τη στιγμή οι δύο πρώτοι ισοβαθμούν στην 7η θέση και ο Παναθηναϊκός είναι 9ος μ’ έναν βαθμό διαφορά. Το πρωί της Κυριακής κοντράρονται μεταξύ τους ΔΑΟΤ και Παναθηναϊκός.

Στην Α2 γυναικών θα γίνουν η 12η, η 13η και η 14η αγωνιστική, απλά οι Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς και ο ΑΣΕΑ Καβάλας, που έχουν ένα ματς παραπάνω, θα δώσουν από δύο αγώνες. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός ισοβαθμεί με την ομάδα της Καβάλας, αλλά με παιχνίδι λιγότερο, συνεπώς του αρκεί μία νίκη στην τελευταία τριάδα αγώνων για να επικυρώσει και τυπικά την 1η θέση. Μαζί με την ομάδα της Μακεδονίας πάει στα μπαράζ ανόδου ο 3ος της κατάταξης Τελαμών Σαλαμίνας, ενώ το πλεονέκτημα για την αποφυγή του υποβιβασμού έχει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Είναι έναν βαθμό πάνω από τον Α.Ο. Πεύκης (τον οποίο έχει νικήσει και στους δύο γύρους) και δύο από το Ρουφ 80, αλλά την Κυριακή στην τελευταία αγωνιστική ενδεχομένως να χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη. Το Ρουφ έχει να παίξει και με την Πεύκη και με τον Εθνικό και λογικά μόνο με θετικά αποτελέσματα μπορεί να σωθεί…

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Α2:

Στους άνδρες:

Το Σάββατο στις 13.00:

Ποσειδών Λουτρακίου-Ολυμπιακός

Ε.Α. Βόχας-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Α.Σ. Πρόοδος-Γ.Α.Σ. Ελευσίς

Ένωση Ποντίων Μελισσίων-Α.Κ. Ζωγράφου

Το Σάββατο στις 16:00:

Παναθηναϊκός-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Ένωση Ποντίων-Ποσειδών Λουτρακίου

Α.Κ. Ζωγράφου-Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας

Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Ε.Α. Βόχας

Την Κυριακή στις 10.00:

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Παναθηναϊκός Α.Ο.

Γ.Σ. Άρης Βούλας-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Την Κυριακή στις 13:00:

Ποσειδών Λουτρακίου-Άρης Βούλας

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Παναθηναϊκός Α.Ο.-Γ.Α.Σ. Ελευσίς

Ε.Α. Βόχας-Α.Κ. Ζωγράφου

Α.Σ. Πρόοδος-Ένωση Ποντίων Μελισσίων

Στις γυναίκες:

Το Σάββατο στις 13.00:

ΑΣΕΑ Καβάλας-Τελαμών Σαλαμίνας

Ρουφ 80-ΑΟ Πεύκης

Ολυμπιακός-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς-ΑΟ Ταταύλα

Το Σάββατο στις 16.00:

ΑΣΕΑ Καβάλας-ΑΟ Πεύκης

Τελαμών Σαλαμίνας-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ρουφ 80-ΑΟ Ταταύλα

Ολυμπιακός-Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς

Την Κυριακή στις 10.00:

ΑΟ Ταταύλα-Ολυμπιακός

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ρουφ 80

ΑΟ Πεύκης-Τελαμών Σαλαμίνας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ (σε 15 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                                  ΒΑΘΜΟΙ

1. Ολυμπιακός                    30

——————————————————-

2. Γ.Σ. Άρης Βούλας            28

3. Γ.Α.Σ. Ελευσίς                25

——————————————————–

4. Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας     24

5. Ε.Α. Βόχας                     22

-. Ένωση Ποντίων               22

7. Δ.Α.Ο. Ταύρου                20

-. Ποσειδών Λουτρακίου       20

———————————————————

9. Παναθηναϊκός Α.Ο.          19

10. Α.Κ. Ζωγράφου             15

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 11 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                             ΒΑΘΜΟΙ

1. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.            22

——————————————————–

-. Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας               22 (σε 12 αγώνες)

3. Τελαμώνας Σαλαμίνας        19

——————————————————–

4. Ακαδημίες Χ.Α.Ν.Κ.            18 (σε 12 αγώνες)

5. Α.Ο. Ταταύλα                     15

6. Εθνικός Αλεξανδρούπολης  14

———————————————————

7. Α.Ο. Πεύκης                      13  

8. Ρουφ 80                            12

ΤΟ 2Ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΚΡΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην όμορφη πόλη της Βέροιας εξάλλου, θα φιλοξενηθεί την Κυριακή το 2ο, για τη σεζόν 2012-2013, τουρνουά μικρών ηλικιών της Βόρειας Ελλάδας, από αυτά που κάθε χρόνο διεξάγει η Τοπική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Για το συγκεκριμένο όπεν θα έχει την πολύτιμη συνεργασία του τοπικού Ο.Ε.Α. Βέροιας και του δήμου της πόλης. Οι αγώνες θα γίνουν στο Φιλίππειο κλειστό γυμναστήριο Βέροιας και περιλαμβάνουν μόνο το απλό στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων και παμπαίδων και παγκορασίδων. Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη, μόλις λίγες ημέρες μετά το ανοιχτό Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Σίνδου και θα καταγραφεί ρεκόρ συμμετοχών σε αυτά τα τουρνουά της Βόρειας Ελλάδας, καθώς έχουν δηλώσει 176 παιδιά! Αθλητές θα έχουν σωματεία από τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, τις Σέρρες, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα, την Έδεσσα, την Καβάλα, τη Λάρισα, τη Δράμα και φυσικά τη Βέροια. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει ομίλους στην πρώτη φάση και νοκ άουτ παιχνίδια στη δεύτερη. Να σημειωθεί τέλος, ότι το τουρνουά δεν είναι ενταγμένο στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα και τα αποτελέσματα δεν βαθμολογούνται για τους πίνακες αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

 

Φωτό: Ο Άγγελος Ανδριόπουλος αριστερά και η Δέσποινα Δάνδουλα δεξιά, βασικά στελέχη των ομάδων του Ολυμπιακού (φωτογραφίες Βασίλη Καραουλάνη)

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ