Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φινάλε στην Α1 την Κυριακή με ντέρμπι τίτλου ΔΑΟ Ταύρου-Πέρα Αθηνών στις γυναίκες

Laoura Nikoulae_2

Laoura Nikoulae_2Ντέρμπι τίτλου υπάρχει στο πρόγραμμα το Σαββατοκύριακο στο φινάλε της Α1 εθνικής κατηγορίας στην αίθουσα STAG του Σταδίου Georgiadou 3Ειρήνης και Φιλίας. Γίνεται στις γυναίκες, είναι ο αγώνας Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Σ. Πέρα Αθηνών κι όσο κι αν έχει ξεκάθαρο φαβορί για την υπόθεση της πρωτιάς, είναι σημαντικό που κρατά ζωντανό μέχρι το τέλος το ενδιαφέρον των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το Πέρα προηγείται αήττητο κι έχει βάλει γερή βάση με τη νίκη 4-1 στον 1ο γύρο και ο περσινός πρωταθλητής Δ.Α.Ο.Τ. θα κοιτάξει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για την ανατροπή. Από κει και πέρα στους άνδρες θα παιχτεί μία θέση για τα μπαράζ παραμονής, ενώ στις γυναίκες δεν έχει κριθεί καμία από τις δύο θέσεις, που οδηγούν στην ανάλογη διαδικασία. Εξάλλου, αύριο και μεθαύριο θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα τα προμπαράζ της Β΄Εθνικής για τη Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο αντίστοιχα και θ’ αναδείξουν τις ομάδες, που στις 20 και 21 Απριλίου στο Σ.Ε.Φ. θα παλέψουν για την άνοδο στην Α2 κατηγορία.

Στην Α1 των ανδρών ο Α.Σ. Πέρα έχει εξασφαλίσει και τυπικά τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο από το προηγούμενο αγωνιστικό διήμερο. Λογικά θα τελειώσει με το απόλυτο των επιτυχιών. Το Π.Κ.Δ. Ταύρου είναι καταδικασμένο να πέσει κατηγορία, ενώ ο Α.Σ. Γυμνάσιο θα βρεθεί σίγουρα στα μπαράζ με τις ομάδες της Α2. Στην 8η θέση, που επίσης παραπέμπει σε αυτά τα έξτρα παιχνίδια, είναι ο Ο.Α. Χανίων και χρειάζεται απαραιτήτως καλή συγκομιδή βαθμών στα εναπομείναντα παιχνίδια της 16ης, της 17ης και της 18ης αγωνιστικής. Έναν βαθμό πιο πάνω είναι τα Ταταύλα και το Ηράκλειο 2001, τα οποία κοντράρονται και μεταξύ τους αύριο το απόγευμα.   

Στην Α1 των γυναικών δεσπόζει ο αγώνας Δ.Α.Ο.Τ.-Πέρα, που γίνεται στις 10 το πρωί της Κυριακής. Η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου έχει δείξει την ανωτερότητά της μέσα στη σεζόν όχι μόνο στις διασυλλογικές διοργανώσεις, αλλά και στο ατομικό Πανελλήνιο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, όπου κυριάρχησαν οι δικές της αθλήτριες. Θα μπει και τώρα στο τραπέζι ως φαβορί και το βασικό ερώτημα είναι αν έχουν την ψυχολογία και τις δυνατότητες οι πρωταθλήτριες του 2012 να φτάσουν σε εντυπωσιακή ανατροπή των δεδομένων. Μετά την ήττα του 1ου γύρου με 4-1 ο προπονητής του Δ.Α.Ο.Τ. Αλέξης Αρσενιάδης είχε δηλώσει ότι «ουσιαστικά ο τίτλος κρίθηκε ήδη», πάντως να θυμίσουμε ότι πριν από λίγα χρόνια σε ανάλογο ντέρμπι Πέρα-Ολυμπιακού στους άνδρες οι Πειραιώτες είχαν «ισοφαρίσει» αναπάντεχα το 4-1 του πρώτου ματς και μετά όλος ο κόσμος έψαχνε το σύνολο των σετ στους δύο αγώνες…

Στις χαμηλές θέσεις το Π.Κ.Δ. Ταύρου μόνο με θαύμα φαίνεται ότι μένει στην κατηγορία, ενώ προμηνύεται συναρπαστικός επίλογος για την 6η και την 7η θέση, που οδηγούν στα μπαράζ παραμονής. Ακριβώς πάνω στη ζώνη ισοβαθμούν Φοίνικες Πάτρας, Αθηνά Μαγκουφάνας και Πέρα 2005. Ίσως ξεκαθαρίσουν πολλά από το Σάββατο όταν το Πέρα αντιμετωπίζει διαδοχικά την Αθηνά και τους Φοίνικες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου στην Α1:

Στους άνδρες:

Το Σάββατο στις 13.00:

ΑΟ Ηράκλειο 2001-Α.Σ. Πέρα Αθηνών        

ΟΑ Χανίων-ΑΟ Πεύκης        

ΑΟ Αμφιθέας-ΑΣ Το Γυμνάσιο

Α.Ο. Παγώνα Πάτρας-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας         

ΑΟ Ταταύλα-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Το Σάββατο στις 16.00:

Α.Ο. Ταταύλα-ΑΟ Ηράκλειο 2001

ΠΚΔ Ταύρου-Α.Ο. Παγώνα Πάτρας

Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας-ΑΟ Αμφιθέας

ΑΣ Το Γυμνάσιο-ΟΑ Χανίων

ΑΟ Πεύκης-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Την Κυριακή στις 10.00:

ΑΟ Ηράκλειο 2001-ΑΟ Πεύκης        

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-ΑΣ Το Γυμνάσιο

ΟΑ Χανίων-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

ΑΟ Αμφιθέας-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Α.Ο. Παγώνα Πάτρας-ΑΟ Ταταύλα

Στις γυναίκες:

Το Σάββατο στις 13.00:

Α.Σ. Πέρα 2005-Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας

Π.Κ.Δ. Ταύρου-ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας

Δ.Α.Ο. Ταύρου-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο στις 16.00:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Φοίνικας Αγ. Σοφίας Πειραιά

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-Π.Κ.Δ. Ταύρου

ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας-Α.Σ. Πέρα 2005

Την Κυριακή στις 10.00:

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Αθηνά Μαγκουφάνας-Φοίνικας Αγ. Σοφίας

Την Κυριακή στις 13.00:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Αθηνά Μαγκουφάνας

Φοίνικας Αγ. Σοφίας-ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας

ΑΣ Πέρα 2005-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Δ.Α.Ο. Ταύρου

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 15 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                       ΒΑΘΜΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Α.Σ. Πέρα Αθηνών          30      60-13

2. ΑΟ Αμφιθέας                  27     51-24

3. Παγώνα Πάτρας              26      50-26

4. Α.Ο. Πεύκης                   24      50-37

5. Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας      22      39-47

6. Α.Ο. Ταταύλα                 21      38-42

-. A.O. Ηράκλειο 2001        21      32-49

————————————————————–

8. Ο.Α. Χανίων                   20      34-48

9. Α.Σ. Το Γυμνάσιο            18      28-54

—————————————————————

10. Π.Κ.Δ. Ταύρου                16      18-59

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 11 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                         ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Α.Σ. Πέρα Αθηνών          22                44-3

2. Δ.Α.Ο. Ταύρου                21                41-7

3. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης       17                  30-32

-. Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας 17                 31-30

5. Α.Σ. Πέρα 2005               14                  21-35

————————————————————————-

-. ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας        14                17-38

-. Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας 14                  19-38

————————————————————————-

8. Π.Κ.Δ. Ταύρου                13                  16-36

ΤΑ ΠΡΟΜΠΑΡΑΖ ΣΕ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Την Κυριακή εξάλλου, θα γίνουν γνωστές οι ομάδες, που θα εκπροσωπήσουν τη Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο στα μπαράζ της Β΄Εθνικής. Τα προμπαράζ της Βόρειας Ελλάδας θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και θα πάρουν μέρος οι Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης, Αίας Ευόσμου, Ο.Ε.Α. Βέροιας, Ε.Φ.Ε.Α. Απόλλων Βόλου, Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στους άνδρες και Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας, Ο.Ε.Α. Έδεσσας και Δύναμη Λάρισας στις γυναίκες. Δικαίωμα ν’ αγωνιστεί είχε και η γυναικεία ομάδα του Α.Σ.Ε.Α. Δράμας, όμως δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στη διαδικασία. Την πρόκριση στα τελικά μπαράζ της Αθήνας θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες στους άνδρες (οι νικητές δηλαδή, των ημιτελικών που θ’ ακολουθήσουν τα δύο γκρουπ της αρχικής φάσης) και η νικήτρια ομάδα στις γυναίκες.

Στην Πάτρα τα προμπαράζ της Πελοποννήσου αφορούν μόνο στους άνδρες. Θα μετάσχουν οι τέσσερις ομάδες, που πρώτευσαν στους ισάριθμους ομίλους της Πάτρας. Είναι οι Α.Σ. Ίφιτος Πατρών, Α.Σ.Ε.Α. Άνοδος Πατρών, Α.Ο. Γαλήνη και Μ.Α.Σ. Ολυμπιακός Άσσου. Αυτή που θα κατακτήσει τη 1η θέση θα διεκδικήσει στην Αθήνα την άνοδο στην Α2 κατηγορία. Στις γυναίκες είχε σχηματιστεί ένας όμιλος και γι’ αυτό δεν προβλέπονται τοπικά μπαράζ. Νικήτρια είχε αναδειχτεί η Παγώνα Πάτρας και αυτή πηγαίνει στα τελικά μπαράζ της κατηγορίας.

 

Φωτό: Δύο βασικά στελέχη του Πέρα Αθηνών και του Δ.Α.Ο. Ταύρου, που θα κοντραριστούν και στο κυριακάτικο καθοριστικό ματς. Αριστερά η Λάουρα Νικουλάε και δεξιά η Ελένη Γεωργιάδου (φωτό Βασίλη Καραουλάνη)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ