Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι ομάδες που πάνε στα μπαράζ της Β΄Εθνικής από τη Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο

ifitos 021

ifitos 021Με τα προμπαράζ της Β΄Εθνικής για τη Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο, που διεξήχθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Nikolakakis  Θεσσαλονίκη και την Πάτρα αντίστοιχα, έγιναν γνωστές όλες οι ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν σε λίγες ημέρες την άνοδο στην Α2 κατηγορία. Από τα προμπαράζ της Βόρειας Ελλάδας πάνε στην τελική διαδικασία ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης και  ο Ο.Ε.Α. Βέροιας στους άνδρες και ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας στις γυναίκες. Οι αντίστοιχοι αγώνες της Πελοποννήσου αφορούσαν μόνο τους άνδρες και προκρίθηκε ο Α.Σ. Ίφιτος Πατρών. Στις γυναίκες είχε εξασφαλίσει εδώ και καιρό την πρόκριση από τον ενιαίο όμιλο η Παγώνα Πάτρας.

Τα τελικά μπαράζ της Β΄Εθνικής θα λάβουν χώρα στις 20 και 21 Απριλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Από την Αττική έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους άνδρες ο Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας, η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας και ο Π.Ο.Κ. Έσπερος Καλλιθέας, οι οποίοι κατέκτησαν με αυτή τη σειρά τις τρεις πρώτες θέσεις στην τοπική Β΄Εθνική. Στις τρεις ομάδες της Αθήνας, αλλά και στις  τρεις προαναφερθείσες από τη Β. Ελλάδα και την Πελοπόννησο, προστίθεται και ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος αναδείχτηκε νικητής στη Λοιπή χώρα.  

Στα μπαράζ των γυναικών έχουν ακόμα δικαίωμα συμμετοχής ο Γ.Σ. Άρης Βούλας και ο Α.Ο. Ελληνικού από την Αττική, που πήραν την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα στο τοπικό πρωτάθλημα και ο Παγχιακός Γ.Σ., που πρώτευσε στη Λοιπή χώρα.

Πριν γράψουμε αναλυτικά τι έγινε στα προμπαράζ Βόρειας Ελλάδας και Πελοποννήσου σημειώνουμε ότι τις προσεχείς ημέρες κι εφόσον ενημερωθεί επισήμως η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για όλα τα αποτελέσματα, θ’ αναφερθούμε στο πώς ολοκληρώθηκαν τα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Στη Θεσσαλονίκη και τα προμπαράζ των ανδρών κατ’ αρχάς πήραν μέρος οι Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης, Αίας Ευόσμου, Ο.Ε.Α. Βέροιας, Ε.Φ.Ε.Α. Απόλλων Βόλου, Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας.

Χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ των τριών ομάδων και στο τελικό ταμπλό πέρασαν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης από τον έναν, ο ΟΕΑ Βέροιας και ο Αίας Ευόσμου από τον άλλον. Στα ημιτελικά ο Εθνικός κατέβαλλε με 4-0 τον Αίαντα, η Βέροια με 4-2 το Πέρα και αυτές οι ομάδες προκρίθηκαν στα τελικά μπαράζ. Στη συνέχεια έδωσαν και τον τελικό για να βγει η νικήτρια της Β. Ελλάδας και η ομάδα της Αλεξανδρούπολης επιβλήθηκε με 4-1. Ο Εθνικός του Παράσχου Αβραμίδη αγωνίστηκε με τους Ανδρέα Νικολακάκη, Γιάννη Κιλκισλή και Γιάννη Ακούδη. Η Βέροια παρέταξε τους Γιώργο Τσιαλτζούδη (που είναι και κόουτς της ομάδας), Ευάγγελο Τσιαλτζούδη, Κωνσταντίνο Αλμπανάκη, Παναγιώτη Σιδηρόπουλο και Κωνσταντίνο Λυκοστράτη.

MarkozaniΣτις γυναίκες οι ομάδες ήταν τρεις, καθώς ο Α.Σ.Ε.Α. Δράμας είχε δηλώσει αδυναμία ν’ αγωνιστεί. Η Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας, ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας και η Δύναμη Λάρισας έπαιξαν με το σύστημα ένας προς όλους και την προνομιούχο 1η θέση κατέκτησε εύκολα η Έδεσσα. Νίκησε με 4-0 τόσο τη Φιλία όσο και τη Δύναμη. Την ομάδα συγκροτούν οι Ντετελίνα Πέτροβα, Μαρία-Ευαγγελία Μαρκοζάνη και Αναστασία Μπέλλου. Προπονητής ο Δημήτρης Αναστασιάδης.

Στα προμπαράζ της Πάτρας μετείχαν τελικά τρεις ομάδες, ο Α.Σ. Ίφιτος Πατρών, ο Α.Σ.Ε.Α. Άνοδος Πατρών και ο Α.Ο. Γαλήνη και απείχε ο Μ.Α.Σ. Ολυμπιακός Άσσου. Αναμετρήθηκαν μεταξύ τους και νικητής αναδείχτηκε ο Ίφιτος επικρατώντας 4-0 της Γαλήνης και 4-1 της Ανόδου, η οποία κατέλαβε τη 2η θέση. Ο προπονητής Παναγιώτης Γιώτης παρέταξε τους Ανδρέα Τσεγγενέ, Μανώλη Σγουρομάλλη, Βασίλη Μπιθέλη και Λεωνίδα Φιλιππόπουλο.

Στις γυναίκες δεν έγινε ανάλογη διαδικασία, όπως προείπαμε, καθώς είχε σχηματιστεί ένας όμιλος στην περιοχή. Η Παγώνα Πάτρας, που κατέκτησε την πρωτιά και προκρίθηκε στα τελικά μπαράζ της Β΄Εθνικής, χρησιμοποίησε τις Θεώνη Καλημέρη, Μαρία Καλημέρη Ελπίδα Σπανοπούλου Ιφιγένεια Κανναβού, Άννα Κανναβού. Προπονητής είναι ο Περικλής Ασημακόπουλος. Να συμπληρώσουμε ότι 2ος στον όμιλο τερμάτισε ο Φαέθων και 3η η Άνοδος.  

 

Φωτό 1: Η ομάδα του Ίφιτου Πατρών, που πρώτευσε στην Πελοπόννησο.  Από αριστερά Φιλιππόπουλος, Σγουρομάλλης, Μπιθέλης, Τσεγγενές και Γιώτης.

Φωτό 2: Ο Ανδρέας Νικολακάκης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης 

Φωτό 3: Η Μαρία-Ευαγγελία Μαρκοζάνη του ΟΕΑ Έδεσσας (τα αγωνιστικά στιγμιότυπα από τον φωτογραφικό φακό του Βασίλη Καραουλάνη)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ