Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα παιδιά ξανά στο προσκήνιο με το 1ο ανοιχτό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μετσόβου

Metsovo

MetsovoΣτα πρότυπα των μεγάλων αναπτυξιακών τουρνουά, που με επιτυχία διεξάγει σταθερά στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και την Πορταριά Πηλίου, η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είναι έτοιμη να φέρει σε πέρας ένα ακόμα σημαντικό event μικρών ηλικιών. Συνεργάζεται με τον Δήμο Μετσόβου και διοργανώνει πρώτη φορά ανοιχτό Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο πανέμορφο χωριό της Πίνδου. Οι αγώνες θα γίνουν αύριο και μεθαύριο στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Μετσόβου και αφορούν μόνο στο απλό. Η βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του τουρνουά έχει ήδη καλυφθεί, αφού παρά τις οικονομικές δυσχέρειες αθλητές και σωματεία από πολλές περιοχές της χώρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 114 και χωρίζονται σε 40 παμπαίδες, 16 παγκορασίδες, 37 παίδες, 7 κορασίδες και 14 νέους.

Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα δίνει συνέχεια στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αυτό το Σαββατοκύριακο και προκαλεί ζωηρό ενδιαφέρον δεδομένου ότι προσέλκυσε αθλητές ακόμα και από τη νότια Ελλάδα, όπως και δυνατά ονόματα των νεαρών ηλικιών. Θα έχουν συμμετοχές σωματεία από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κοζάνη, τη Βέροια, την Έδεσσα, την Καβάλα, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, τη Φλώρινα και τη Δράμα. Επίσης, είναι σημαντικό για το αγωνιστικό επίπεδο του όπεν το γεγονός ότι πρόκειται ν’ αγωνιστούν αρκετά παιδιά, που βρίσκονται στις πρώτες 15 θέσεις των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης και είναι οι παγκορασίδες Ιωάννα Γερασιμάτου (νούμερο 2) και Βασιλική Ηλιοπούλου (Νο 3), οι παμπαίδες Αλέξης Κουλουριώτης (νούμερο 5), Γιώργος Πασχαλέρης (Νο 8), Αλκιβιάδης Σταματούρος (Νο 9), Γιώργος Ηλιόπουλος (Νο 15), η κορασίδα Χριστίνα Ταουσάνη (Νο 14) και ο έφηβος Πάρις Ζώνιος (Νο 13). Μοναδικό αρνητικό στοιχείο είναι ότι δεν γίνεται η κατηγορία των νεανίδων επειδή υπήρχαν ελάχιστες συμμετοχές.

Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς με διαβάθμιση για όλες τις θέσεις στη δεύτερη. Το κάθε παιχνίδι θα λήγει με το σύστημα «ο καλύτερος των πέντε σετ». Η αγωνιστική δράση αρχίζει στις 10 με τους νέους, τις κορασίδες και τις παγκορασίδες, ενώ στις 12 θα διακοπεί για λίγο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης. Αμέσως μετά το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα και την Κυριακή θα έχει έναρξη στις 09.30 με αγώνες διαβάθμισης. Οι τελικοί των πέντε κατηγοριών υπολογίζεται να γίνουν περίπου στις 14.30. Την οργανωτική επιτροπή συγκροτούν οι Αναστασία Κοκκίνου (πρόεδρος), Σωκράτης Παπασάβογλου (διευθυντής αγώνων), Θανάσης Στάθης και Νίκος Οικονόμου.

 

Φωτό: Εικόνα από το μαγευτικό Μέτσοβο, που πρώτη φορά θα φιλοξενήσει μεγάλο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ