Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη σουηδική Στόρφορς και τη νέα περίοδο Χριστοφοράκη, Εξάρχου

181 national_team

181 national_teamΤη συνεργασία τους με τη Στόρφορς για έναν ακόμα χρόνο ανανέωσαν η Μαρία Χριστοφοράκη και η Φιλαρέτη Εξάρχου. Η πρώτη τους 220 national_teamχρονιά στη Σουηδία ήταν πετυχημένη σε γενικές γραμμές, η διοίκηση και το προπονητικό τιμ του σωματείου εκτίμησαν την καλή παρουσία τους και οι Ελληνίδες διεθνείς συμφώνησαν ν’ αγωνιστούν εκεί και για τη σεζόν 2013-2014. Η Στόρφορς υλοποίησε φέτος τον στόχο της πρόκρισης στα πλέι οφ και τελικά πριν από λίγες ημέρες τερμάτισε στις θέσεις 5-6 της 1ης εθνικής κατηγορίας.

Οι άνθρωποι της σουηδικής ομάδας είχαν κάνει πρόταση νέου συμβολαίου στις Χριστοφοράκη, Εξάρχου από νωρίς και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο, καθώς δήλωσαν ευχαριστημένοι από την απόδοσή τους κι από την όλη συνεργασία. Οι αθλήτριες τόνισαν ότι από την πλευρά τους ότι είναι εξίσου ευχαριστημένες, όμως δεν απάντησαν άμεσα με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να προκύψει γι’ αυτές κάποια άλλη καλή περίπτωση από το εξωτερικό.  

«Τελικά δεν παρουσιάστηκε τους μήνες αυτούς κάποια πρόταση από ξένη ομάδα καλού επιπέδου, δεν το ψάξαμε ιδιαίτερα κι εμείς και υπογράψαμε ξανά στη Στόρφορς. Άλλωστε, πρόκειται για ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Επιπλέον, η συνεργασία με τη Στόρφορς μάς άφησε απόλυτα ικανοποιημένους, οι άνθρωποι της ομάδας είναι καλοί και φιλόξενοι και από οικονομικής πλευράς η προσφορά τους ήταν καλύτερη από πέρσι», δήλωσαν οι δύο φίλες. Θυμίζουμε ότι συνολικά στις τρεις φάσεις του σουηδικού πρωταθλήματος η Χριστοφοράκη είχε προσωπικό απολογισμό 25 νίκες και 16 ήττες και η Εξάρχου 22 νίκες και 19 ήττες.  

Τώρα παραμένει σε εκκρεμότητα ποια θα είναι η δεύτερη ομάδα, με την οποία θα συνεργαστούν μέσα στην προσεχή σεζόν οι δύο πρωταθλήτριες. Με βάση τα όσα ισχύουν για τη Σουηδία πρέπει να βρουν σωματείο χαμηλότερης κατηγορίας γι’ αυτό πέρσι η Χριστοφοράκη συμφώνησε με τη γαλλική Ελανκούρ, ομάδα 2ης κατηγορίας και η Εξάρχου με τον Ολυμπιακό, που αγωνίστηκε στην Α2. Τη νέα περίοδο όμως, η Εξάρχου δεν γίνεται να συνεχίσει στους Πειραιώτες επειδή προήχθησαν στην Α1, ενώ και η Χριστοφοράκη φεύγει από την Ελανκούρ, οι άνθρωποι της οποίας την ενημέρωσαν ότι βάζουν στόχο την άνοδο και θα επιδιώξουν τη μεταγραφή πρωτοκλασάτης αθλήτριας. Η Εξάρχου αναζητά δεύτερη ομάδα στο εξωτερικό ή μία ακόμα συμμετοχή στην ελληνική Α2, ενώ η Χριστοφοράκη κοιτάζει βασικά για μετακίνηση σε άλλη ομάδα της Γαλλίας.  

* Μεθαύριο Σάββατο αρχίζει η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη την προσπάθειά της στα πλέι οφ της Α1 ιταλικής κατηγορίας. Αντίπαλός της είναι η Κορτεματζιόρε, που κατέλαβε την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η 2η της βαθμολογίας Νορμπέλο θα δώσει εκτός έδρας το πρώτο ματς. Στις 4 Μαΐου θα είναι γηπεδούχος κι αν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι θα διεξαχθεί ξανά στην έδρα της Νορμπέλο. Ο άλλος ημιτελικός των πλέι οφ αρχίζει αύριο Παρασκευή και ο 4ος της κατάταξης Ζευς φιλοξενεί τη νικήτρια της κανονικής περιόδου Σαντονατέζε.

                                                

Φωτό: Στιγμιότυπα από προπόνηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τη Μαρία Χριστοφοράκη αριστερά και τη Φιλαρέτη Εξάρχου δεξιά (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης). 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ