Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η φοιτητική κοινότητα στα αγωνιστικά τραπέζια το τριήμερο 14-16 Μαΐου

Raketa

RaketaΜε την αρωγή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. καθίσταται εφικτή και φέτος η διεξαγωγή του Πανελληνίου Φοιτητικού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα STAGτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το τριήμερο από την Τρίτη 14 έως την Πέμπτη 16 Μαΐου και η ομοσπονδία του αθλήματος είναι ανάμεσα στους διοργανωτές μαζί με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, την Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Α.Τ.Ε.) και το Ερευνητικό Κέντρο Παιχνιδιού και Άσκησης- Αμίλλημα. Αρχικά το πρωτάθλημα επρόκειτο να γίνει στον Μαραθώνα, όμως αυτό το πλάνο δεν προχώρησε και ζητήθηκε από την ελληνική ομοσπονδία η παραχώρηση του Σ.Ε.Φ. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μπορούσε να ικανοποιήσει το αίτημα για εκείνες τις ημέρες και το αποδέχτηκε με χαρά. Επίσης, η διοίκηση της ομοσπονδίας συναντήθηκε δύο φορές με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων-Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπήρξε συνεργασία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο Φοιτητικό πρωτάθλημα.

Η Ε.Α.Τ.Ε.  έβγαλε την προκήρυξη των αγώνων, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. την ανάρτησε σήμερα στην ιστοσελίδα της (www.httf.gr) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εκεί όλες τις χρήσιμες πληροφορίες. Κι επειδή το βασικό ζητούμενο είναι η χαλάρωση και η ψυχαγωγία, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος θα γίνουν και φέτος χάπενιγκς με αγώνες, που ονομάζονται «καινοτόμοι» και θα συγκεντρώσουν μικτά ζευγάρια. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα έχουν φοιτητές και φοιτήτριες των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (κατόπιν απόφασης της Ε.Α.Τ.Ε. δεν ισχύει το όριο ηλικίας των 28 ετών). Επίσης, στους αγώνες καθηγητών μετέχουν οι καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί, ενώ στους καινοτόμους αγώνες η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Τα Ιδρύματα που θα πάρουν μέρος πρέπει να στείλουν την ονομαστική κατάσταση έως και 27/4/2013, στα e-mailcroussos@panteion.gr και eate@minedu.gov.gr. Σημειώνεται πάντως, ότι λόγω έλλειψης χρόνου, θα γίνουν κατ’ εξαίρεση δεκτές, συμμετοχές έως και τις 8 Μαΐου 2013.

Στην προκήρυξη αναφέρεται ακόμα ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ομίλους ή σε νοκ-άουτ αγώνες, κάτι που θα καθοριστεί επακριβώς στην τεχνική σύσκεψη. Το ομαδικό αγώνισμα θα διεξαχθεί με το σύστημα κορμπιγιόν (δηλαδή με δύο παιχνίδια απλού, διπλό και άλλα δύο απλά) και τη νίκη θα παίρνει η ομάδα που θα φτάσει στις 3 νίκες. Οι αγώνες στο απλό θα γίνουν με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ. Οι καινοτόμοι θα διεξαχθούν σε μικτά ζεύγη (οι υπεράριθμοι θα παίξουν σε αυτούς τους αγώνες ξεχωριστό ομαδικό) και μία από τις ξεχωριστές εικόνες, που θα προσφέρουν θα είναι παιχνίδια σε …μεγαλύτερες αγωνιστικές επιφάνειες χωρίς φιλέ. Το πρόγραμμα θ’ ανοίξει το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαΐου με το αγώνισμα του ομαδικού και τους καινοτόμους αγώνες.

* Προκηρύχθηκε και το ετήσιο Παναττικό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων παμπαίδων-παγκορασίδων, παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων για το 2013. Θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Μαΐου στη Βούλα, το διοργανώνει το τοπικό σωματείο Άρης 2006 με τη συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της ομοσπονδίας από τις 7 έως τις 10 του μήνα. Όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στην προκήρυξη του τουρνουά, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ