Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με το τουρνουά του Ελληνικού το άθλημα προσκαλεί (ξανά) τις οικογένειες στα αγωνιστικά τραπέζια

Afisa OikogeneionJPG

Afisa OikogeneionJPGΗ θαυμάσια ιδέα είχε γεννηθεί καιρό πριν. Δεν προχώρησε, αλλά ουδείς αμφέβαλλε πως ήταν απόλυτα υλοποιήσιμη σ’ ένα ολυμπιακό άθλημα με έρεισμα στον κόσμο. Πινγκ πονγκ για οικογένειες λοιπόν. Το πινγκ πονγκ ως «μία άκρως οικογενειακή υπόθεση», όπως τιτλοφορείται το τουρνουά, που προκήρυξε η Α.Ε. Σούρμενα–Ελληνικό για το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του συλλόγου (στην Ολυμπιακή εγκατάσταση του Ελληνικού). Ανάλογο πρωτάθλημα είχε ετοιμάσει η Πάτρα για τον Δεκέμβριο του 2011. Θα το διοργάνωναν από κοινού η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τα πατρινά σωματεία Φαέθων και Προμηθέας με τον τίτλο «οικογένειες και παιδιά», όμως παρά τον μεγάλο αριθμό στις δηλώσεις συμμετοχής απρόβλεπτα προβλήματα εμπόδισαν τη διεξαγωγή του. Την ίδια σκέψη έρχεται να προχωρήσει τώρα τα αθηναϊκό σωματείο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν σε…οικογενειακή ατμόσφαιρα τις ικανότητές τους με τη ρακέτα. Το 1ο ανεπίσημο τουρνουά τέτοιου χαρακτήρα διεξάγεται με τη συνεργασία του Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α και υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α,. Έχει φιλικό χαρακτήρα και γίνεται για τη διάδοση του αθλήματος.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες, που θα συγκροτούνται από συγγενικά μεταξύ τους πρόσωπα. Στη δήλωση συμμετοχής, κάθε ομάδα θ’ αναφέρει τα άτομα που την αποτελούν και το επώνυμο της οικογένειας το οποίο θα είναι και το όνομα της ομάδας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Πέμπτη 30 Μαΐου στο e-mail zerdikordou@hotmail.com ή στα τηλέφωνα 6977595929 (Γιάννης Κορδούτης) και 6945698267 (Διάνα Ζέρδιλα) και το σχετικό παράβολο για κάθε ομάδα ορίζεται στα 15 ευρώ.

Για τη διεξαγωγή των αγώνων θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα corbillion και η κάθε ομάδα μπορεί ν’ αποτελείται είτε από έναν ενήλικα και ένα παιδί, είτε από δύο ενήλικες. Στο διπλό μπορεί να αγωνισθεί και τρίτο ή τέταρτο άτομο της ίδιας οικογένειας. Νικήτρια ανακηρύσεται η ομάδα που θα φτάσει στις 3 νίκες. Κάθε οικογένεια (πολύτεκνη) μπορεί να συμμετέχει με παραπάνω από μία ομάδα η οποία θ’ αγωνίζεται αναγκαστικά με τη ίδια σύσταση σε όλους τους αγώνες. Η προκριματική φάση των αγώνων θα διεξαχθεί σε ομίλους και η τελική φάση με το σύστημα knock-out.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά την προκήρυξη, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (www.httf.gr), αλλά και του Ομίλου φίλων επιτραπέζιας αντισφαίρισης (www.pofepa.gr).  

 

Φωτό: Η αφίσα των αγώνων “πινγκ πονγκ μία άκρως οικογενειακή υπόθεση”

                                                       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ