Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όμορφες εκδηλώσεις σε Φλώρινα και Πύργο πρόβαλαν και διέδωσαν το άθλημα

Sxoliko Florinas

Sxoliko FlorinasΜε αγάπη για την επιτραπέζια αντισφαίριση τοπικές κοινωνίες και σωματεία προσπαθούν κι από τη δική τους πλευρά να προβάλλουν σε Likeion Nomou_Ileiasκάθε ευκαιρία το άθλημα και να το γνωρίσουν καλύτερα στη νεολαία και σε ανθρώπους, που ασχολούνται συστηματικά με τον αθλητισμό. Καλύτερο παράδειγμα για τη συγκεκριμένη διαπίστωση δεν υπάρχει από τη σημαντική δραστηριότητα, που αναπτύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Φλώρινα και τον Πύργο, δύο περιοχές, στις οποίες καλλιεργείται το πινγκ πονγκ. Στη βορειοελλαδίτικη πόλη έγιναν δύο σημαντικές εκδηλώσεις στο διάστημα 24-27 Απριλίου και αφορούσαν κυρίως τον σχολικό αθλητισμό. Αρχικά επιμορφωτική ημερίδα για τους γυμναστές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κι έπειτα σχολικό πρωτάθλημα για μαθητές της πόλης από το δημοτικό έως το λύκειο. Στην Ηλεία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο τουρνουά για τους μαθητές Λυκείων του νομού έπειτα από πρωτοβουλία των τριών τοπικών σωματείων επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Αφού επισημάνουμε ότι παράγοντες των ομάδων απέστειλαν στην ομοσπονδία ενημερωτικά δελτία και φωτογραφίες κι έγιναν ιδανικοί συνεργάτες του γραφείου Τύπου της Ε.ΦΟ.Επ.Α., να πάρουμε χρονικά τις διοργανώσεις. Την Τετάρτη 24 Απριλίου οι γυμναστές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας είχαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν τη γνώση τους πάνω στο άθλημα και τη διδακτική του μέσω της ημερίδας, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Φλώρινας με τη βοήθεια του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Κωνσταντίνου Δράμπη.

Imerida FlorinaΗ εκδήλωση έγινε στο γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου και ήταν συνδιοργανωτές η ομάδα Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και ο τοπικός Αθλητικός Σύλλογος «Σάρισες» (ο ίδιος χώρος είναι και έδρα του σωματείου). Την ευθύνη της επιμόρφωσης είχε ο Μιχάλης Κατσικαδέλης, ομοσπονδιακός προπονητής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο κλιμάκιο της Πάτρας. Η ημερίδα στέφθηκε από επιτυχία και λόγω της μεγάλης προσέλευσης των γυμναστών (72) και λόγω της ποιότητας των μαθημάτων, που προσέφερε ο εισηγητής. Οι γυμναστές είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν πληροφορίες για τις βασικές τεχνικές του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, να γνωρίσουν τους κανονισμούς και να κάνουν πρακτική εξάσκηση στις μεθόδους διδασκαλίας στους μαθητές/τριες.

Το Σάββατο 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης το 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Φλώρινας. Η διοργάνωση έγινε με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, του Δήμου Φλώρινας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και του Αθλητικού Συλλόγου «Σάρισες». Οι αγώνες αφορούσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Τους τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Ιωάννης Τζώτζης.

Το τουρνουά περιλάμβανε μόνο το αγώνισμα του απλού, συνολικά πήραν μέρος 91 μαθητές/τριες και χωρίστηκαν σε επτά κατηγορίες. Πρώτα έγιναν αγώνες σε ομίλους και στη συνέχεια νοκ-άουτ ματς.

Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία είχαν ως εξής:

Μαθήτριες Α΄-Δ΄ Δημοτικού (11 συμμετοχές)

1. Χρυσή Φωτιάδου      6ο Φλώρινας

2. Μαρία Κετσετζή       1ο

3. Γεωργία Γαύρου      2ο

-. Ναταλία Παπούλκα  3ο

Μαθητές Α΄-Δ΄ Δημοτικού (12 συμμετοχές)

1. Ιωσήφ Ελσάμι          2ο Φλώρινας

2. Ζήσης Παράσχου     1ο

3. Γιώργος Μπεκιάρης 5ο

-. Σπύρος Λιάπης        3ο

Μαθήτριες Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού (11 συμμετοχές)

1. Ανδρονίκη Μπεκιάρη       5ο Φλώρινας

2. Ευτυχία Ρούφα                6ο

3. Ειρήνη Τρικιλίδου            6ο

-. Χριστίνα Τραϊανοπούλου   6ο

Μαθητές Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού (21 συμμετοχές)

1. Ορέστης Αραβιάδης   6ο Φλώρινας

2. Κωνσταντίνος Αντωνίου 6ο

3. Ιάσονας Ρίμπας          1ο

-. Ιωάννης Σκλιας       Πρότυπο-Πειραματικό

Μαθήτριες Γυμνασίου (6 συμμετοχές)

1. Άννα Ευθυμίου       3ο Φλώρινας

2. Ειρήνη Νάνου          1ο

3. Φανή Σταμπουλτζή 2ο

-. Λίνα Φιλιππίδου      1ο

Μαθητές Γυμνασίου (20 συμμετοχές)

1. Ανδρέας Λυγούρας      2ο Φλώρινας

2. Σωτήρης Λυγούρας       2ο

3. Δημήτρης Περιβολάρης 2ο

-. Τραϊανός Λιάσος            2ο

Μαθητές Λυκείου (10 συμμετοχές)

1. Ιωάννης Σουμπάσης            2ο ΓΕΛ Φλώρινας

2. Κωνστάντιος Ιωαννίδης      1ο ΓΕΛ

3. Ανδρόνικος Παπαδόπουλος 1ο ΓΕΛ

-. Στέλιος  Μπιτσακάκης        1ο ΓΕΛ       

ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΡΑΚΕΤΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Επίσης στις 27 του μήνα πραγματοποιήθηκε στο χωριό Κολύριο, δίπλα στον Πύργο, τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για μαθητές και  μαθήτριες λυκείων του νομού Ηλείας. Έγινε ύστερα από πρωτοβουλία των αθλητικών σωματείων επιτραπέζιας αντισφαίρισης του νομού, δηλαδή του Αιγαίον Ε.Α., του Α.Ο. Αρίων Αμαλιάδας και του Α.Ο. Στρουσίου, φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Κολυρίου και σημείωσε επιτυχία. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών, καθώς πήραν μέρος περίπου 40 μαθητές και μαθήτριες. Αγωνίστηκαν αρχικά σε ομίλους και έπειτα με την διαδικασία των νοκ-άουτ αγώνων για την ανάδειξη των τελικών νικητών. Το τουρνουά φιλοξενήθηκε στην έδρα του Αιγαίου Ε.Α., σε χώρο, ο οποίος έχει παραχωρηθεί από την τοπική κοινότητα.

Σημαντικοί αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφάιρισης (Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α), που αθλοθέτησε κύπελλα και μετάλλια για τους νικητές των αγώνων, καθώς και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του νομού Ηλείας, το οποίο υποστήριξε εξ αρχής την προσπάθεια και την υλοποίηση της παραπάνω διοργάνωσης.

Οι νικητές αναδείχθηκαν μετά από μία σειρά αγώνων, που έδωσε την ευκαιρία για αρκετή χαλάρωση και ψυχαγωγία σε όλα τα παιδιά. Στους μαθητές την 1η θέση κατέκτησε ο Χρήστος Πυριόχος. Δεύτερος ήρθε ο Θεόδωρος Λουμίτης, ενώ την 3η θέση μοιράστηκαν οι Γεώργιος Δημητρούλης και Χρήστος Πάπαρης. Την απονομή έκανε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο νομό Ηλείας και αθλητής του πινγκ- πονγκ Αλέξανδρος Αγαλιανός.

Στις μαθήτριες πήρε την πρωτιά η Μαρία Κομπορόζου. Τη 2η θέση κατέλαβε η Αγγελική Παρασκευοπούλου, ενώ στην 3η βρέθηκαν η Φρόσω Πάπαρη, η Ανδριάνα Βαρελά και η Ροδουλά Γκουλή. Την απονομή έκανε ο παλιός παίκτης του πινγκ πονγκ Χρήστος Κωστερές.

 

Φωτό 1: Ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης με τους νικητές της κατηγορίας μαθητών Λυκείου

Φωτό 2: Τα αγόρια και τα κορίτσια, που διακρίθηκαν στο τουρνουά Λυκείων του νομού Ηλείας

Φωτό 3: Οι γυμναστές της Φλώρινας με τον Μιχάλη Κατσικαδέλη στο κέντρο

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ