Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με Βενεζουέλα αύριο η εθνική γυναικών για τη νίκη και την παραμονή στη Second Division

Τα κεκτημένα καλείται να υπερασπιστεί αύριο το πρωί η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των γυναικών. Τη θέση της δηλαδή, στη 2η κατηγορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που παρά τις μεγάλες αλλαγές των τελευταίων χρόνων στο ρόστερ της, αποδεικνύει και στο Ντόρτμουντ ότι αξίζει να έχει. Για τις θέσεις 37-44 αντιμετωπίζει την Παρασκευή στις 11:00 τη Βενεζουέλα και με νίκη εξασφαλίζει μία ώρα αρχύτερα τη διατήρηση στη Second Division του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Βενεζουέλα προκρίθηκε στον 2ο γύρο των νοκ άουτ αγώνων για τις θέσεις 37-48 με νίκη 3-1 εναντίον της Δημοκρατίας του Κονγκό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ήδη εκεί γιατί χτες πήρε την 4η θέση στο γκρουπ κι έτσι σήμερα είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί.

Η Ελλάδα πέτυχε συνολικά τρεις νίκες στο γκρουπ F και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να προκριθεί στις θέσεις 25-36. Μόνο στον τελευταίο αγώνα με τη Βουλγαρία δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητές της και η ήττα με 3-0 την έκανε να μειονεκτεί στην ισοβαθμία με τις γειτόνισσες και την οδήγησε τελικά στην 4η θέση. Έκανε το κάτι παραπάνω στην αρχή με τη σπουδαία νίκη εναντίον της Σλοβακίας, επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας και της Μαλαισίας, επίσης με καλές εμφανίσεις κι έδωσε γερή κόντρα με την Ταϊλάνδη. Ουσιαστικά με τις Ταϊλανδέζες είχε μεγαλύτερη ευκαιρία για την εξασφάλιση της παρουσίας στην πρώτη 3άδα του γκρουπ, καθώς η Βουλγαρία στο φινάλε αποδείχτηκε πιο δυνατή.

Χαλαρώνοντας εν όψει της συνέχειας οι διεθνείς μας προσπαθούν ν’ αφήσουν στην άκρη ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα και να συγκεντρωθούν στο ματς με τη Βενεζουέλα και την υλοποίηση του στόχου τους. «Ξέραμε από την αρχή ότι είχαμε πέσει σε δύσκολο όμιλο. Ξεκινήσαμε με πολύ σημαντική νίκη εναντίον της επικεφαλής του γκρουπ Σλοβακίας, νίκη από αυτές, που δίνουν και ψυχολογία. Αν αποδίδαμε λίγο καλύτερα στα δύο παιχνίδια που χάσαμε θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα και το επισημαίνω αυτό ειδικά για τον αγώνα με την Ταϊλάνδη», τόνισε η Μαρία Χριστοφοράκη, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό για την πορεία της ομάδας στη φάση των γκρουπ: «Θα ήταν μεγάλη επιτυχία να μπούμε στην πρώτη 12άδα της κατηγορίας μας, όμως δεν απογοητευόμαστε. Ο στόχος μας άλλωστε, ήταν από την αρχή η παραμονή κι αυτός είναι μπροστά μας. Η Βενεζουέλα είναι ομάδα στα μέτρα μας και κοιτάμε να τη νικήσουμε αύριο, ν’ αποφύγουμε τις περιπέτειες και να σιγουρέψουμε ότι θα είμαστε στη 2η κατηγορία και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014. Εφόσον τα καταφέρουμε θα επιδιώξουμε, χωρίς κανένα άγχος πια, την καλύτερη δυνατή θέση στα τελευταία μας κατάταξης».

Η Βενεζουέλα μετείχε αρχικά στο γκρουπ Η και τερμάτισε στην 5η θέση υστερώντας σε ισοβαθμία με τη Σλοβενία στους 7 βαθμούς. Σημείωσε δύο νίκες εναντίον της Πορτογαλίας με 3-2 και της Ελβετίας με 3-1. Η εθνική μας θα δώσει δύο αγώνες αύριο. Αν επιβληθεί της Βενεζουέλας θα συναντήσει στις 20:00 για τις θέσεις 37-40 τη νικήτρια της αναμέτρησης Νιγηρία-Σλοβενία. Αν χάσει θα παίξει στις 16:00 για τις θέσεις 41-44 με την ηττημένη του ίδιου ζευγαριού.

                                                                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ